Πώς να βγάλετε την τέλεια selfie

Η σωστή γωνία, ο κατάλληλος φωτισμός και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να βγάζετε καλές selfie –αν πρέπει να βγάζετε selfie.
Πώς να βγάλετε την τέλεια selfie
Παραδεχτείτε το: Ακόμα και αν είστε πρόθυμοι να γραφτείτε στο επόμενο γκρουπ με την εύγλωττη ονομασία «όχι άλλες selfie», έχετε υποπέσει κι εσείς στο αμάρτημα –και θα το ξανακάνετε, έστω και με λίγες τύψεις να βαραίνουν τη συνείδησή σας. Αν είναι να το κάνετε, όμως, τουλάχιστον κάντε το σωστά, ακολουθώντας τις συμβουλές που συγκεντρώσαμε παρακάτω για να βγάζετε καλές selfie.

Πειραματιστείτε με τις γωνίες: Είναι τόσο προφανές, που απορούμε γιατί στις περισσότερες selfie που βλέπουμε ο κόσμος δείχνει να το ξεχνάει. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας θα δείχνουν λιγότερο «επίπεδα» (και τα μαγουλάκια σας λιγότερο φουσκωμένα) αν απλώς γυρίσετε το κεφάλι λίγα εκατοστά προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Επίσης, όλα τα πρόσωπα έχουν μία «καλή» και μία λιγότερο καλή πλευρά –βρείτε την δική σας και τραβήξτε τη selfie σας από εκείνη την γωνία.

Αλλάξτε έκφραση: Αν το να χαμογελάτε στην κάμερα του κινητού σας φαίνεται ελαφρώς γελοίο, σκεφτείτε ότι το να τραβάτε φωτογραφίες τον εαυτό σας είναι από μόνο του αρκετά γελοίο –και χαμογελάστε. Δοκιμάστε μερικά διαφορετικά χαμόγελα, και πειραματιστείτε με το ύφος σας (σκεφτείτε κάτι αστείο, χαρούμενο ή κάποιον που σας κάνει να χαμογελάτε, για να φαίνεται όσο πιο φυσικό γίνεται).

Απομακρύνετε το κινητό: Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να τεντώνεστε σαν τον Τιραμόλα και ταυτόχρονα να έχετε φυσικό ύφος, αλλά η γωνία ανφάς-στα-δέκα-εκατοστά-από-τη-μύτη-σας δεν κολάκεψε ποτέ κανέναν. Προσπαθήστε να κρατήσετε το κινητό όσο πιο μακριά φτάνει το χέρι σας χωρίς γκριμάτσα, ή αν το κινητό σας έχει λειτουργία να τραβήξει φωτογραφία μετά από κάποια δευτερόλεπτα, στηρίξτε το κάπου, ενεργοποιήστε την και απομακρυνθείτε.

Βγάλτε ολόσωμες selfie: Σταθείτε μπροστά σε ένα ολόσωμο καθρέφτη, γυρίστε ελαφρώς τον γοφό της πλευράς από την οποία κρατάτε το κινητό (αριστερό αν το κρατάτε με το αριστερό χέρι, δεξί αν το κρατάτε με το δεξί) για να φαίνεστε πιο αδύνατοι, και σταυρώστε τα πόδια στους αστραγάλους. Φροντίστε οι επιφάνειες που αντανακλώνται στον καθρέφτη να μην τραβούν την προσοχή –η φωτογραφία ιδανικά πρέπει να δείχνει μόνο εσάς.

Πηγαίνετε κόντρα στο ρεύμα: Λυπηθείτε μας, δεν αντέχουμε να βλέπουμε άλλα duckface, άλλους "πατημένους" δικέφαλους, ή άλλες φωτογραφίες στις οποίες υποτίθεται ότι ο εικονιζόμενος κοιμάται. Αν πρέπει να το κάνετε –επειδή εξαρτάται η ζωή σας από αυτό– φροντίστε τουλάχιστον να φαίνεται κατά κάποιο τρόπο ότι «συμμετέχετε στο αστείο», ότι το κάνετε «ειρωνικά». Όπως οι hipsters.

Χρησιμοποιήστε την πίσω κάμερα του κινητού: Σίγουρα, ήταν τα κινητά με τις κάμερες μπροστά που έκαναν τις selfies μόδα (πριν από αυτά, ο όρος δεν υπήρχε καν). Όμως, η πίσω κάμερα του κινητού σας έχει σαφώς καλύτερη ανάλυση από την μπροστινή –που βγάζει κατά κανόνα θολές φωτογραφίες– και γι’ αυτό αξίζει τον κόπο να μάθετε να βγάζετε τις selfie σας χωρίς να βλέπετε το πρόσωπό σας.

Προσέξτε τον φωτισμό: Τελευταίος και σημαντικότερος, ο κανόνας που ισχύει σε κάθε φωτογραφία, selfie ή όχι. Ο φωτισμός μπορεί να καταστρέψει ή να απογειώσει μια φωτογραφία, όσο κακή, θολή ή λανθασμένα καδραρισμένη κι αν είναι αυτή. Αν δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, δύο είναι οι χρυσοί κανόνες: Πρώτον, ότι τίποτα δεν συναγωνίζεται το φυσικό φως (οπότε βγείτε έξω μια ηλιόλουστη μέρα) και δεύτερον ότι ο φωτισμός που έρχεται από το πλάι είναι πάντα πιο «γλυκός» από εκείνον που πέφτει ευθεία πάνω στο αντικείμενο που φωτογραφίζετε (το πρόσωπό σας, επί του προκειμένου).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v