Τι να κάνω στο ταξίδι με το καράβι

Όχι άλλες επιδρομές στο κυλικείο για τον δέκατο καφέ και το πέμπτο τοστ. Δείτε εναλλακτικούς τρόπους να σκοτώσετε τον χρόνο στο καράβι, ώσπου να φτάσετε στο νησί.
Τι να κάνω στο ταξίδι με το καράβι
Βαριέστε κι εσείς θανάσιμα τις ατελείωτες ώρες που το πλοίο κάνει να φτάσει στον προορισμό, αράζοντας εν τω μεταξύ σε δεκαπέντε λιμάνια προτού φτάσει στο νησί των διακοπών σας; Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν αγαπά κανείς την αίσθηση του θαλασσινού αέρα στο κατάστρωμα ή του ταξιδιού κόντρα στα κύματα, γρήγορα ο ενθουσιασμός δίνει τη θέση του στην ανία με αποτέλεσμα να φτάνει κουρασμένος στο λιμάνι. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τρόπους να σκοτώσετε την ώρα της διαδρομής με το καράβι, για να φτάσετε στην «Ιθάκη» χωρίς να σας φανεί μακρύ το ταξίδι.

*Κάντε ηλιοθεραπεία!
Αντηλιακό, βιβλίο, μουσική στα ακουστικά, και άραγμα στις θέσεις του καταστρώματος, με τα γλαροπούλια να πετούν πάνω από το κεφάλι σας και τον ήλιο να κάνει την δουλειά του στην επιδερμίδα σας, προτού καν φτάσετε στις παραλίες.

*Μάθετε για το νησί
Ένας τρόπος είναι να έχετε μαζί σας ταξιδιωτικό οδηγό για τον προορισμό σας, και όσο διαρκεί το ταξίδι να διαβάσετε τα πάντα περί του νησιού. Ο άλλος είναι να πιάσετε κουβέντα με κάποιον ντόπιο ή κάποιον που έχει ξαναπάει στο νησί και ξέρει πολλά – σίγουρα οι insider πληροφορίες που θα λάβετε θα σας φανούν πολύ χρήσιμες αργότερα, ενώ θα έχετε βρει και παρέα για το υπόλοιπο της διαδρομής.

*Παίξτε επιτραπέζια 
Δείτε μερικά ενδιαφέροντα επιτραπέζια ταξιδιού για να έχετε μαζί σας και να στήσετε παιχνίδι με την παρέα στο σαλόνι του πλοίου μέχρι να φτάσετε. 

*Διαβάστε 
Στην στήλη του βιβλίου στο in2life θα βρείτε συγκεντρωμένες κριτικές για μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία της χρονιάς. Επιπλέον, θα βρείτε εδώ τον διαγωνισμό του in2life που σας χαρίζει σε συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς οίκους τα βιβλία των διακοπών σας. Εφοδιαστείτε εγκαίρως με μυθιστορήματα ή πάρτε μαζί σας περιοδικά – ακόμη και audiobooks αν η ανάγνωση στο πλοίο σας προκαλεί ναυτία.

*Γράψτε
Ένα καλοκαιρινό διήγημα. Κείμενα για το blog σας. Ένα ημερολόγιο ταξιδιού. Ή, στην χειρότερη περίπτωση, τακτοποιήστε τις τελευταίες σας επαγγελματικές υποχρεώσεις, τις αναφορές ή τα κείμενα που πρέπει να στείλετε, αρκεί να μας υποσχεθείτε ότι με το που αράξει το πλοίο στο νησί, θα «θάψετε» το λάπτοπ και μαζί το εργασιακό σας άγχος στην άμμο.

*Κοιμηθείτε
Μπαίνεις στο καράβι, βολεύεσαι στη θέση σου, και την επόμενη φορά που ξανανοίγεις τα μάτια σου, σου λένε πως σε πέντε λεπτά φτάνετε. Υπάρχει καλύτερο σενάριο για να γλιτώσει κανείς την βαρεμάρα της διαδρομής από το να φτάσει εκεί ξεκούραστος και… φράπα;

*Δείτε σειρές
Τι είναι άλλωστε η διαδρομή μέχρι τη Φολέγανδρο; Μισή σεζόν Game of Thrones. Την άλλη μισή, θα την (ξανα)δείτε στο δρομολόγιο της επιστροφής, και όλα μέλι-γάλα.

*Παίξτε με τις εφαρμογές 
Εδώ έχουμε συγκεντρώσει 10 εθιστικά game apps για το smartphone σας, ώστε το μόνο για το οποίο να ανησυχείτε στο καράβι να είναι η μπαταρία του κινητού σας. Αλλά και γι’ αυτό σας έχουμε τη λύση: Δείτε εδώ οικονομικές επιλογές φορητών φορτιστών για την μπαταρία των συσκευών σας. 

*Παίξτε προφορικά παιχνίδια με την παρέα
Φέρτε λίγο φοιτητικό αέρα στο κατάστρωμα, και… παλιμπαιδίστε με λίγη παντομίμα, με τολμηρό «αναπτήρα», με τη νύχτα που πέφτει στο Παλέρμο και άλλα παλιά καλά παιχνίδια που παίζαμε "στα νιάτα μας". 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v