Οι καλύτερες ιδέες για καλοκαιρινά σουαρέ με φίλους

Ψυχαγωγία, κοκτέιλ, διασκέδαση, φαγητό. Η παρέα έρχεται σπίτι κι εμείς έχουμε τις καλύτερες ιδέες για να περάσουν όλοι καλά.
Οι καλύτερες ιδέες για καλοκαιρινά σουαρέ με φίλους

Τι είναι το καλοκαίρι αν δεν το περάσεις με καλή παρέα στο σπίτι ή το μπαλκόνι; Αδειανό. Γι’ αυτό κι εμείς μαζεύουμε φίλους και φίλες, ετοιμάζουμε το σπίτι, ειδοποιούμε τους γείτονες (αν λείπουν, ακόμα καλύτερα) και στήνουμε τις καλύτερες καλοκαιρινές μαζώξεις με καλή παρέα, και ακόμα καλύτερες ιδέες διασκέδασης… κατ’ οίκον.

Στην κουζίνα ολοταχώς

Δεν περνάει μόνο ο έρωτας, αλλά και η διασκέδαση από το στομάχι. Επειδή λοιπόν νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, είτε πρόκειται για ρομαντικό δείπνο είτε για γεύμα «ρεφενέ» με την παρέα, συγκεντρωθείτε από νωρίς στην κουζίνα και μαγειρέψτε όλοι μαζί τα αγαπημένα σας πιάτα ή και συνταγές που δεν έχετε τολμήσει να «αγγίξετε» ως τώρα. Αναθέστε στον καθένα από ένα πιάτο –κάποιος αναλαμβάνει το κυρίως, κάποιος το γλυκό, κάποιος τις σαλάτες κ.ο.κ.- ή μαζευτείτε γύρω από το barbecue που αφήνετε να σκουριάζει και βάλτε φωτιά στον ουρανίσκο σας. Και από συνταγές; Έχουμε μεριμνήσει. Δείτε εδώ τις πιο λαχταριστές, εύκολες, παρεϊστικες και γενικότερα νόστιμες συνταγές όλων των εποχών. Όχι δεν υπερβάλουμε. 

Μαραθώνιοι ταινιών (ή σειρών)

Βάλτε καλαμπόκι στην κατσαρόλα, χαμηλώστε τα φώτα, βάλτε το DVD στην συσκευή σας και είστε έτοιμοι για μία κινηματογραφική/τηλεοπτική βραδιά, χωρίς να χρειαστεί να αφήσετε τα ευρώ σας στο ταμείο του multiplex. Για να μην… ψάχνεστε, προτείνουμε εδώ μερικές τοπ πρόσφατες ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε στην μεγάλη οθόνη (του σπιτιού) σας και εδώ μερικές από τις κορυφαίες σειρές που ξεκίνησαν αυτό το καλοκαίρι και αποτελούν εγγύηση ψυχαγωγίας και αγωνίας. 

Coctail party

Γιατί να τα πληρώσετε χρυσά έξω ενώ μπορείτε να τα φτιάξετε με το μισό κόστος… μέσα; Προμηθευτείτε τα ποτά της αρεσκείας σας βάζοντας ο καθένας ένα μικρό μερίδιο χρημάτων και αποκαλύψτε τον bartender που κρύβετε μέσα σας, φτιάχνοντας εύκολα τα δημοφιλή κοκτέιλ που θα παραγγέλνατε σε ένα bar, όπου θα διστάζατε όμως να παραγγείλετε δεύτερο για να μην εξανεμιστεί όλο το «μεροκάματο». Ακόμη καλύτερα: Μην αρκείστε στα συνηθισμένα κοκτέιλ. Πειραματιστείτε με γεύσεις, χρώματα, αναψυκτικά και χυμούς για να φτιάξετε την δική σας συνταγή και να τις δώσετε το όνομά σας. Όσον αφορά τις συνταγές τους, φροντίσαμε για αυτό προτείνοντας εδώ και εδώ μερικές άκρως καλοκαιρινές και δροσιστικές επιλογές. Ας πάρουν, λοιπόν, τα shaker φωτιά!

Επιτραπέζια για πάντα

Κόντρες, νεύρα, αψιμαχίες, γέλια και 100% ψυχαγωγία, σε κάθε περίπτωση. Τα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν εγγύηση για να ζωντανέψει μια βραδιά, με γέλια, φωνές, πειράγματα και αθέμιτο ανταγωνισμό – αρκεί να έχουν όλοι διάθεση να παίξουν και να μην σαμποτάρουν το επιτραπέζιο «πνεύμα». Επιλογές; Και πάλι σας βγάζουμε από τον κόπο και προτείνουμε εδώ «κολληματικές» αγορές για όλη την παρέα. 

Round 1: Fight!

Αν η παρέα είναι ανδροκρατούμενη, τότε δύσκολα θα πει «όχι» σε έναν μαραθώνιο gaming. Ξεφορτωθείτε όλο σας το άγχος, ξεσπώντας πάνω στο χειριστήριό σας (αλλά όχι στους άλλους παίκτες) και βάλτε κόντρες με τους φίλους σας στα videogames ή στην kinetic κονσόλα σας μέχρι να κουραστούν οι τένοντες του πήχη σας. Σταθερές αξίες για παρεϊστικο gaming η σειρά Mortal Kombat, το Tekken, το Need for Speed και φυσικά τα κλασσικά ποδοσφαιράκια FIFA και Pro Evolution Soccer. Εγγυημένα φέρνουν το… ξημέρωμα πριν καν το πάρετε χαμπάρι!

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v