Να την πάρω τη δουλειά;

Ενα προς ένα, τα βασικά δεδομένα που πρέπει να εξετάσει κάποιος στον οποίο μόλις προσέφεραν μια νέα δουλειά. Γιατί ο Σεπτέμβριος είναι κοντά και εσείς πρέπει να είστε έτοιμοι.    
Να την πάρω τη δουλειά;
Εύγε! Πιθανότατα εν όψει Σεπτεμβρίου, μόλις σας προσέφεραν μια δουλειά και το σκέφτεστε να δεχτείτε. Άπειρες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σας, μπερδεμένα συναισθήματα: χαρά, άγχος, ανησυχία, ενθουσιασμός. Ηρεμήστε. Όλα θα πάνε κατ’ευχήν, αρκεί να σκεφτείτε με ψυχραιμία.

Μία προσφορά εργασίας αποτελεί σίγουρα για τον καθένα μία εντελώς νέα επαγγελματική πρόκληση. Ευκαιρία για να αποδείξει τι αξίζει και- γιατί όχι;- ευκαιρία για μελλοντική ανέλιξη και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Οφείλετε όμως πριν δεχτείτε την οποιαδήποτε προσφορά να λάβετε υπόψη σας ορισμένα άκρως σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την μελλοντική σας εργασία και τα οποία θα έχουν καταλυτική σημασία στο εργασιακό σας μέλλον.

Ο Μισθός

Σίγουρα το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν συζητάτε για δουλειά. «Πόσα θα παίρνω;». Αν και το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, είναι σίγουρα ένας βασικός παράγοντας για να δεχτείτε μια δουλειά. Σε ιδανικές συνθήκες θα πρέπει να πληρώνεστε για ο,τι αξίζετε. Αν πάλι αυτό δεν συμβαίνει, προσπαθήστε να ζυγοσταθμίσετε προσφορά και απολαβές μέσα στο μυαλό σας. Αν η προσφορά υπερβαίνει κατά πολύ τις απολαβές, τότε καλύτερα να συνεχίσετε την αναζήτηση…

Οι σχεσεις με το «αφεντικό»

Δεν είναι ανάγκη να γίνετε και κολλητάρια με τον εργοδότη σας. Κάτι τέτοιο θα επηρεάσει αρνητικά την δουλειά σας. Αν εκ πρώτης όψεως σας φανεί αντιπαθής, κάντε υπομονή, τα φαινόμενα ορισμένες φορές απατούν…

Οι συνάδελφοι

Είτε σας αρέσει, είτε όχι από δω και πέρα θα τους βλέπετε καθημερινά. Για να μην σας .. στοιχειώσουν λοιπόν, προσπαθήστε να δείτε κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουν, η έστω ικανοποιημένοι. Κανείς δεν πάει χοροπηδώντας στη δουλειά, αλλά το τελευταίο που θα θέλετε είναι να έρχεστε σε επαφή καθημερινά με ένα κλίμα μιζέριας και μουρμούρας.

Το περιβάλλον

Ορισμένοι εργασιακοί χώροι είναι πιο αυστηροί, ενώ άλλοι πιο χαλαροί. Άσχετα με το αν νιώθετε άνετα με το ένα ή με το άλλο, μπορεί και τα δύο να σας ταιριάζουν. Αν πάλι το εργασιακό σας περιβάλλον μυρίζει… μπαρούτι, τότε λάβετε σοβαρά υπόψη να κοιτάξετε αλλού για δουλειά.

Μετακίνηση

Δεν έχει νόημα να πληρώνετε 20 ευρώ σε βενζίνη καθημερινά και η διαδρομή από και προς την δουλειά να έχει την διάρκεια αυθημερόν εκδρομής στην Αράχωβα. Πριν δεχτείτε οποιαδήποτε δουλειά, φροντίστε να υπολογίστε πρώτα το μέγεθος της απόστασης που θα διανύετε καθημερινά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v