Πώς θα κάνετε τις σούπες πιο υγιεινές

Σας αρέσουν οι σούπες; Δείτε πώς θα τις κάνετε ακόμα πιο υγιεινές και νόστιμες μέσα από έξι απλά και…. νόστιμα βήματα.
Πώς θα κάνετε τις σούπες πιο υγιεινές
Οι σούπες είναι ένα από τα πιο κλασσικά χειμωνιάτικα πιάτα. Όμως πόσο υγιεινές τις κάνουμε; Πόσο αλάτι χρησιμοποιούμε για να τις νοστιμίσουμε; Δείτε πώς θα τις κάνετε πιο υγιεινές και νόστιμες μέσα από έξι απλά βήματα.

Ενισχύστε τη γεύση της με φρέσκα λαχανικά

Καρότα, σκόρδο, σέλερι, γλυκοπατάτες και ντομάτες βρασμένες μέσα στη σούπα σας προσθέτουν όχι μόνο γεύση αλλά και γενναίες δόσεις θρεπτικών συστατικών. Αν, μάλιστα, τα λαχανικά είναι βιολογικής καλλιέργειας τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο νόστιμο και θρεπτικό.

Προσθέστε σπόρους

Σπόροι… μινιόν, όπως οι σπόροι chia, προσθέτουν έξτρα θρεπτικά συστατικά στη σούπα σας, πέρα από τα smoothies. Οι συγκεκριμένοι σπόροι μάλιστα έχουν σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης και φυτικών ινών και σας κρατούν χορτασμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Και «πράσινα» λαχανικά

Λαχανάκια βρυξελών, μπρόκολο, μαϊντανός, λάχανο, πιπεριές, βαλεριάνα και γλιστρίδα ενισχύουν τη σούπα σας με φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μπόλικα θρεπτικά συστατικά.

Μην βάζετε βούτυρο ή κρέμα

Σίγουρα προσθέτουν νοστιμάδα, όμως ενισχύουν τις σούπες σας με αρκετές επιπλέον θερμίδες. Χρησιμοποιήστε βρασμένη βρώμη ή ρύζι που «λασπώνει» για να δημιουργήσετε κρεμώδη υφή αντίστοιχη με αυτή που προσφέρουν η βρώμη και η κρέμες γάλακτος.

Προσοχή στο αλάτι

Αντικαταστήστε το αλάτι με μπαχαρικά στις σούπες για να έχετε γεύση, χωρίς όμως την επιπλέον κατακράτηση υγρών στο σώμα σας.

Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά

Οποιαδήποτε σας έχουν μείνει στην κουζίνα, προσθέστε τα στο τέλος του μαγειρέματος για να ενισχύσετε τη σούπα σας με γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v