Πώς να βγαίνετε πάντα καλοί στις φωτογραφίες

Μικρά μυστικά και πολύτιμες συμβουλές από επαγγελματίες, για να βγαίνετε πάντα υπέροχοι στις φωτογραφίες σας.
Πώς να βγαίνετε πάντα καλοί στις φωτογραφίες
Βγάλτε πολλές, κρατήστε λίγες: Έχετε δει ποτέ επαγγελματική φωτογράφιση; Το 90% των φωτογραφιών πετιούνται –σκοπός είναι να πάρετε διάφορες πόζες, να ακουστούν πολλά συνεχόμενα «κλικ» και να διαλέξετε στο τέλος την καλύτερη φωτογραφία.

Πάρτε πόζα: Αν στέκεστε, στρίψτε ελαφρώς τον κορμό σας, και ρίξτε το βάρος σας στο πίσω πόδι. Μην βγάζετε ποτέ φωτογραφία με τα πόδια σας παράλληλα και τους ώμους ίσιους. Σκύψτε ελαφρώς προς την κάμερα, και φροντίστε ο φακός να βρίσκεται λίγο πιο ψηλά από εσάς.

Πρώτη φορά αριστερά: Αυτή εδώ η έρευνα λέει ότι η αριστερή πλευρά του ανθρώπινου προσώπου είναι, κατά κανόνα, πιο ελκυστική από τη δεξιά. Θυμηθείτε, επίσης, ότι οι φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται μόνο το ένα αυτί (άρα, το κεφάλι είναι ελαφρώς γυρισμένο) είναι πάντα κολακευτικότερες –το αντίθετο, ας πούμε, των φωτογραφιών διαβατηρίου.

Το βλέπω στα μάτια σου: Κοιτάξτε ελαφρώς πιο ψηλά από τον φακό. Γελάστε, ή σκεφτείτε κάτι που σας κάνει να χαμογελάτε, για να αποφύγετε το χαμόγελο τύπου “cheeeese” που φαίνεται βεβιασμένο, και κάνει τα μάτια σας να μισοκλείνουν. Κοιτάξτε μια πηγή φωτός (ένα παράθυρο, ή ένα φως) για να «φωτίσετε» το βλέμμα σας.

Τα διπλοσάγονα του καρχαρία: Αποφύγετε το μισητό προγούλι –ή έστω την υποψία του– σηκώνοντας ελαφρώς το σαγόνι σας, και φέρνοντας ελάχιστα μπροστά το πρόσωπό σας. Ναι, είναι παράξενη κίνηση, αλλά λειτουργεί τέλεια κάθε φορά, το υποσχόμαστε.

Τα φώτα της δημοσιότητας: Μην βγάζετε φωτογραφίες με φλας ή ακριβώς κάτω από τον ήλιο του μεσημεριού –το έντονο φως δημιουργεί έντονες σκιές και «σκληραίνει» τα χαρακτηριστικά σας. Το πιο κολακευτικό φως της ημέρας είναι αυτό του ηλιοβασιλέματος –ή της ανατολής, αν είστε κι εσείς και η παρέα σας πρωινοί τύποι. Αν είστε σε εσωτερικό χώρο, προτιμήστε να ανάψετε ένα φως από το να χρησιμοποιήσετε φλας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v