10 κόλπα για να κάνετε το φαγητό πιο διασκεδαστικό

Δέκα πρωτότυπες ιδέες για την κουζίνα που θα κάνουν το φαγητό πιο διασκεδαστικό και τους φίλους σας να επαινούν τα μαγειρέματα και την εφευρετικότητά σας.
10 κόλπα για να κάνετε το φαγητό πιο διασκεδαστικό
Πώς θα σας φαινόταν να μην «νέρωνε» ποτέ ξανά ο καφές σας όταν λιώνουν τα παγάκια; Ή να είχατε τραγανά μπολάκια από σοκολάτα για να σερβίρετε το παγωτό σας; Ή να φτιάχνατε μόνοι σας «γκουρμέ» ρολάκια τυριού με τα πιο οικονομικά υλικά που πάντα υπάρχουν σε ένα ψυγείο;

Από σήμερα πάμε στοίχημα πως θα έχετε όρεξη να μπαίνετε στην κουζίνα σας, για να δοκιμάσετε δέκα πρωτότυπα όσο και πανεύκολα κόλπα, τα οποία θα αλλάξουν τα δεδομένα σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού σας.

*Πώς να φτιάξετε ρολάκια τυριού από ψωμί του τοστ
Πατάτε με έναν πλάστη το ψωμάκι του τοστ, αφαιρείτε την κόρα, βάζετε πάνω του μια φέτα τυρί, το κάνετε εύκολα πια ρολάκι και το τηγανίζετε, φτιάχνοντας έτσι πανεύκολα σε δευτερόλεπτα μια αυτοσχέδια τυροκροκέτα.


*Πώς να μετατρέψετε ένα καρβέλι ψωμί σε λαχταριστό τυρόψωμο
Τεμαχίστε το ψωμί καθέτως και οριζοντίως με ένα μαχαίρι, τοποθετήστε στις σχισμές κίτρινο τυρί που λιώνει εύκολα, προσθέστε μυρωδικά και λάδι και βάλτε το στο φούρνο. Το αποτέλεσμα βρίσκεται στη φωτογραφία και κάνει τα σάλια μας να τρέχουν.


*Πώς να φτιάξετε παγάκια με μπισκότα και γάλα
Θρυμματίστε μπισκότα, βάλτε γάλα και τρίμματα μπισκότου σε μια παγοθήκη και έτσι θα μπορείτε να πάτε το… φραπόγαλο σε άλλη διάσταση.


*Πώς να κόβετε μαλακά υλικά με οδοντικό νήμα
Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να κόψετε λεπτές φέτες από μαλακά υλικά, όπως τούρτες, κέικ και μαλακά τυριά, χρησιμοποιώντας λίγα εκατοστά οδοντικού νήματος αντί να προσπαθείτε να το καταφέρετε με μαχαίρια που κάνουν τέτοια τρόφιμα… θρύψαλα.


*Πώς να κάνετε burger γεμιστό με αυγό
Όπως έχετε μπροστά σας τον κιμά, ζυμωμένο σε μορφή μπιφτεκιού, αφαιρέστε ένα στρογγυλό κομμάτι από το κέντρο με τη βοήθεια ενός ποτηριού, βάλτε το μπιφτέκι στο τηγάνι, «αδειάστε» ένα αυγό στην τρύπα. Και δώστε μια μικρή έκπληξη σε όσους δοκιμάσουν τα σπιτικά σας αυγο-μπέργκερ.


*Πώς να έχετε πάντοτε διαθέσιμο κρασί όταν μαγειρεύετε
Γεμίστε μια παγοθήκη με λευκό κρασί και μία με κόκκινο. Έτσι, όταν μια συνταγή απαιτεί την χρήση κάποιου από τα δύο, ακόμη κι αν τυχαίνει να μην έχετε μπουκάλια κρασί, θα έχετε πάντα δόσεις σε παγάκια για να προσθέτετε στο μαγείρεμα.


*Πώς να κάνετε μόνοι σας παγωτό-σάντουιτς
Ιδού πώς μπορείτε να κόψετε μια χοντρή «φέτα» παγωτού από ένα κυπελλάκι, να το βάλετε στη μέση δύο μεγάλων cookies και να κάνετε το δικό σας «σπιτικό» παγωτο-σάντουιτς.


*Πώς να φτιάξετε μπολάκια σοκολάτας
Απλώς υπέροχη ιδέα: Φουσκώνετε σε μέτριο βαθμό ένα μπαλόνι, βουτάτε το κάτω μέρος του σε υγρή σοκολάτα, το αφήνετε να κρυώσει και στην συνέχεια, όταν η σοκολάτα στερεοποιηθεί, σπάτε το μπαλόνι με μια καρφίτσα και έχετε μια ωραιότατη σοκολατένια «φωλιά» για να σερβίρετε το παγωτό ή το επιδόρπιό σας.


*Πώς να αποφύγετε να «νερώνει» ο καφές σας όταν λιώνουν τα παγάκια
Απλώς γεμίστε μια παγοθήκη με καφέ και στο εξής κάθε φορά που ετοιμάζεται φραπέ ή οποιονδήποτε παγωμένο καφέ, προσθέστε αυτά αντί για παγάκια νερού.


*Πώς να φτιάξετε μία φωλιά παρμεζάνας για τη σαλάτα σας
Είναι πανεύκολο και περιλαμβάνει λίγη παρμεζάνα, ένα μπολάκι γυρισμένο ανάποδα και λίγα λεπτά ψησίματος:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v