Πώς να την παλέψεις στους γάμους

Ένας μίνι οδηγός επιβίωσης για όσους βαριούνται θανάσιμα ή έχουν… αλλεργία στους γάμους και τις δεξιώσεις.
Πώς να την παλέψεις στους γάμους
Η εποχή των γάμων είναι εδώ, και πάμε στοίχημα ότι τουλάχιστον δυο-τρία προσκλητήρια φίλων και γνωστών έχουν φτάσει ήδη στην πόρτα σου. Και έπεται συνέχεια. Μια συνέχεια που συχνά είναι άβολη, κυρίως για όσους-ες είναι singles και πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα βλέμματα συγγενών και φίλων στην τελετή και τη δεξίωση, εκείνα τα βλέμματα που υπονοούν ότι το να είσαι single είναι ανίατη ασθένεια. Εξίσου άβολο είναι – ας μην το κρύβουμε – και για πολλούς δεσμευμένους ή παντρεμένους, που απλώς βαριούνται μέχρι θανάτου τις τυπικές κοινωνικές συναναστροφές με αγνώστους στο ίδιο τραπέζι και τους κυκλωτικούς χορούς του τύπου «Ωραία που είναι η νύφη μας» με τις συμπεθέρες να δίνουν ρέστα μέσα σε γκλιτεράτα φορέματα-υπερπαραγωγές.

Πώς μπορείς λοιπόν να καταφέρεις να την παλέψεις στους γάμους που έρχονται, αν όλα αυτά σου φαίνονται τρομακτικά; Ιδού ένας μίνι οδηγός επιβίωσης σε οκτώ απλά βήματα:

*Μην πας σε όλους τους γάμους που σε καλούν
Αν δεν είναι φίλοι ή άνθρωποι που εκτιμάς και χαίρεσαι πραγματικά με τη χαρά τους, δεν χρειάζεται να πας από «υποχρέωση». Πίστεψέ μας, χάρη θα τους κάνεις αν μάλιστα τους ειδοποιήσεις εγκαίρως για να υπολογίσουν ένα άτομο λιγότερο στα έξοδα των καλεσμένων.

*Μην πας μόνος/η
Εφόσον δεν είναι κανένας άλλος φίλος ή συγγενής σου καλεσμένος, ειδοποίησε ότι θα φέρεις plus one – που μπορεί να είναι οποιοσδήποτε με τον οποίο περνάς καλά και ξέρεις ότι δεν θα βαρεθείς μαζί του.

*Θυμήσου ότι (προφανώς) δεν είσαι εσύ το επίκεντρο του γάμου
Όσο κι αν σε τρελαίνουν οι ατάκες της γιαγιάς που θα ευχηθεί και στα δικά σου, της θείας που θα ρωτήσει πότε επιτέλους θα παντρευτείς εσύ, των παλιών γνωστών που θα σε κοιτάξουν με μάτι-σκάνερ, έχε πάντα στο μυαλό σου – και, γιατί όχι; - υπενθύμισε και σε αυτούς ότι η συγκεκριμένη μέρα αφορά τους νεόνυμφους και κανέναν άλλο, αυτοί θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο. Με άλλα λόγια, μην σκέφτεσαι ότι όλοι ασχολούνται μαζί σου.

*Κάνε την αγγαρεία, διακοπές
Αν ο γάμος είναι μακριά από την πόλη σου, φρόντισε να το συνδυάσεις με εξόρμηση σαββατοκύριακου σε κάποια κοντινή παραθαλάσσια περιοχή ή σε οποιονδήποτε ενδιαφέροντα προορισμό εκεί κοντά, για να έχεις κάτι όμορφο να περιμένεις, πλην του ίδιου του γάμου.

*Απόλαυσε το ποτό
Το κρασί στέκεται πολύτιμος σύμμαχος στο τραπέζι με αγνώστους, κι ακόμα περισσότερο τα κοκτέιλ που σερβίρονται συχνά πυκνά στους γάμους πλέον. Μπορούν να κάνουν τις βαρετές συζητήσεις λίγο πιο εύθυμες. Φρόντισε μόνο να μην το παρακάνεις – δεν θέλεις να είσαι εκείνος ο τύπος που φαίνεται μεθυσμένος σε όλες τις φωτογραφίες.

*Φλέρταρε
Δεν μπορεί, όλο και κάποια ενδιαφέρουσα παρουσία θα υπάρχει ανάμεσα στους καλεσμένους. Η ατμόσφαιρα γλεντιού, οι χοροί, το αλκοόλ, το ζευγάρι ως αφορμή για να πιάσεις συζήτηση, διευκολύνουν πολύ την κατάσταση.

*Πάρε μαζί φορτιστή ή power bank
Επειδή ένα τηλέφωνο με 1% μπαταρία στη μέση της βραδιάς είναι σκέτη φρίκη και σημαίνει ότι σύντομα θα… αποκοπείς από τον εκτός γάμου κόσμο. Απ’ την άλλη, ένα φορτισμένο κινητό μπορεί να βοηθήσει στο να περάσει η ώρα και με την κάμερά του – γίνε για λίγο φωτογράφος και ψάξε συγκινητικές στιγμές ή σκηνικά που δεν έπιασαν οι επαγγελματίες φωτογράφοι.

*Εκμεταλλεύσου το γεγονός σαν reunion
Παλιοί συμμαθητές, φίλοι ή συγγενείς συχνά βλέπονται μετά από χρόνια σε γάμους. Δε σου αρέσουν τα reunion; Ακόμα καλύτερα – γλιτώνεις ένα κανονικό reunion, και μαθαίνεις τα νέα τους/μαθαίνουν τα δικά σου σε μια βραδιά που δεν μπορείς να αποφύγεις ούτως ή άλλως.

*Σκέψου τα καλά του να είσαι single
Αν αισθάνεσαι άσχημα (δεν θα έπρεπε, κατά την γνώμη μας) που είσαι μόνος σε ένα γαμήλιο γλέντι γεμάτο ζευγάρια, εστίασε τις σκέψεις σου στα θετικά της ζωής σου: Δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν, δεν σου χαλάει τη βραδιά το κλάμα του παιδιού σου που θέλει να φύγει/πεινάει/κουράστηκε, δεν χρειάζεται ακόμη να νιώσεις αυτόν τον μεγάλο φόβο της «αιώνιας δέσμευσης» με έναν άλλο άνθρωπο.

*Διασκέδασέ το
Μην σε παίρνει από κάτω. Μπες στον χορό για όσο θέλεις, πιες όσο θέλεις, μίλησε με όποιους θέλεις, αποχώρησε όποτε θέλεις. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v