Προσλήψεις 10.587 ανέργων στον τουρισμό

Μέχρι τις 30 Ιουλίου γίνονται οι αιτήσεις των ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών για τις προσλήψεις σε τουριστικές επιχειρήσεις.
Προσλήψεις 10.587 ανέργων στον τουρισμό
Αν είστε άνεργος 18 έως 29 ετών, μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015 μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να υποβάλετε την αίτηση πρόσληψής σας στον τομέα του τουρισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις, διαρκεί συνολικά έξι μήνες και σας πληρώνει 2.458€ αν είστε απόφοιτος ΑΕΙ ή ΤΕΙ και 2.248€ αν είστε απόφοιτος δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνολικά, θα προσληφθούν 8.000 άνεργοι, εκ των οποίων οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Προσλήψεις και στα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού

Μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται η δημόσια πρόσκληση για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 2.417 ανέργων στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο της β' φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ.

Από το σύνολο των 2.417 θέσεων πεντάμηνης απασχόλησης, οι 2.323 αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού και οι 94 το Υπουργείο Τουρισμού.

Αλλαγές στον τρόπο μοριοδότησης των ανέργων

Σύμφωνα με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος που έγινε από την Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, αλλάζει ο τρόπος μοριοδότησης των ανέργων σε σχέση με εκείνον της πρώτης φάσης της κοινωφελούς εργασίας. Στόχος είναι να επωφελούνται περισσότερο οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρία (Α.με.Α) και οι γονείς παιδιών με αναπηρία.

Ειδικότερα, για τους ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών προβλέπεται η μοριοδότηση τους με 40 μόρια, όταν στην προηγούμενη πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους η μοριοδότηση για την ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 25 μόρια. Προβλέπεται επίσης η ενίσχυση με 15 μόρια στους ανέργους οι οποίοι παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 50% και άνω. Θα υπάρχει πριμοδότηση με 10 επιπλέον μόρια στους ανέργους με παιδιά, ανήλικα ή ενήλικα, με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω. Οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα λαμβάνουν και τα μόρια με βάση το κριτήριο ύπαρξης ή μη ανήλικων τέκνων.

Τα κριτήρια μοριοδότησης των ανέργων ορίζονται και σε αυτή την πρόσκληση με βάση το χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των υποψηφίων, το εισόδημά τους, την ύπαρξη ή μη ανήλικων τέκνων και την ηλικία τους. Ο αριθμός των μορίων του κριτηρίου της εγγεγραμμένης ανεργίας που αφορά τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών διπλασιάζεται.

Οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αμέσως μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης. Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι διάρκειας πέντε μηνών και σύμφωνα με τις βελτιώσεις που έγιναν από την αναπληρώτρια υπουργό σε σχέση με παλαιότερα αντίστοιχα προγράμματα κοινωφελούς, οι άνεργοι θα έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v