Πώς να καθαρίσετε τα τζάμια του σπιτιού

Μπορεί να μην είναι από τις ευκολότερες/ συχνότερες/ απλούστερες δουλειές του σπιτιού, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολη όσο νομίζετε.
Πώς να καθαρίσετε τα τζάμια του σπιτιού
Επιλέξτε το κατάλληλο ύφασμα

Οι γυάλινες επιφάνειες δεν πρέπει να καθαρίζονται με οποιοδήποτε πανί, ούτε με χαρτί κουζίνας, γιατί χαράζουν και κρατούν χνούδια ή άλλα υπολείμματα. Αν θέλετε κάτι βιομηχανικό και αποτελεσματικό, χρησιμοποιείστε ένα πανί μικροϊνών. Αλλιώς, μία εφημερίδα ή ένα φίλτρο καφέ μπορούν να κάνουν θαύματα.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό

Αν σας έχει τελειώσει το καθαριστικό τζαμιών ή, απλώς, προτιμάτε να μην επιβαρύνετε την καθαριότητα του σπιτιού με βιομηχανικά διαλύματα όπου αυτό είναι εφικτό, διαλύστε 1 δόση λευκό ξύδι σε 4 δόσεις νερό, βουτήξτε μέσα το πανί σας και καθαρίστε. Αν έχετε να κάνετε με άλατα, αλείψτε με μια πάστα από νερό και μαγειρική σόδα, αφήστε να δράσει και καθαρίστε κατόπιν.

Το μυστικό είναι στην κίνηση

Καθαρίστε σχολαστικά με κυκλικές κινήσεις για αποτελεσματικότερη απομάκρυνση των λεκέδων, ύστερα περάστε το τζάμι με το πανί, μία φορά καθέτως και μία φορά οριζοντίως για να φύγουν τα υπολείμματα και να γυαλιστεί σωστά το τζάμι σας.

Αποφύγετε τις κηλίδες

Πολλές φορές, όταν ψεκάζουμε επάνω στο τζάμι ή δεν έχουμε στραγγίξει καλά το πανί μας, το υγρό στεγνώνει επάνω αφήνοντας κηλίδες ή κυλάει προς τα κάτω δημιουργώντας σκιές. Για τέλειο στέγνωμα, χρησιμοποιείστε ένα λάστιχο για τζάμια και για να ελαχιστοποιήσετε το πρόβλημα, μην καθαρίζετε την ώρα της ηλιοφάνειας, που το υγρό στεγνώνει πολύ γρήγορα, πριν προλάβετε να το σαρώσετε.

«Ματζούνι» για τη θολούρα

Αν το τζάμι σας είναι θολό και δεν αστράφτει με τίποτα, δοκιμάστε να καθαρίσετε με ένα διάλυμα που αποτελείται από μισή κούπα καθαρό οινόπνευμα, δύο κουταλιές της σούπας αμμωνία και λίγο καθαριστικό για πιάτα, στη μύτη του κουταλιού. Στον θολό καθρέφτη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα ξυρίσματος, αλλά προσοχή, όχι τζελ.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε τη συνέχεια στο Mama365.gr


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v