Πώς να λέω τα χαρτιά

Τι συμβολίζει ο άσσος μπαστούνι; Τι θα συμβεί στο «φτασμένο» σου; Όσα κρύβουν τα χαρτιά για το μέλλον μας, σε έναν αναλυτικό οδηγό για... μαθητευόμενους μάγους.
Πώς να λέω τα χαρτιά
Εγγυάται κανείς ότι το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο και μπορείς να το διαβάσεις σε μια τράπουλα; Σίγουρα όχι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διασκεδάσεις δοκιμάζοντας, με αυτόν τον μίνι οδηγό για... μαθητευόμενους μάγους που ετοιμάσαμε.

Βήμα #1: Η φιγούρα μας και ο «σταυρός»

Αρχικά βρίσκουμε την φιγούρα του ατόμου για το οποίο ρίχνουμε τα χαρτιά. Ντάμα για τις γυναίκες ή Ρήγα για τους άνδρες, και εν συνεχεία ως εξής: Καρό οι ξανθοί, κούπα οι καστανόξανθοι ή ξανθοί με σταρένια επιδερμίδα, μπαστούνι οι μελαχρινοί, σπαθί οι καστανοί σκούροι.

Ανακατεύουμε την τράπουλα, σκεπτόμενοι αυτά που θέλουμε να μάθουμε, και «κόβουμε» σε σχήμα σταυρού ως εξής: Αφήνουμε ένα τμήμα της τράπουλας πάνω από την φιγούρα μας, ένα δεύτερο κάτω, ένα τρίτο αριστερά και ένα τελευταίο δεξιά. Αναποδογυρίζουμε τις στοίβες και «διαβάζουμε» τα τέσσερα χαρτιά, με βάση την ερμηνεία που θα αναλύσουμε παρακάτω. Μαζεύουμε τα χαρτιά με τη φορά που τα «κόψαμε» (πρώτα τα πάνω, μετά τα κάτω, μετά τα αριστερά, τέλος τα δεξιά) και κρατάμε την τράπουλα κλειστή μπροστά μας. Ανοίγουμε ένα-ένα τα χαρτιά ως εξής: Ένα πάνω από τη φιγούρα, ένα κάτω, ένα αριστερά, ένα δεξιά και εν συνεχεία ένα στην πάνω αριστερά γωνία, ένα στην πάνω δεξιά, ένα στην κάτω αριστερά και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να σχηματιστούν τρεις σειρές των εννέα φύλλων η καθεμία (με τη φιγούρα μας στο κέντρο).

Βήμα #2: Τι θέλεις να μάθεις;

Τα φύλλα που έχουν ανοίξει στα αριστερά της φιγούρας μας είναι το μέλλον, ενώ εκείνα στα δεξιά είναι το παρελθόν. Αρχικά, παρατηρούμε το μοτίβο που κυριαρχεί: Αν, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά μπαστούνια στα δεξιά της φιγούρας, το άτομο έχει αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια, δυσκολίες, στο πρόσφατο παρελθόν. Αν κυριαρχούν οι κούπες στα αριστερά, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στα αισθηματικά. Τα καρό εν γένει συμβολίζουν οικονομικά θέματα και ταξίδια, και τα σπαθιά επιτυχίες ή/ και επαγγελματικά θέματα.

Εν συνεχεία, διαλέγουμε τα φύλλα για τα οποία θέλουμε να μάθουμε περισσότερα και ρίχνουμε επάνω στο καθένα δύο κλειστά χαρτιά από την υπόλοιπη τράπουλα που έχουμε στα χέρια μας. Επιλέγουμε με βάση την ερμηνεία του κάθε φύλλου (βλέπε παρακάτω) ή το πρόσωπο που έχει εμφανιστεί –για παράδειγμα, ένας Ρήγας Μπαστούνι στα αριστερά της φιγούρας μας είναι ένας μελαχρινός άνδρας με τον οποίο θα υπάρξουν εξελίξεις στο μέλλον. Προτιμάμε να ρίξουμε φύλλα επάνω στα χαρτιά στα αριστερά, που συμβολίζουν το μέλλον, εκτός εάν υπάρχει κάτι στο παρελθόν που πρέπει να διαλευκανθεί. Όταν έχουν τελειώσει όλα τα χαρτιά που είχαμε στα χέρια μας, τότε ξεκινάμε να διαβάζουμε τις τριάδες που έχουν σχηματιστεί, με βάση την ερμηνεία που ακολουθεί.

Βήμα #3: Το ξεκαθάρισμα

Κάθε δύο χαρτιά που σηκώνουμε για να διαβάσουμε, τα αφήνουμε στην άκρη –αυτά δεν θα τα ξαναχρησιμοποιήσουμε. Όταν τελειώσουμε το διάβασμα, θα έχουν μείνει απλωμένες στο τραπέζι οι αρχικές τρεις σειρές των εννέα φύλλων η καθεμία. Ανακατεύουμε αυτά τα φύλλα, και κόβουμε δύο φορές –ώστε να σχηματιστούν τρεις στοίβες. Αναποδογυρίζουμε αυτές τις στοίβες για να διαβάσουμε ένα σημαντικό μήνυμα.

Εν συνεχεία, ξεχωρίζουμε και πάλι την φιγούρα μας, την τοποθετούμε στο τραπέζι, ανακατεύουμε και πάλι τα χαρτιά και κρατάμε την τράπουλα στο χέρι. Τραβάμε από το κάτω μέρος της ένα φύλλο κάθε φορά και αν έχει το ίδιο σύμβολο με την φιγούρα μας το τοποθετούμε από πάνω της, μαζί με το πρώτο φύλλο από το πάνω μέρος της τράπουλας. Αν έχει διαφορετικό σύμβολο το πετάμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα, και μετά ανοίγουμε τα χαρτιά που έχουμε κρατήσει σε σειρές των τριών. Διαβάζουμε και αυτές (με βάση την ερμηνεία που θα βρείτε παρακάτω), ανακατεύουμε και κόβουμε μία φορά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία τελευταία φορά, για την τελική απάντηση, τραβώντας και πάλι ένα φύλλο από το κάτω μέρος της τράπουλας (το κρατάμε μόνο αν έχει ίδιο σύμβολο με τη φιγούρα μας) χωρίς όμως αυτή τη φορά να ρίχνουμε από πάνω του και ένα από το πάνω τμήμα της τράπουλας. Τα ανοίγουμε (σε αυτό το σημείο θα έχουν μείνει πολύ λίγα φύλλα) σε σειρές των δύο και διαβάζουμε την «τελική απάντηση» στην αρχική μας ερώτηση.

Οι ερμηνείες των χαρτιών

Για τις ντάμες και τους ρήγες τα είπαμε ήδη. Οι βαλέδες συμβολίζουν την σκέψη του αντίστοιχου άνδρα (ο βαλές μπαστούνι, για παράδειγμα, είναι οι σκέψεις, οι επιθυμίες, το υποσυνείδητο μελαχρινού ατόμου). Τα υπόλοιπα φύλλα ερμηνεύονται ως εξής:

Άσσος κούπα: Αγάπη, ευχάριστη εξέλιξη στα αισθηματικά αν πέσει σε ορθή φορά. Αν πέφτει ανάποδα, σημαίνει δυσκολίες ή εμπόδια στα αισθηματικά.
Άσσος μπαστούνι: Στεναχώρια
Άσσος σπαθί: Αν πέσει όρθιος φανερώνει επιτυχία, αλλιώς σημαίνει εμπόδια ή προβλήματα στη σχέση.
Άσσος καρό: Είδηση ή επικοινωνία.

Τα δυάρια είναι εν γένει κρεβάτια, ερωτικές συνευρέσεις (ανάλογα με το σύμβολο, με άτομο στου οποίου τα χρώματα αντιστοιχούν. Για παράδειγμα, δύο καρό σημαίνει κρεβάτι με ξανθό άτομο). Επίσης μπορεί να σημαίνουν:
Δύο κούπα: Ερωτική ικανοποίηση, χαρούμενη είδηση που αφορά τα αισθηματικά
Δύο καρό: Κάτι που θα συμβεί σε δύο «τέρμηνα» (δύο μέρες, δύο εβδομάδες, δύο μήνες...)
Δύο μπαστούνι: Εμπόδια και διλήμματα
Δύο σπαθί: Κάτι σίγουρο, σταθερό, ή κάτι που έχουμε για δεδομένο

Τα τριάρια είναι ο δρόμος –το σύμβολό τους αντιστοιχεί πάλι στα χρώματα του ατόμου, π.χ. το τρία μπαστούνι είναι δρόμος μελαχρινού, ή συνάντηση με μελαχρινό πρόσωπο. Αν, για παράδειγμα, ρίχνουμε τα χαρτιά για έναν μελαχρινό (ρήγα μπαστούνι) και στα αριστερά της φιγούρας υπάρχει τρία μπαστούνι, θα βάλουμε δύο χαρτιά επάνω στο τρία για να δούμε τι θα συμβεί στο δρόμο του. Σημειώστε, επίσης, ότι το τρία καρό (εκτός από δρόμο ξανθού ατόμου) μπορεί να συμβολίζει ανοιχτό δρόμο, δηλαδή ταξίδι.

Τα τεσσάρια είναι τα σπίτια. Το τέσσερα κούπα είναι το σπίτι «κουπάτου» ατόμου, το τέσσερα σπαθί το σπίτι καστανού και πάει λέγοντας. Το τέσσερα καρό μπορεί επίσης (εκτός από σπίτι ξανθού ατόμου) να συμβολίζει και μεγάλη πόρτα –δουλειά, σχολή κλπ.

Τα πεντάρια είναι καρδιές –ανάλογα με το σύμβολο, η καρδιά του ατόμου στο οποίο αντιστοιχεί. Το πέντε καρό μπορεί επίσης να σημαίνει συζήτηση (συνήθως σε καλό κλίμα) ενώ το πέντε μπαστούνι δείχνει και καυγά, συζήτηση σε όχι ευχάριστο κλίμα.

Τα εξάρια είναι το «ξεσήκωμα»: Ο πόθος, η λαχτάρα, κάτι που συμβαίνει και σε κάνει να ενθουσιάζεσαι ή να ανυπομονείς –και πάλι, το σύμβολο υποδηλώνει το άτομο, π.χ. έξι μπαστούνι είναι το ξεσήκωμα ενός μελαχρινού. Τα εξάρια που συνδυάζονται με τα λεγόμενα «καλά» φύλλα (κούπες και σπαθιά) δείχνουν ξεσήκωμα για κάτι καλό, ενθουσιασμό, ενώ τα εξάρια με μπαστούνια είναι αρνητικό ξεσήκωμα, ανησυχία ή προβληματισμός.

Το επτά είναι το «φτασμένο», το άμεσο μέλλον του κάθε ατόμου που δείχνει το σύμβολο –επτά κούπα είναι το φτασμένο ατόμου κουπάτου. Το επτά μπαστούνι μπορεί επίσης να συμβολίζει αναστάτωση, ταραχή και ζήλεια.

Τα οκτάρια είναι λόγια, που θα κάνεις με το άτομο του οποίου το σύμβολο έχει το οκτάρι. Το οκτώ μπαστούνι συμβολίζει μάλλον δυσάρεστα λόγια (σε συνδυασμό με άσσο κούπα είναι, για παράδειγμα, καυγαδάκι) ενώ το οκτώ κούπα σημαίνει χαρούμενα λόγια.

Τα εννιάρια είναι οι σκέψεις του ατόμου στο οποίο αντιστοιχεί το σύμβολό τους, και επίσης:
Εννέα Κούπα: Αν πέσει όρθιο, συναισθηματική εκπλήρωση, αν είναι ανάποδο εμπόδια στα αισθηματικά
Εννέα Μπαστούνι: Στεναχώρια, απώλεια και/ ή δράση που συμβαίνει στο παρασκήνιο
Εννέα Σπαθί: Κλείσιμο ενός κύκλου και στεναχώρια ή διάψευση
Εννέα Καρό: Έννοιες για οικονομικά

Και, τέλος, τα δεκάρια:
Δέκα Κούπα: Μεγάλη χαρά (είναι το δεύτερο καλύτερο φύλλο μετά τον Άσσο Κούπα όρθιο)
Δέκα Καρό: Λεφτά
Δέκα Μπαστούνι: Απόσταση (συναισθηματική ή πραγματική)
Δέκα Σπαθί: Καριέρα και επαγγελματικές εξελίξεις

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v