Φυσικοί τρόποι για να διώξετε τις μύγες

Σας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση στο σπίτι; Πετάνε παντού και διαρκώς; Δείτε πώς θα τις ξεφορτωθείτε μια και καλή.
Φυσικοί τρόποι για να διώξετε τις μύγες

Μαζί με τις κατσαρίδες, οι μύγες αποτελούν έναν εξίσου ενοχλητικό, αν και λιγότερο τρομακτικό, εχθρό μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Λύσεις υπάρχουν για να τις απομακρύνετε, χωρίς να κάνετε χημική απεντόμωση ή να ψεκάσετε με σπρέι του εμπορίου.

Φακελάκια μυρωδικών

Τοποθετήστε σε διάφορα σημεία του σπιτιού τρυπητά φακελάκια, τα οποία θα έχετε γεμίσει με θρυμματισμένη μέντα, φύλλα δάφνης, σκόρδα ή ευκάλυπτο. Πρόκειται για βότανα που απομακρύνουν τα έντομα – και τις μύγες.

Γλυκός βασιλικός

Τοποθετήστε τον σε γλαστράκια δίπλα σε πόρτες και παράθυρα. Τον σιχαίνονται (μας είπαν).

Λάδι από ευκάλυπτο

Ποτίστε ένα κομμάτι ύφασμα με αιθέριο έλαιο από ευκάλυπτο, κρεμάστε το στον χώρο που βρίσκεστε και πείτε «αντίο μύγες, βζζζζιουν!».

Γαρύφαλλο

Πέρα από το αυτί, καρφώστε περί τα 20-30 καρφάκια γαρύφαλου σε ένα μήλο και βάλτε το στην περιοχή από όπου θέλετε να τις διώξετε. Πέρα από το να τις απομακρύνει, θα μυρίζει και ωραία: μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και αντίο μυγόνια.

Βότκα

Βάλτε λίγη σε ένα ποτήρι, προσθέστε πάγο και χυμό λεμ… ώπα λάθος. Κάντε το και αυτό, αλλά ψεκάστε και τα σημεία του σπιτιού που συσσωρεύονται. Οι μύγες – σε αντίθεση με εμάς- την μισούν.

Σαρκοφάγα φυτά

Για αιμοβόρους και μόνο. Προμηθευτείτε μερικά σαρκοφάγα φυτά – αυτά με τα σαγόνια – και τοποθετήστε τα σε στραγητικά σημεία στον κήπο ή το σπίτι. Γελάστε υποχθόνια με κάθε φυλακισμένη μύγα στα σαγόνια τους.

Και το σημαντικότερο: κρατήστε το σπίτι καθαρό

Όπως και οι κατσαρίδες, έτσι και οι μύγες έλκονται από υπολείμματα τροφών. Επομένως η καθαριότητα του σπιτιού είναι ίσως το αποτελεσματικότερο… μυγοαπωθητικό. Όταν τελειώσετε με την καθαριότητα, μπορείτε για έξτρα αποτελεσματικότητα να βρέξετε ένα πανί με ξύδι και να καθαρίσετε τις περιοχές όπου συχνάζουν.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v