Φτιάξτε μόνοι σας τα δωράκια των γιορτών

Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στις χειροτεχνίες. Λίγη φαντασία και πολύ κέφι αρκούν για να φτιάξετε δέκα χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα δωράκια που θα κάνουν τους φίλους σας χαρούμενους. Κι εμείς έχουμε αναλυτικές οδηγίες.
Φτιάξτε μόνοι σας τα δωράκια των γιορτών
της Ηρώς Κουνάδη

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα είναι από εκείνες τις μικρές χαρές της ζωής που δεν χρειάζεται να είναι ακριβές ή περίπλοκες για να σε κάνουν χαρούμενο. Σε αντίθεση, ας πούμε, με τα δώρα γενεθλίων, εκείνα των Χριστουγέννων λίγος κόσμος τα θεωρεί αυτονόητα –και, όσο οι... αγελάδες γίνονται ισχνότερες, τόσο λιγότεροι φίλοι περιμένουν στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν τους να εμφανιστείτε με ένα καινούριο κασκόλ τυλιγμένο σε συσκευασία δώρου. Αρκεί ένα χαριτωμένο βαζάκι με ένα σπιτικό γλυκό, ας πούμε, για να κάνει τον παραλήπτη του δώρου σας χαρούμενο –το στοιχείο της έκπληξης είναι εκείνο που μετράει. Πόσο μάλλον όταν το περιεχόμενο της χαριτωμένης πλην μηδενικής χρηματικής αξίας συσκευασίας σας είναι φτιαγμένο με έξτρα φροντίδα και κόπο από εσάς τους ίδιους.

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες ιδέες και οδηγίες, για να εκπλήξετε τους αγαπημένους σας με μικρά, χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα δωράκια, ακόμη και αν δεν είστε από τους ανθρώπους που έχουν φυσικό ταλέντο στη χειροτεχνία. Ειδικά εσείς θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα –και την διπλή χαρά που συνεπάγεται το δώρο που φτιάχνεις (σε αντιπαραβολή με το «αγοράζεις») για κάποιον.

Κεριά με τύπωμα: Θα χρειαστείτε μόνο ένα λευκό κερί, το χαρτί επάνω στο οποίο θα τυπώσετε… οτιδήποτε (στίχους, ευχές, τυχαίες λέξεις, σκίτσα, φωτογραφίες…), σελοτέιπ και μαγειρικό χαρτί. Για την εκτέλεση, πατήστε το play.

 
Χαρίστε… λέξεις: Το Wordle είναι ένα υπέροχο site, το οποίο αναλαμβάνει να… ανακατέψει τις λέξεις που του δίνετε, και να φτιάξει word art με αυτές. Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί Randomize το word art αλλάζει. Και αν θέλετε να σβήσετε κάποια από τις λέξεις, απλώς κάνετε δεξί κλικ επάνω της και επιλέγετε remove. Όταν φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, πατάτε το print και αποφασίζετε τι θα κάνετε με το έργο τέχνης σας: μια απλή καρτούλα, έναν πίνακα, ένα κερί, μια κούπα, ένα μπλουζάκι; Για αυτό το τελευταίο, εδώ έχουμε τις διευθύνσεις που θα αναλάβουν να σας το τυπώσουν.

Ζαχαρένια δώρα: Το είδαμε σε αυτό το blog και μας φάνηκε (το μαντέψατε) γλυκύτατο: Χρησιμοποιείτε φόρμες για γλυκά ή απλές παγοθήκες με σχήματα για να φτιάξετε τα δικά σας, χειροποίητα κυβάκια ζάχαρης και τα χαρίζετε σε ένα όμορφο βαζάκι ή σακουλάκι. Το εντυπωσιακό είναι ότι, πέρα από τις φόρμες ή τις παγοθήκες για να τους δώσετε σχήμα, δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο, μόνο ζάχαρη και νερό. Κλικ για αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Μια φωτογραφία σε καμβά: Τυπώνετε την αγαπημένη σας φωτογραφία –ή τον αγαπημένο celebrity ή το αγαπημένο τοπίο του παραλήπτη του δώρου σας– αγοράζετε μόνο ένα λευκό καμβά (θα σας στοιχίσει περί τα 5€ για μεγάλο μέγεθος) και την κολλάτε, ακολουθώντας τις εξαιρετικά κατατοπιστικές οδηγίες που βρήκαμε σε αυτό εδώ το blog.

Μία χειροποίητη υφασμάτινη ζώνη: Αν το επίθετό σας ήταν, ας πούμε, Balenciaga ή κάτι εξίσου εξωτικό, θα μπορούσατε να την πουλήσετε μια μικρή περιουσία. Για να την φτιάξετε, αρκεί μόνο να έχετε μια μικρή ιδέα από τα πολύ βασικά της ραπτικής –για την ακρίβεια, πώς θα ράψετε τις δύο άκρες ενός υφάσματος μεταξύ τους. Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες εδώ και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Ένα άλμπουμ με τις κοινές σας φωτογραφίες: Είτε τις τυπώσετε στον εκτυπωτή, είτε τις μαζέψετε απλώς σε ένα αρχείο power point με αντίστοιχη μουσική υπόκρουση και αστείες λεζάντες, το ζητούμενο είναι να κάνετε τους φίλους σας να χαμογελάσουν –και με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα το πετύχετε.

Σπιτικό scrub: Μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα, ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα τι είναι το scrub (κρέμα για απολέπιση, ας το πούμε, για τους άνδρες της παρέας που αναρωτιούνται). Ανακατεύετε δύο φλιτζάνια καστανή ζάχαρη, μισό φλιτζάνι αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό, αν δεν έχετε συμβιβαζόμαστε και με κανονικό), μισό φλιτζάνι αφρόλουτρο (οποιοδήποτε αφρόλουτρο, αρκεί να μυρίζει όμορφα) και λίγες σταγόνες baby oil. Βάζετε το μείγμα σε ένα γυάλινο βαζάκι, στολίζετε με μια ωραία κορδέλα και είστε έτοιμοι.

Σαπουνάκια: Μυρίζουν υπέροχα, είναι χαριτωμένα και εύπλαστα, και επιπλέον θα διασκεδάσετε φτιάχνοντάς τα –γιατί νομίζετε πως η σαπωνοποιία είναι τελευταία ένα από τα δημοφιλέστερα χόμπι; Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε οδηγίες για να τα φτιάξετε, αλλά και ιδέες για να τα διαμορφώσετε έτσι ώστε να είναι όσο κοριτσίστικα ή όσο unisex χρειάζεται.

 
Χειροτεχνίες με ύφασμα: Λέγεται fabric scrap, και δίνει νέα ζωή σε παλιά ρούχα και υφάσματα γενικότερα. Στο παρακάτω βιντεάκι θα βρείτε οδηγίες για να φτιάξετε ένα χαριτωμένο κολιέ, αλλά μην περιοριστείτε εδώ –ωραιότατα, και unisex μπρελόκ υπάρχουν σε αυτό το παράδειγμα ενώ εδώ θα μάθετε να φτιάχνετε βήμα βήμα ένα κασκόλ.

 
Το μυστικό βρίσκεται στη συσκευασία: Ακόμη και αν το budget σας φτάνει μόνο για… καραμέλες, ένα κομμάτι χαρτί και δυο-τρία χαριτωμένα διακοσμητικά μπορούν να τις μεταμορφώσουν σε ένα χαριτωμένο δωράκι. Μας άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα που βρήκαμε σε αυτό εδώ το blog ενώ στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια παρόμοια ιδέα βήμα-βήμα

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v