Γλιτώσετε την κλήση

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή δεχτεί κλήση και όλοι έχουμε ανατρέξει σε δοκιμασμένες δικαιολογίες, με την ελπίδα ότι θα την γλιτώσουμε. Συγκεντρώσαμε τις αποτελεσματικότερες και πιο αστείες εξ αυτών, και... καλή τύχη!
Γλιτώσετε την κλήση
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Όλοι κάποια στιγμή έχουμε περάσει τα όρια του δακτυλίου ημέρα που δεν κυκλοφορούσαμε, έχουμε υποπέσει στο θανάσιμο αμάρτημα της κίνησης σε λεωφορειολωρίδα, έχουμε παρκάρει παράνομα σε γωνία πεζοδρομίου, έχουμε ξεπεράσει το όριο των 120 χιλιομέτρων σε αυτοκινητόδρομο, έχουμε «ξεχάσει» να βάλουμε ζώνη. Κι έχουμε εφεύρει τις πιο απίθανες δικαιολογίες για να γλιτώσουμε το τσουχτερό σε πολλές περιπτώσεις πρόστιμο. Κάποιες από αυτές έχουν πιάσει κιόλας.

Με το σκεπτικό μισή ντροπή δική μας, μισή δική σας –ξέρουμε ότι τις διαβάζετε για να πάρετε ιδέες– συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τις πιο ευρηματικές, αστείες, παράλογες, ταπεινωτικές ατάκες που έχουμε ξεστομίσει μπροστά σε αστυνομικό κραδαίνοντα μπλοκάκι και στυλό, η μύτη του οποίου ακουμπά απειλητικά επάνω του.

Για τη ζώνη
- «Τι; Δεν τη φοράω;» (ακουμπάμε με τρόπο που να μοιάζει αντανακλαστικός το σημείο στο οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται) «Όχι ρε γαμώτο, τη φόραγα σε όλη τη διαδρομή, τώρα πριν δύο λεπτά σταμάτησα για τσιγάρα και πρέπει να ξέχασα να την ξαναβάλω»
- «Είμαι έγκυος και ο γιατρός μου έχει πει ότι δεν πρέπει να ασκείται πίεση στην κοιλιά μου» (αν είστε λίγο γεματούλα).

Για υπερβολική ταχύτητα/ λεωφορειολωρίδα/ αντίθετα σε μονόδρομο
- (με δραματικό ύφος, ανάμεικτο με πανικό) «Πηγαίνω στο νοσοκομείο, μόλις με ειδοποίησαν ότι γεννάει/ χτύπησε η γυναίκα μου/ άντρας μου/ φίλος μου» κλπ
- (με ύφος πανικού) «Με έχει πιάσει κόψιμο, δεν αντέχω, πρέπει να πάω σπίτι επειγόντως, θα σκάσω»
- (αφού ακούσετε πόσο είναι το πρόστιμο και με δραματικό ύφος τύπου «λυπηθείτε με») «750 ευρώ; Τόσος είναι ο μισθός μου!»
- (από άντρα σε άντρα, με ύφος τσαντισμένο) «Μου είπαν ότι η γυναίκα μου/ κοπέλα μου με απατάει και πάω στο μπαρ να την πιάσω στα πράσα. Αν είναι να την κόψεις κοφ’ την, αλλά κάνε γρήγορα»

Για δακτύλιο
- «Τι; Δακτύλιος; Τι είναι αυτό; Αχ, να με συγχωρείτε, σήμερα κατέβηκα από [όνομα επαρχιακής πόλης, ή χωριού ακόμα καλύτερα] δεν το ήξερα. Τώρα που το ξέρω δε θα το ξανακάνω».
- (με ύφος απόγνωσης «πώς την έπαθα εγώ έτσι») «Αχ, πω πω, χίλια συγνώμη, νόμιζα ότι σήμερα είχε [μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά] ο μήνας. Πω πω, δεν το πιστεύω» κλπ
- «Αμάν! Είμαι εντός των ορίων του δακτυλίου; Αχ, χίλια συγνώμη, την προηγούμενη εβδομάδα μετακόμισα στην περιοχή και χάθηκα, δεν ήθελα να περάσω από εδώ» (προφανώς δεν πιάνει σε μέρη όπως η Ομόνοια και το Σύνταγμα, είναι όμως καλό για το μπλόκο του δακτυλίου στο Χίλτον).

Για πινακίδες
- «Τώρα μόλις μου τις αφαίρεσαν, απλά το πήρα να το πάω σπίτι, τι να κάνω, να το αφήσω στη Βασιλίσσης Σοφίας να εμποδίζει και την κυκλοφορία;»
- (παραλλαγή αν σας ζητήσουν το χαρτί της κλήσης, το οποίο έχει ημερομηνία της προηγούμενης εβδομάδας) «Έλειπα σε επαγγελματικό ταξίδι, γύρισα και το βρήκα χωρίς πινακίδες. Να μην το πάω σπίτι;»
- (διστακτικά) «Κοιτάξτε… Τις έχω πάρει τις πινακίδες… Να, εδώ τις έχω. Αλλά να… Πώς να σας το πω… Είμαι μια γυναίκα μόνη. Δεν υπάρχει κανείς να τις βάλει… Καταλαβαίνετε…» (ανοιγοκλείνει βλέφαρα)

Για παράνομο παρκάρισμα
Περίπτωση 1: Αν είστε φαντάρος
Πηγαίνετε ένστολος στο τμήμα, λέτε στον διοικητή ότι σας έχει στείλει κάπου ο διευθυντής σας για δουλειά και σας έχει πει να μην αργήσετε. Οι αστυνομικοί πάντα σέβονται τα κλιμάκια του στρατού, άρα είναι πολύ πιθανό να σας σβήσουν την κλήση.

Περίπτωση 2: Αν συνηθίζετε να παρκάρετε παράνομα σε ένα συγκεκριμένο μέρος και παίρνετε κλήσεις από δημοτική αστυνομία.
Δεν πληρώνετε καμία κλήση. Κάποια στιγμή σας καλούν από τμήμα να σας ενημερώσουν για τις απλήρωτες κλήσεις. Τους απαντάτε: «Δεν έχω παρκάρει ποτέ στη ζωή μου το αυτοκίνητό μου εκεί. Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο!» Πώς μπορούν να αποδείξουν ότι ήσασταν όντως εκεί; Βάλατε πουθενά την υπογραφή σας; Σας πήραν τις πινακίδες; Σιγά μην ασχοληθούν περισσότερο.

Αν τρώτε ενώ οδηγείτε
Μπορείτε να βασιστείτε στην αμοιβαία άγνοια «Υπάρχει νόμος που λέει ότι δεν πρέπει να τρώμε όταν οδηγούμε; Όχι, πείτε μου ποιος νόμος είναι αυτός και τι ακριβώς λέει!» Απίθανο να το γνωρίζει και ο ίδιος ο αστυνομικός.
 
Για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Καμία δικαιολογία. Δεν πίνουμε όταν οδηγούμε.

Για οποιαδήποτε παράβαση
Αν έχετε κάποιον γνωστό στην αστυνομία, μπορείτε να ενημερωθείτε για την λεγόμενη «Κάρτα φίλων αστυνομίας». Δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες, αλλά πιθανότατα να εκδίδεται από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Φίλων Αστυνομίας, ενώ μάθαμε επιβεβαιωμένα ότι με μία ετήσια συνδρομή της τάξης των 60 ευρώ, αν σας σταματήσουν για κάποια παράβαση και την επιδείξετε μπορεί και να γλιτώσετε την κλήση.
 
Η συντακτική ομάδα του In2life
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v