Πώς να περάσω την ώρα μου

Έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο και καμία ιδέα για το πώς να τον αξιοποιήσετε; Σας έχουμε 10 δημιουργικές ιδέες για να… σκοτώσετε την ώρα σας με νόημα.
Πώς να περάσω την ώρα μου
Άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι ή απλώς άνθρωποι που έχουν άφθονο από αυτό το σπάνιο αγαθό που λέγεται «ελεύθερος χρόνος». Όλες οι παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων μοιράζονται κάτι κοινό: Έχουν πολύ χρόνο να «σκοτώσουν» μέσα στη μέρα τους, αλλά καταλήγουν να τον σπαταλούν μπροστά σε μια οθόνη. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε δέκα πιο ωραίους, πιο δημιουργικούς και πιο διασκεδαστικούς τρόπους να περάσετε την ώρα σας, χωρίς να πάει χαμένη.

*Διαβάστε
Η ανάγνωση ενός βιβλίου δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος – προμηθευτείτε μερικά από μια δανειστική βιβλιοθήκη, αγοράστε οικονομικούς τίτλους από ένα παζάρι βιβλίου, γραφτείτε σε μια λέσχη ανάγνωσης και χαθείτε για ώρες στους μαγικούς κόσμους που κρύβονται ανάμεσα στις γραμμές. Πάρτε ιδέες από την στήλη του βιβλίου του in2life

*Εξερευνήστε
Ωραίοι οι αραχτοί καφέδες στο στέκι σας, αλλά ακόμη καλύτεροι είναι οι καφέδες στο χέρι και το περπάτημα σε άγνωστες γειτονιές, σε όμορφα δρομάκια, στους λόφους της πόλης και σε πεζόδρομους ή περιοχές που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν. Βάλτε στόχο να κάνετε έναν «εξερευνητικό» περίπατο μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε περιοχή που δεν γνωρίζετε και σε λίγους μήνες θα νιώθετε πως ξέρετε την πόλη πολύ καλύτερα – και θα έχετε καινούριους λόγους να την αγαπήσετε.

*Ασκηθείτε
Κι αν ο διάδρομος στο γυμναστήριο ή οι μοναχικοί κοιλιακοί στο σπίτι σας φαίνονται βαρετοί, δοκιμάστε να κάνετε την σωματική άσκηση πιο διασκεδαστική: Η ζούμπα είναι μια ωραία εναλλακτική, αφού είναι περισσότερο… χορός παρά αυστηρή γυμναστική, ενώ το Nike Running Club για το οποίο σας έχουμε μιλήσει εδώ αποτελεί μια φρέσκια ιδέα για ομαδικό τρέξιμο με μεγάλη παρέα και ταυτόχρονη γνωριμία με την πόλη. 

*Αλλάξτε το σπίτι σας
Προσθέστε νέες πινελιές στη διακόσμηση του χώρου σας, αξιοποιήστε παλιά αντικείμενα για να δημιουργήσετε όμορφα διακοσμητικά, αλλάξτε θέση στα έπιπλα του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας και ανανεώστε το σπίτι, και ταυτόχρονα την διάθεσή σας. 

*Πειραματιστείτε στην κουζίνα
Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας σε απαιτητικές συνταγές (ή σε απλές, αν είστε «πρωτάρηδες» σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού), φτιάξτε ωραία γλυκά ή μπισκότα και κάντε έκπληξη στους φίλους σας και τους δικούς σας, μοιράζοντάς τους τα καλούδια σας. Η ενασχόληση με την μαγειρική είναι ένας ολόκληρος κόσμος έμπνευσης και δημιουργικότητας, που μπορεί να κρατήσει απασχολημένη την φαντασία σας και τα χέρια σας σε ένα μακρύ ταξίδι γεύσεων. Πάρτε ιδέες από την στήλη των συνταγών του In2life

*Μάθετε τέχνη
Ακόμη κι αν είστε άνεργοι και σκέφτεστε ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ψάχνετε για δουλειά και όχι να σκοτώνετε την ώρα σας, το να μάθετε μία καινούρια «τέχνη», να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα, να μάθετε μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο, ένα θεωρητικό αντικείμενο ή τον κόσμο των υπολογιστών, θα αποτελέσει άλλο ένα όπλο για το βιογραφικό σας.

*Γράψτε
Πολλοί έχουμε το «μικρόβιο» του συγγραφέα μέσα μας, αλλά δεν το γνωρίζουμε. Έχετε δοκιμάσει να σκαρώσετε τις δικές σας ιστορίες; Ξεκινήστε με ένα μικρό διήγημα, τους στίχους για ένα τραγούδι ή το σενάριο για μία μικρού μήκους ταινία, και αν δείτε ότι «το έχετε» ή ότι αυτή η διαδικασία είναι κάτι που σας χαροποιεί και σας ενθουσιάζει, συνεχίστε για κάτι μεγαλύτερο. Όπως άλλωστε θα σας έλεγε κάθε συγγραφέας, η έμπνευση και η μετατροπή της σε λόγο είναι κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια – και κάτι μας λέει πως, για να διαβάζετε αυτό το δημοσίευμα, έχετε περίσσευμα και από τα δύο.

*Παίξτε
Λίγο παιχνίδι δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Το δικό μας κόλλημα τους τελευταίους μήνες είναι το απόλυτα εθιστικό παιχνίδι «2048», στο οποίο καλείστε να ενώνετε κάθε φορά δύο ίδιους αριθμούς μέχρι ένα πλακίδιο να φτάσει τον αριθμό 2048. Αν με το καλό το τερματίσετε (εμείς δεν το καταφέραμε ακόμα), συνεχίστε με… αυτό

*Επικοινωνήστε με τους δικούς σας ανθρώπους
Κάντε δηλαδή αυτό για το οποίο θα παραπονιόσασταν περισσότερο αν δεν είχατε καθόλου ελεύθερο χρόνο: Ότι δεν προλαβαίνετε να δείτε τους δικούς σας, να έχετε πολύ χρόνο με τον/την σύντροφό σας, να βγείτε με παλιούς φίλους για να μάθετε τα νέα τους. Τώρα που μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην αφήνετε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

*Γίνετε εθελοντές
Τελευταία και καλύτερη συμβουλή μας: Δεν υπάρχει πιο ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σας από την ενασχόληση με τον εθελοντισμό. Οι εθελοντικές εργατοώρες, σωστά οργανωμένες, μπορούν να κάνουν την διαφορά και να βοηθήσουν φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ενώσεις αστέγων, ιατρικές κοινότητες, κοινωνικές δομές και καλλιτεχνικά φεστιβάλ και ωραίες πρωτοβουλίες που βασίζονται στην… ευγενική καλοσύνη των ξένων για να υλοποιηθούν. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες καλές ιδέες για να γίνετε εθελοντές εδώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v