Site βρίσκει τον τίτλο της ταινίας που δεν θυμάστε!

Επιτέλους, δημιουργήθηκε το «Shazam» των ταινιών! Δείτε την ιστοσελίδα που μπορεί να βρει τον τίτλο της ταινίας που δεν θυμάστε, απλώς από περιγραφές πλοκής ή ατάκες της.
Site βρίσκει τον τίτλο της ταινίας που δεν θυμάστε!
Επιτέλους, βρέθηκε λύση για τις στιγμές εκείνες που προσπαθείτε να βρείτε τον τίτλο μιας ταινίας που είδατε αλλά σπάτε το κεφάλι σας μάταια για να τον θυμηθείτε. Μια φινλανδική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι δημιούργησε την πρώτη αποτελεσματική μηχανή αναζήτησης ταινιών με βάση… την περιγραφή.

Η ιστοσελίδα ονομάζεται What Is My Movie και δίνει τις εξής δυνατότητες: Όχι μόνο να πληκτρολογήσετε όρους αναζήτησης που θυμάστε από την ταινία (π.χ. «ο Σον Κόνερι με κόκκινο παντελόνι» ή «ταινία γυρισμένη στη Χαβάη») αλλά και να κάνετε φωνητικές αναζητήσεις, όπως με την εφαρμογή Siri της Apple (να πείτε για παράδειγμα «may the force be with you», και να σας επιστραφεί το Star Wars ως αποτέλεσμα).

Αφού βρείτε την ταινία που αναζητάτε, η ιστοσελίδα σας δίνει τη δυνατότητα να την παρακολουθήσετε, συνδέοντάς σας με νόμιμες πλατφόρμες online παρακολούθησης ταινιών όπως αυτή της Amazon.

Η υπηρεσία της ιστοσελίδας χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για να αναγνωρίσει ήχους ταινιών και να τις εντοπίσει, όπως περίπου λειτουργεί το Shazam για την εύρεση τραγουδιών.

Προς το παρόν, η υπηρεσία παρέχεται μόνο για αναζήτηση στα αγγλικά, και περιλαμβάνει βάση 45.000 τίτλων ταινιών.

Πηγή: Independent
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v