Τι υποδηλώνει το γραφείο μας για την προσωπικότητά μας;

Οι καιροί έχουν αλλάξει και πλέον το γραφείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προσωπικότητα του εργαζομένου. Αυτοκόλλητα, αφίσες, κούπες όλα αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα του «ιδιοκτήτη».
Τι υποδηλώνει το γραφείο μας για την προσωπικότητά μας;
Η εποχή που τα αφεντικά απαιτούσαν καθαρά - αποστειρωμένα γραφεία από τους εργαζομένους έχει περάσει προ πολλού. Η εικόνα του σύγχρονου γραφείου- χώρου εργασίας έχει αλλάξει δραματικά σε σχέση με το παρελθόν. Τώρα πλέον αρκετοί εργοδότες δίνουν ελευθερία κινήσεων στους υπαλλήλους να διαμορφώσουν πραγματικά όπως θέλουν τον εργασιακό τους χώρο, σε μια προσπάθεια να τους κάνουν να νιώθουν πιο άνετα στον πιεστικό χώρο της δουλειάς.

Η πολιτική των εταιρειών μπορεί να έχει αλλάξει, η ανθρώπινη φύση όμως όχι. Η εικόνα του γραφείου σας θα δώσει βάση για αρνητικά ή θετικά σχόλια από τους συναδέλφους σας επομένως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Το γραφείο αποτελεί μικρογραφία του προσωπικού σας χώρου. Εκεί θα έρθει ο πελάτης για δουλειά, το αφεντικό σας για να συζητήσετε κ.οκ. Ακολουθούν λοιπόν μερικές σύντομες συμβουλές, ώστε το γραφείο σας να δώσει την καλύτερη δυνατή εντύπωση στους κάθε λογής «επισκέπτες».

* Οικογενειακές φωτογραφίες
Φωτογραφίες με κοπέλα ή σύζυγο ή φωτογραφίες φίλων είναι αρκετά συνηθισμένες στα γραφεία. Αποτελούν επίσης τεκμήριο ότι ο ιδιοκτήτης είναι κοινωνικός, σοβαρός και μπορεί να συνδυάζει δουλειά και προσωπική ζωή με σχετική άνεση. Μια φωτογραφία γάμου ή μια φωτογραφία καλοκαιρινών διακοπών, σίγουρα θα αποτελέσει ένα «συν» στην γενική εικόνα του γραφείου σας αλλά και στην δικιά σας. Παρ’όλα αυτά δεν είναι ανάγκη να το παρακάνετε κιόλας. Οι πολλές φωτογραφίες είναι απλά περιττές. Ίσως προκαλέσουν την εντύπωση ότι θα προτιμούσατε να βρισκόσασταν στο σπίτι παρά στην δουλειά. Γι’αυτόν τον λόγο περιοριστείτε σε 2-3 με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

* Αναγνωστικό υλικό (εφημερίδες, περιοδικά κτλ)
Σίγουρα προσδίδει θετικά στην γενικότερη εικόνα του γραφείου σας η ύπαρξη ορισμένων εφημερίδων και περιοδικών – αρκεί να μην είναι διακοσμητικές. Δείχνουν ότι ασχολείστε με την επικαιρότητα και βρίσκεστε μέσα στα πράγματα. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή και εδώ ώστε να μην ξεφύγετε. Αρχικά, όσο και αν σας έλκουν τα περιοδικά με «πικάντικο» ή κουτσομπολίστικο περιεχόμενο, σίγουρα δεν είναι αυτά που πρέπει να έχετε πάνω στο γραφείο σας. Κρατήστε τα για το σπίτι καλύτερα. Επίσης, ούτε εδώ η υπερβολή κάνει καλό. Η ύπαρξη σωρείας εφημερίδων και περιοδικών στο γραφείο σας (εκτός και αν συντρέχει κάποιος σημαντικός λόγος σχετικός με την δουλεία σας),δίνει αρνητική εικόνα προς τα έξω. Την εικόνα ενός εργαζόμενου που δεν έχει τι να κάνει και χαζεύει ξεφυλλίζοντας.

* Καθαριότητα
Τρίτο και πιο σημαντικό στοιχείο ενός γραφείου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό με την πολλή χρήση το ποντίκι και το πληκτρολόγιο να βρωμίσουν. Όπως και να έχει όμως οφείλετε να είστε καθαροί και ταχτικοί τόσο για τους υπόλοιπους όσο και για τον ίδιο σας τον εαυτό. Σε ένα ακατάστατο και βρώμικο γραφείο η εύρεση ενός σημαντικού εγγράφου ή φακέλου γίνεται πραγματικός μπελάς και δεν σας συμφέρει με τίποτα από άποψη χρόνου. Επιπλέον δίνει μία πολύ αρνητική εικόνα και στους γύρω σας. Δεν κοστίζει τίποτα μια φορά την βδομάδα να κάνετε μία «γενική καθαριότητα», τακτοποιώντας τον χώρο σας, βάζοντας μία τάξη και καθαρίζοντας με λίγο οινόπνευμα πληκτρολόγιο και ποντίκι. Δεν χρειάζεται να φτάσετε σε ακρότητες(μανία με την καθαριότητα κτλ.), αλλά φροντίζοντας το γραφείο σας και έχοντας τα προσωπικά σας αντικείμενα σε τάξη,αποτελεί σίγουρα θετικό παράγοντα για την γενική σας εικόνα στην δουλειά.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v