Πάρτι: Πως θα οργανώσετε την τέλεια βραδιά

Μουσική, αλκοόλ και χορός μέχρι πρωίας. Το καλοκαίρι (και η παρέα) θέλουν πάρτι; Δείτε πώς θα το οργανώσετε στην εντέλεια.
Πάρτι: Πως θα οργανώσετε την τέλεια βραδιά
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, το ίδιο και το φετινό καλοκαίρι. Γιατί ακόμα και αν δεν πάτε διακοπές ή δεν έχετε την πολυτέλεια να είστε μέρα παρά μέρα στα clubs της παραλιακής, υπάρχει τρόπος να μαζευτείτε με φίλους, να πιείτε, να χορέψετε και να περάσετε καλά. Λέγεται πάρτι στο σπίτι/βεράντα/κήπο/ταράτσα/μπαλκόνι και σίγουρα το γνωρίζετε. Όμως, αν δεν έτυχε ποτέ να διοργανώσετε ένα εσείς, τότε πιθανώς να χρειάζεστε έναν μίνι… οδηγό για αρχάριους διοργανωτές.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν, την μέχρι στιγμής εμπειρία μας σκοπεύουμε να σας διαφωτίσουμε έτσι ώστε να καταφέρετε να διοργανώσετε ένα πάρτι το οποίο θα θυμούνται όλοι, μέχρι το… επόμενο.

Ταράτσα, κήπος ή παραλία;
Αποφασίστε που θα κάνετε το πάρτι σας. Αν ο κήπος σας είναι μεγάλος, τότε εξυπακούεται ότι θα το κάνετε εκεί φροντίζοντας να φωτίζεται επαρκώς για να μην υπάρξουν ατυχήματα. Αν δεν έχετε κήπο, η ταράτσα και η βεράντα είναι μια χαρά (το μπαλκόνι όχι και τόσο εκτός και αν είστε εσείς και εσείς), ενώ η παραλία είναι κάτι παραπάνω από ιδανική επιλογή. Δείτε εδώ όσα χρειάζεται να έχετε υπ’ όψη πριν διοργανώσετε το τέλειο beach party. Πλην της περίπτωσης της παραλίας, όπου – λογικά – το χέρι του νόμου δεν σας αγγίζει, φροντίστε να ενημερώσετε τους γείτονες μια με δύο ημέρες πριν για τον… σαματά, έτσι ώστε να μην έχετε προβλήματα και αναγκαστείτε να αυξομοιώνετε την ένταση της μουσικής κάθε τρεις και λίγο.

Το προσκλητήριο…
Ανάλογα με τον χώρο που έχετε διαθέσιμο, υπολογίστε περίπου πόσα άτομα θα καλέσετε και στείλτε τους ένα invite μέσω Facebook, φτιάχνοντας το σχετικό event. Αν γνωρίζετε κάποιον που να «το’χει» με το Photoshop, ζητήστε του αν μπορεί να σας φτιάξει και μια πρωτότυπη αφίσα για το πάρτι, αν όχι τότε το Youtube θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Τι παίζει;
Αν έχετε τον χώρο, μπορείτε να νοικιάσετε έναν προτζέκτορα και να τον τοποθετήσετε σε κατάλληλο σημείο απέναντι από κάποιον τοίχο για να προβάλλει ταινίες/video clips/φωτογραφίες σε αυτόν. Είναι ρίσκο βέβαια, μιας και θα πρέπει να είναι σε σημείο που να μην… κινδυνεύει, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό.

Τεχνικός εξοπλισμός
Η αξία του συνδυασμού pc/laptop, playlist και ηχείων είναι ανεκτίμητη, αρκεί να φροντίσετε να φτιάξετε εγκαίρως μια playlist ανάλογα με το τι προσανατολισμό θέλετε να έχει το πάρτι σας. Το αρνητικό με την έτοιμη playlist είναι ότι δεν θα μπορείτε να εναλλάσσετε εσείς τα κομμάτια ανάλογα με την διάθεση των καλεσμένων σας. Βέβαια μπορείτε να είστε πάνω από το pc/laptop όλο το βράδυ και να κάνετε τις μείξεις, αλλά πιθανώς αυτό να το κάνει καλύτερα ένας DJ. Επομένως, αν κάποιος γνωστός σας ασχολείται, ζητείστε του να παίξει στο πάρτι σας και ανταμείψτε τον με… απεριόριστη κατανάλωση αλκοόλ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να «νοικιάσετε» έναν, με την ταρίφα να κυμαίνεται από 80€ -200€ την βραδιά ανάλογα με το πόσο δημοφιλής είναι. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, θα πρέπει να νοικιάσετε και το υπόλοιπο πακέτο, δηλαδή ηχεία, ενισχυτή και μείκτη με τις τιμές για όλα αυτά να ξεκινούν από 150€ και να φτάνουν μέχρι και τα 300€ ανάλογα με την ισχύ των ηχείων και την απόδοση του ενισχυτή. Σε καταστήματα όπως αυτό εδώ, μπορείτε να ενοικιάσετε εξοπλισμό για το πάρτι τόσο στον ηχητικό, όσο και στον… φωτιστικό τομέα.

Και οι καπνιστές έχουν ψυχή
Για να μην γεμίσει γόπες η αυλή/κήπος/βεράντα σας, εξοπλιστείτε εγκαίρως με αρκετά τασάκια και σκορπίστε τα σε όλο τον χώρο του πάρτι φροντίζοντας να τα αδειάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 


Τι θα φάμε;
Νυν υπέρ πάντων το finger food. Φτιάξτε έναν ή δύο μπουφέδες ανάλογα με τον χώρο που θα γίνει το πάρτι και φορτώστε τους με «τσιμπολογητά» από πατατάκια και nachos με τυρί, μέχρι αγγουράκια και καροτάκια ή ξηρούς καρπούς σε διάφορες ποικιλίες. Αν έχετε όρεξη να φτιάξετε κάτι πιο… μαμαδίσιο, μπορείτε να βρείτε εδώ μερικές ιδέες για πιο προσεγμένα finger food.

Τι θα πιούμε;
Για να μην ξεπαραδιαστείτε, ενημερώστε τους καλεσμένους σας (ευγενικά) ότι ο καθένας μπορεί να φέρει το ποτό του στο πάρτι και κάντε μερικές αγορές από την προηγούμενη ημέρα για το «ξεκίνημα». Αγοράστε ένα μπουκάλι βότκα, δύο μπουκάλια τζιν, ένα ρούμι, ένα ουίσκι, μπύρες και τα συνοδευτικά τους, δηλαδή κόκα κόλες, τόνικ, χυμό λεμόνι/ανανά, χυμό πορτοκάλι και ice tea.

Aν δείτε ότι σας παίρνει ο χρόνος, μπορείτε να κόψετε σε μισοφέγγαρα φρέσκο λεμόνι και λάιμ. Επίσης, παραγγείλετε εγκαίρως πάγο (4-6 πεντάκιλα σακιά αρκούν για περίπου 30 άτομα) και αποθηκεύστε τον στην κατάψυξη και σε ψυγειάκια για να μη λιώσει κατά την διάρκεια της βραδιάς. Τέλος, πάρτε μεγάλα πλαστικά ποτήρια (υπολογίστε περί τα 3-4 ανά άτομο) και καλαμάκια. 

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά
Φροντίστε να υπάρχουν σε εμφανή σημείο μικροί κάδοι για τα σκουπίδια τους οποίους θα αδειάζετε σε μεγάλες μαύρες σακούλες, ενώ έχετε πρόχειρη και μια σφουγγαρίστρα με κουβά σε περίπτωση που χυθεί κάτι στο dancefloor ή δίπλα στον μπουφέ.

Καλή διασκέδαση!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v