7 δωρεάν τρόποι για να τονώσετε την σχέση σας

Ξεχάστε τα ρομαντικά ταξίδια «ανανέωσης». Έχουμε επτά εντελώς ανέξοδους τρόπους να… συνεφέρετε τη σχέση σας όταν η φλόγα πάει να σβήσει.
7 δωρεάν τρόποι για να τονώσετε την σχέση σας
Οι μεταξύ σας συζητήσεις περιορίζονται στα ασφαλή όρια του «πώς πήγε η δουλειά;» και «τι θα φάμε σήμερα;». Οι έξοδοί σας περιλαμβάνουν οπωσδήποτε τους κοινούς σας φίλους. Και τα απογεύματα που μένετε στο σπίτι βρίσκεστε τις περισσότερες φορές σε διαφορετικές άκρες του δωματίου –σε extreme περιπτώσεις, και του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να έχεις γράψει πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ των σχέσεων για να ξέρεις ότι, μόλις περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός (οι πιο αισιόδοξοι μελετητές του δίνουν ένα χρόνο, οι λιγότερο αισιόδοξοι ένα εξάμηνο) χρειάζεται ένας άλφα κόπος για να κρατήσεις την «σπίθα» της σχέσης αναμμένη. Αυτά είναι τα κακά νέα.

Τα καλά νέα, τώρα, είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να (ξανα)ανάψει αυτή η σπίθα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν απαραίτητα αεροπορικά εισιτήρια και ρομαντικά ξενοδοχεία στη Ρώμη. Για την ακρίβεια, δεν απαιτούν καθόλου χρήματα. Μόνο καλή θέληση (για να νικήσετε την τεμπελιά που σας ψιθυρίζει «πού να τρέχεις τώρα;») και καλή μνήμη (για να σας υπενθυμίζει πόσο ωραία ήσασταν τότε που η σπίθα ήταν ακόμα αναμμένη). Ξεκινάμε;

Μιλήστε: Όχι για το «πού πάει ο έρωτας όταν πεθαίνει», αλλά ούτε και για το «τι θα φάτε σήμερα» και «ποιος θα πάρει τα ρούχα το πρωί από το καθαριστήριο». Συζητήστε, ας πούμε, τις ταινίες που βλέπετε μαζί. Όχι, το «σου άρεσε;», «ναι, καταπληκτική σκηνοθεσία» δεν είναι συζήτηση. Μιλήστε για το θέμα της ταινίας, το τι θα κάνατε εσείς στη θέση των πρωταγωνιστών, το ποιος χαρακτήρας σας άρεσε περισσότερο, για ό,τι τέλος πάντων μπορεί να προκύψει από μια ταινία, ή αντιστοίχως από ένα βιβλίο/ θεατρικό έργο/ σήριαλ και πάει λέγοντας.

Γελάστε: Διαβάστε Άρλεκιν ο ένας στον άλλο. Ξεθάψτε τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες σας από τα έξαλλα 80s για να του/της τα δείξετε. Δείτε μαζί αστεία βιντεάκια στο YouTube. Παίξτε ένα επιτραπέζιο όπως το Pictionary (σε κάθε πατάρι υπάρχει ένα Pictionary από τα παιδικά μας χρόνια, όχι;). Χαζέψτε μαζί φωτογραφίες στο 9Gag.

Κάντε σχέδια: Δεν έχει σημασία αν «δεν το βλέπετε» να πιάνετε λεφτά στα χέρια σας για το επόμενο εξάμηνο. Σχεδιάστε μια εκδρομή σε τρεις μήνες, έστω και αν είναι για ένα Σαββατοκύριακο κάπου λίγο έξω από την πόλη που μένετε. Οργανώστε το σχέδιο, κοιτάξτε ξενοδοχεία, διαβάστε ιδέες για το τι θα κάνετε στην περιοχή, υπολογίστε τα λεφτά που θα χρειαστείτε, κάντε ένα πλάνο για να τα μαζέψετε. Το να οργανώνετε πράγματα μαζί σας κάνει «συνεργούς», πράγμα που σας φέρνει αυτομάτως πιο κοντά. Και η προσμονή για την εκδρομή σας θα σας φτιάξει εγγυημένα το κέφι.

Κάντε σεξ: Ναι, είναι προφανές. Τόσο προφανές που συχνά τείνουμε να το ξεχνάμε, ή να το αναβάλλουμε για όταν θα έχουμε όρεξη, δεν θα έχουμε πρωινό ξύπνημα, δεν θα νυστάζουμε του θανατά. Χωρίς να θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, στις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ ενηλίκων όλα αυτά ταυτόχρονα συμβαίνουν σπάνια. Πάρτε την πρωτοβουλία και κάντε την πρώτη κίνηση. Ο σύντροφός σας (ναι, εκείνος που νυστάζει του θανατά) μαζί με την όρεξη θα ακολουθήσουν.

Σκηνοθετήστε τις φαντασιώσεις σας: Πηγαίνοντας την παραπάνω συμβουλή ένα βήμα παραπέρα, οι φαντασιώσεις μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην τόνωση της ερωτικής σας ζωής. Το ξέρουμε, ρόλοι όπως η νοσοκόμα και ο ασθενής ή ο δάσκαλος και η μαθήτρια μπορεί να ακούγονται λίγο αστείοι, αλλά στην πράξη λειτουργούν για πολύ κόσμο. Αν δεν αισθάνεστε πολύ άνετα να περιγράψετε τις φαντασιώσεις σας με λόγια, μπορείτε να γράψετε ο καθένας από τρεις απλές προτάσεις-σενάρια σε χαρτάκια, τα οποία θα ανακατέψετε και θα «παίξετε» με τη σειρά, τραβώντας κάθε φορά ένα στην τύχη.

Φιληθείτε: Λιγότερο αυτονόητα από το σεξ, εξίσου –αν όχι περισσότερο– απαραίτητα για να (ξανα)αισθανθείτε το συναισθηματικό σας δέσιμο, τα φιλιά (τα κανονικά φιλιά, όχι αυτά τα πεταχτά το πρωί που φεύγετε από τη δουλειά) είναι ο… αναπτήρας για εκείνη τη σπίθα που λέγαμε προηγουμένως. Μάλιστα, οι στατιστικές λένε πως τα ζευγάρια που φιλιούνται καθημερινά, έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Δοκιμάστε καινούρια πράγματα μαζί: Δεν εννοούμε απαραίτητα να ξεκινήσετε μαθήματα χορού, ή να πάτε για rafting –αν και η αδρεναλίνη είναι μέγιστο αφροδισιακό, οπότε αν δεν μιλούσαμε για δωρεάν τρόπους να τονώσετε την σχέση σας θα το προτείναμε και αυτό. Καινούριο μπορεί να είναι και το να μαγειρέψετε μαζί ένα φαγητό που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, να περπατήσετε σε μια γειτονιά που δεν έχετε ξαναβρεθεί, να παίξετε strip poker ή να βγάλετε ο ένας τον άλλο καλλιτεχνικές φωτογραφίες στο σαλόνι σας –αν μετά γελάσετε και με τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας, ακόμα καλύτερα.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v