Πώς διώχνουμε τα έντομα από το εξοχικό μία και καλή

Τρία αποτελεσματικά βήματα για να διώξουμε τα έντομα από το εξοχικό και να απαλλαγούμε μία και καλή.
Πώς διώχνουμε τα έντομα από το εξοχικό μία και καλή
Πόσες φορές σας έχει συμβεί να μπείτε στο εξοχικό σας για πρώτη φορά μετά από μήνες και να ξαναβγείτε έξω… τρέχοντας; Εμάς πάντως αρκετές, ώστε να θέλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας και αντί για εμάς, να κάνουμε τα έντομα… να τρέχουν έντρομα! Τα μυρμήγκια, οι ψαλίδες και οι άλλοι παράνομοι «καταληψίες» είναι συνήθως ανάμεσα στα πρώτα πράγματα που συναντάμε σε ένα εξοχικό σπίτι που έχει μείνει κλειστό από καιρό, πέρα από την σκόνη. Ντουλάπες στις οποίες παραμονεύει ο σκόρος, σαρανταποδαρούσες κάτω από τα έπιπλα καθώς και ιστοί από αράχνες στις γωνίες είναι κάποια από τα πράγματα που αντικρύζουμε συχνά, τα οποία για να είμαστε και ειλικρινείς, σε αντίθεση με την ηρεμία της εξοχής δεν τα επιθυμήσαμε. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε προκειμένου να απαλλαχτούμε από όλους αυτούς τους εισβολείς και να απολαύσουμε το εξοχικό μας όπως το αφήσαμε;

1ο Βήμα: Αερίζουμε
Όπως και με κάθε χώρο που μένει κλειστός για καιρό, έτσι και με το εξοχικό μας, η σκόνη, η υγρασία αλλά και τα έντομα φροντίζουν ώστε να καταστήσουν την ατμόσφαιρα δυσάρεστη, αν όχι ανθυγιεινή. Έτσι λοιπόν, ανοίγουμε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες ώστε να αφήσουμε τον αέρα να κινηθεί ελεύθερα, ανανεώνοντας το περιβάλλον και διώχνοντας την σκόνη και τα ζωύφια όσο καθαρίζουμε. Φυσικά δεν ξεχνάμε να αερίσουμε μαζί με το σπίτι, τις ντουλάπες και τυχόν σεντόνια και υφάσματα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε.

2ο Βήμα: Καθαρίζουμε
Αυτό είναι κάτι το οποίο θα κάναμε έτσι κι αλλιώς, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία να το κάνουμε σωστά. Συνήθως κοιτάμε να καθαρίσουμε εξονυχιστικά πριν φύγουμε και σφραγίσουμε το σπίτι, αλλά πολλές φορές, οι... πολύποδοι εισβολείς φροντίζουν ώστε να το ξαναλερώσουν όσο λείπουμε. Έτσι, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύουμε από τσιμπήματα και δερματικούς ερεθισμούς από έντομα, πρέπει να καθαρίζουμε όλες τις δύσκολες γωνίες πίσω και κάτω από τα έπιπλα μας όσο πιο σχολαστικά μπορούμε.

3ο Βήμα: Χρησιμοποιούμε προϊόντα ΤΕΖΑ
Ίσως και το πιο σημαντικό από όλα, πρέπει να φροντίσουμε να απωθήσουμε ή και να εξολοθρεύσουμε όσους ανεπιθύμητους εισβολείς υπάρχουν στο σπίτι μας ήδη, ώστε να μην πολλαπλασιαστούν και ανακαταλάβουν όσα καθαρίσαμε με κόπο και ιδρώτα. Αν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με εισβολείς που... κάνουν επίθεση έρποντας, φροντίζουμε να εξοπλιστούμε με εντομοκτόνα προϊόντα ΤΕΖΑ για έρποντα έντομα (κατσαρίδες, μυρμήγκια κλπ) σε μορφή σπρέι, αφρού και MEC, ώστε να καταφέρουμε να τους κατατροπώσουμε μία και καλή. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες μας έβγαλαν… φτερά, τα εντομοαπωθητικά προϊόντα ΤΕΖΑ για ιπτάμενα έντομα διατίθενται σε υγρό, φιδάκι, ταμπλέτες και φορητή συσκευή ώστε να τους κρατάμε μακριά. Έτσι, το ΤΕΖΑ βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τα έντομα εύκολα και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι και το σπίτι μας ξέγνοιαστοι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v