Το YouTube μας μαθαίνει να… κάνουμε τα πάντα

Επισκευάζουμε πόρτες που τρίζουν, κάνουμε τρικ με τραπουλόχαρτα και… ξεφεύγουμε από άβολες καταστάσεις, με τη βοήθεια των “how-to” καναλιών του YouTube.
Το YouTube μας μαθαίνει να… κάνουμε τα πάντα
Από το πώς ράβουμε κουμπί και πώς ψήνουμε τάρτες, μέχρι το πώς θα φτιάξετε μια συσκευή που θα φορτίζει το κινητό σας ενώ… κάνετε πετάλι (ναι, αλήθεια, υπάρχει εδώ) το YouTube έχει οδηγίες για τα πάντα. Όρεξη και χρόνο να έχετε, και τα παρακάτω κανάλια αναλαμβάνουν να σας μάθουν να κάνετε μικρά θαύματα, με αναλυτικές οδηγίες και βήμα προς βήμα βίντεο. 

eHow

Με περισσότερες από τριάντα κατηγορίες, από επισκευές και μικροέπιπλα για το σπίτι μέχρι έλεγχο του βάρους σας και οδηγίες για το πώς θα φτιάξετε τα μαλλιά σας, το eHow είναι, όπως αυτοπροσδιορίζεται, «η απόλυτη πηγή για τις προκλήσεις της ζωής». Τα βίντεο του είναι καλογυρισμένα και αναλυτικότατα, με συμβουλές ειδικών για δεκάδες τομείς της καθημερινότητας. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες στο κανάλι του ξεπερνούν τις 200.000, ενώ ο αριθμός των βίντεο ανέρχεται στο ιλιγγιώδες νούμερο των 16.000. Σημαντικό του πλεονέκτημα, το ότι μπορείτε να επιλέξετε τις κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν, και να εγγραφείτε μόνο σε αυτές. 



Howcast

Καλύπτει κι αυτό ένα μεγάλο εύρος κατηγοριών –από το πώς θα επισκευάσετε τα ντουλάπια που τρίζουν, μέχρι το πώς θα φιλάτε καλά. Τα βιντεάκια του είναι σύντομα, γύρω στα τέσσερα λεπτά το καθένα, πράγμα που σημαίνει… συμπυκνωμένη γνώση με ένα κλικ. Αριθμεί περίπου 350.000 εγγεγραμμένους χρήστες, και περί τις δέκα χιλιάδες βίντεο, κάποια εκ των οποίων είναι φτιαγμένα από τους χρήστες του –κι αυτά, όμως, δεν υπολείπονται καθόλου σε λεπτομέρεια και σαφήνεια των οδηγιών σε σχέση με τα «επαγγελματικά» βίντεο. 

VideoJug

Δεν θα κάνατε πολύ εύκολα κλικ σε ένα βίντεο με τίτλο «πώς να αναγνωρίζετε φρικιά, φυτά και βρωμόγερους» (ή αγγλιστί How to Recognize Freaks, Geeks and Dirty Old Men); Ειδικά αν σας λέγαμε ότι πρόκειται για ένα “how-to” βιντεάκι για την ασφάλεια στο internet; Οι «πιασάρικοι» τίτλοι του VideoJug το έχουν στείλει στην κορυφή των how-to καναλιών του YouTube, με 230.000.000 προβολές για τα περίπου 2.500 βίντεο του. Επαγγελματικά φτιαγμένα με απλές, κατανοητές οδηγίες, τα βίντεο του VideoJug καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από το πώς θα πάρετε προαγωγή, μέχρι το πώς θα μάθετε να εκτελείτε σωστά φιγούρες του hip hop. 

Household Hacker

Λιγότερο «σοβαρό» από τα προηγούμενα, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο χρήσιμο, το Househould Hacker θα σας μάθει να… αντιγράφετε στις εξετάσεις, να κάνετε μαγικά τρικ με τραπουλόχαρτα, να «χακεύετε» τον ήχο του ξυπνητηριού για να κάνετε φάρσα στους συγκατοίκους σας, και να μεταφέρετε όλες σας τις φωτογραφίες από το Facebook στο Google Plus με ένα κλικ. Στα περίπου 200 βίντεο του, σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας τραβήξει την προσοχή –περίπου δύο εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες δεν μπορεί να κάνουν λάθος. 



Make Magazine

Ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι και τις κατασκευές, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο πολύπλοκες χειροτεχνίες, θα το βρείτε εδώ. Εδώ θα βρείτε και τη συσκευή που φορτίζει το κινητό σας ενώ κάνετε πετάλι που λέγαμε στην αρχή. Μισό εκατομμύριο χρήστες εμπιστεύονται τα weekend projects του, που μας δίνουν ιδέες για όλα εκείνα τα Σαββατοκύριακα που μένουμε σπίτι και θέλουμε να φτιάξουμε πράγματα. Υπάρχουν, επίσης, και αρκετές ωραίες ιδέες για καλλιτεχνικά και σχεδιαστικά projects, καθώς και ένα section με βίντεο για κατασκευές και χειροτεχνίες που μπορούν να κάνουν μόνα τους τα πιτσιρίκια

Howdini

Το λογοπαίγνιο στο όνομά του με τον διάσημο μάγο Χουντίνι είναι μόνο η αρχή για να «κολλήσετε» με το βιντεο-κανάλι της πρώην παρουσιάστριας του αμερικανικού ABC, Joanna Breed, η οποία συγκεντρώνει συμβουλές και οδηγίες εκατό και βάλε ειδικών, ή «γκουρού» όπως τους αποκαλεί, για κάθε πιθανό και απίθανο θέμα: από την υγεία και την άσκηση μέχρι τη διαχείριση των χρημάτων μας και τα ταξίδια. Έχει, επίσης, λαχταριστές συνταγές ζαχαροπλαστικής (αν σκεφτήκατε πολύχρωμα cupcakes, είστε πολύ κοντά) και θέματα καριέρας και μητρότητας. 



Lifehacker

Στο κανάλι του διάσημου portal στο YouTube θα βρείτε όλα τα tutorial και τις απαντήσεις που ψάχνετε σε θέματα τεχνολογίας, αλλά και διασκεδαστικά how-to’s, όπως το «πώς να βγείτε αλώβητοι από μια άβολη κατάσταση» και χρήσιμα, καθημερινά πράγματα, όπως το πώς να τυπώσετε μόνοι σας τα t-shirts σας. Εκτός από τα DIY βίντεο, έχει και μια σειρά από ενδιαφέροντα podcasts, τα οποία λέγονται Ask Lifehacker, και απαντούν σε ερωτήσεις χρηστών του καναλιού.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v