Πώς θα την παλέψεις μετά τις διακοπές

Γύρισες μόλις από διακοπές – ή γυρνάς αυτή τη στιγμή. Δες πώς θα επιστρέψεις χωρίς να καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που γύρισες.
Πώς θα την παλέψεις μετά τις διακοπές
Οι διακοπές σου τελείωσαν – ή τελειώνουν. Σκέφτεσαι την επιστροφή στη ρουτίνα και φρικάρεις. Είναι λογικό. Μακάρι να ήταν 365 μέρες τον χρόνο οι διακοπές.

Όμως δεν είναι.

Δες πώς θα επιστρέψεις όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα στην «κανονική» σου ζωή και πώς μπορείς να την κάνεις πιο ευχάριστη.

Μέχρι τις επόμενες.

* Δώσε μερικές μέρες «προσαρμογής» στον εαυτό σου μέχρι να επιστρέψεις στην μετα-καλοκαιρινή ρουτίνα. Για να μην έρθεις αντιμέτωπος καπάκια με την ρουτίνα της δουλειάς, ενώ μια μέρα πριν βρισκόσουν σε μια παραλία πίνοντας μοχίτο.

* Έσω ευγνώμων που κατάφερες να πας διακοπές. Άλλοι έμειναν όλους τους μήνες του καλοκαιριού στην πόλη ή τη βγάλανε στο εξοχικό στη Λούτσα.

* Πάρε κάτι από τις διακοπές σου μαζί στην επιστροφή και έχε το στο σπίτι, στο γραφείο, οπουδήποτε. Μια φωτογραφία, ένα σουβενίρ, οτιδήποτε μπορεί να σου θυμίσει τις ωραίες στιγμές που πέρασες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αναπόληση ωραίων στιγμών αρκεί για να απαλύνει το στρες της επιστροφής. Ώρα να διαπιστώσεις αν ισχύουν.

* Προγραμμάτισε την επόμενη απόδρασή σου. Το να έχεις στον ορίζοντα τις επόμενες διακοπές σου – ακόμα και αν αυτές αργούν – θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να έχεις κάτι ωραίο να περιμένεις. Κάθε φορά που νιώθεις ότι μιζεριάζεις, σκέψου τι θα κάνεις στην επόμενη εξόρμησή σου και με ποιους θα πας.

* Βγες με φίλους/ες που ενδεχομένως να γύρισαν και αυτοί από διακοπές και πείτε τα νέα σας. Αν λείπουν ακόμα διακοπές, αφού τους καταραστείς, κανόνισε να βγεις για ποτάκι με κάποιον γνωστό (από εκείνους που δε βαριέσαι).

* Ή να πας σε μια συναυλία. Τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου παίζουν μπόλικες: City of the Sun στο Gagarin (31/8), La Femme (2/9) στην Τεχνόπολη, The Black Angels στο Piraeus Academy (7/9), Slowdive στο Fuzz Club (9/9) και Nicolas Jaar στην Ιερά Οδό (23/9).

* Βρες κάτι δημιουργικό να κάνεις για σένα ή για το σπίτι σου. Ξεκίνα να διαβάζεις ένα βιβλίο – ή συνέχισε εκείνο που ξεκίνησες στις διακοπές, ξεκίνα σεμινάρια δωρεάν, ανανέωσε τους χώρους του σπιτιού σου αν έχεις χρόνια να αλλάξεις έστω και θέση σε ένα βάζο και ενίσχυσε με φυτά το μπαλκόνι σου. 

* Βγες Αθήνα όσο ακόμα προλαβαίνεις να παρκάρεις ανενόχλητος στο κέντρο χωρίς να σου κόψουν κλήση, όσο ακόμα η Κηφισίας έχει ελάχιστη ροή, όσο ακόμα η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και η Ακαδημίας περνούνται με δευτέρα. Θα νιώσεις πως ακόμα και αυτές οι μικρές χαρές της ζωής έχουν νόημα.

* Γράψου γυμναστήριο. Τώρα είναι η ευκαιρία να μπεις σε πρόγραμμα μετά την κραιπάλη των διακοπών, τώρα «παίζουν» οι καλύτερες προσφορές για ετήσιες συνδρομές, τώρα οφείλεις να κάνεις κάτι για την υγεία σου. Α, και τώρα χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ τις ενδορφίνες της άσκησης.

* Ξεκίνα μια σειρά. Εγγυημένα ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις τα blues της επιστροφής. Επιλογές έχεις άφθονες.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v