Πώς θα βάλετε τάξη στα καλώδια

Καλώδια εδώ, εκεί, πιο πέρα, καλώδια παντού. Τα μισείτε και σας εκνευρίζουν. Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από αυτά κάνοντας την ζωή στο σπίτι (ή το γραφείο) ευκολότερη.
Πώς θα βάλετε τάξη στα καλώδια
Καλώδια. Ούτε το όνομά τους δεν είναι ωραίο, πόσο μάλλον η εικόνα τους όταν ξεχύνονται σα φίδια σε κάθε γωνιά του σπιτιού και πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς. Πραγματικός εφιάλτης δε βρίσκετε;

Κι όμως. Υπάρχει τρόπος να βγείτε νικητές από την… μάχη σας με αυτά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και μερικά έξυπνα hacks ή αγορές.

Εκμεταλλευτείτε την ασύρματη τεχνολογία
Απλά τα πράγματα, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί προς όφελός μας και πλέον οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν και τις ασύρματες εναλλακτικές τους. Για παράδειγμα, ασύρματα ηχεία όπως αυτά εδώ της Logitech λειτουργούν μέσω της τεχνολογίας Bluetooth και σας απαλλάσσουν μία και καλή από τα καλώδια. Δείτε εδώ περισσότερες ασύρματες επιλογές για ηχεία.

Επίσης, ένας ασύρματος εκτυπωτής όπως αυτός εδώ της Epson τα κάνει… όλα χωρίς κανένα καλώδιο (εντάξει, μόνο αυτό της τροφοδοσίας), όπως επίσης και ένα ασύρματο σταθερό τηλέφωνο, ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και ένα ασύρματο ποντίκι. Πολύ απλά, θα σας λύσουν τα χέρια.

Χρησιμοποιήστε κλιπάκια

Ένα από τα δεκάδες καλά του Internet είναι ότι γέννησε (και συνεχίζει να γεννά) εκατομμύρια επίδοξους Μαγκάιβερ. Για τα καλώδια που χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο στο σπίτι λοιπόν (π.χ. φορτιστής κινητού, laptop, usb, pins για το mp3 player κτλ.), μια εξαιρετικά χρήσιμη λύση είναι να τα τοποθετήσετε στην άκρη του γραφείο μερικά κλιπς όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Ούτε στα πόδια σας θα μπλέκονται, ούτε θα τα μασήσει η γάτα σας. Αν δεν σας αρέσουν τα κλιπάκια, μπορείτε να αγοράσετε αυτό εδώ το αξεσουάρ, το οποίο κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Και κανάλια
Σε περιπτώσεις που τα καλώδια περνούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο και… χάσκουν στην μέση αφ’ενός γίνονται επικίνδυνα μιας και μπορεί κάλλιστα να σκοντάψετε πάνω τους αφ’ ετέρου αισθητικά δεν είναι όμορφα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις αυτοκόλλητα «κανάλια» (θα βρείτε εδώ) μέσα από τα οποία θα περάσετε τα καλώδια σε δέσμες.

Η κατάρα των μπερδεμένων ακουστικών
Λαμβάνει εκτάσεις επιδημίας και ξέρετε πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάμε. Μετά τις διαφορετικές κάλτσες στο συρτάρι, η… κατάρα των μπερδεμένων ακουστικών μετατρέπεται σιγά σιγά σε First world problem. Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και παρ’ όλα αυτά τα καλώδια των ακουστικών σας συνεχίζουν να μπερδεύονται ανεξήγητα, τότε μια απλή και στιλάτη λύση για να ξεμπερδέψετε μια και καλή με το… μπέρδεμα είναι το iCoil. Περνάτε από μέσα του τα ακουστικά, «κουρδίζετε» και μαζεύουν. «Ξεκουρδίζετε» και τα χρησιμοποιείτε. Έτσι απλά.

Κάντο μόνος σου μέσω Pinterest
Με μια σύντομη αναζήτηση στο Pinterest χρησιμοποιώντας τον όρο cord management θα βρείτε δεκάδες εύκολα hacks από χρήστες που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Δείτε παρακάτω σε φωτογραφίες μερικά από αυτά που μας άρεσαν.





Μαστορέματα
Αν τα πράγματα… ξεφύγουν, μπορείτε πάντα να ανοίξετε μια τρύπα στο γραφείο σας και να περάσετε από εκεί, δεμένα όλα τα καλώδια από τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και γίνεται ακόμα πιο απλή αν έχετε βήμα προς βήμα καθοδήγηση. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να το κάνετε εύκολα και γρήγορα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v