Το top 10 ειδικοτήτων που… σπανίζουν στην Ελλάδα

Δείτε το top 10 των επαγγελματικών ειδικοτήτων, για τις οποίες οι εργοδότες επισημαίνουν πως αδυνατούν να βρουν κατάλληλο προσωπικό στην Ελλάδα.
Το top 10 ειδικοτήτων που… σπανίζουν στην Ελλάδα
Κι όμως, συμβαίνει κι αυτό στην Ελλάδα του 2014, με το περίσσευμα εργατικού δυναμικού που παραμένει άνεργο: Οι εργοδότες, σύμφωνα με έρευνα της Manpower, δηλώνουν πως αδυνατούν να βρουν κατάλληλο προσωπικό για συγκεκριμένες επαγγελματικές ειδικότητες.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε πως το 42% των εργοδοτών αντιμετωπίζει δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας – ήτοι… 4 στους 10 εργοδότες δεν μπορούν να βρουν υποψηφίους που να ανταποκρίνονται στα προσόντα των θέσεων. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο κατά 4 μονάδες σε σχέση με πέρυσι και κατά 6 μονάδες μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Οι 750 εν Ελλάδι εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως παρατηρείται έλλειψη εμπειρίας (42%), τεχνικών δεξιοτήτων (29%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (19%) και διαθέσιμων υποψηφίων (18%) στην εγχώρια αγορά εργασίας. Δείτε παρακάτω τις 10 ειδικότητες που παρουσιάζουν δυσκολία κάλυψης φέτος, και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται ως οι πιο… περιζήτητες:

*Επαγγελματίες πωλητές
*Υψηλόβαθμα στελέχη
*Εξειδικευμένοι τεχνίτες
*Τεχνικοί
*Μηχανικοί
*Προσωπικό για διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη
*Προσωπικό για λογιστήρια/οικονομικά τμήματα
*Εργάτες
*Χειριστές μηχανημάτων
*Διευθυντές πωλήσεων

Πηγή: Έθνος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v