ΤΑΞΙΔΙΑWEEKENDS

Η Αθήνα απέκτησε νέο βοτανικό πάρκο στο δάσος!

Το εκπαιδευτικό βοτανικό Πάρκο των Χρωμάτων ανοίγει τις καταπράσινες και ευωδιαστές «πύλες» του αυτό το Σάββατο στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού.

Η Αθήνα απέκτησε νέο βοτανικό πάρκο στο δάσος!

Νέο βοτανικό εκπαιδευτικό πάρκο εγκαινιάζει η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, μία καινούρια καταπράσινη γωνιά γεμάτη χρώματα και μυρωδιές από 96 διαφορετικά ελληνικά φυτά, που καλεί μικρούς και μεγάλους να επιστρέψουν στη φύση.

Η Ένωση μας καλεί για την πρώτη βόλτα στον νέο αυτό «κήπο των χρωμάτων», αυτό το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί. Όσοι συμμετέχουν στον περίπατο, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τους επικονιαστές και το σπουδαίο έργο που επιτελούν στη φύση και να σχεδιάσουν έναν δικό τους, οικογενειακό, βοτανικό κήπο. Θα γνωρίσουμε επίσης φυτά αρωματικά, φαρμακευτικά, βρώσιμα και βαφικά, γνωρίζοντας τις ιδιότητές τους μέσα από παιχνίδια έρευνας και παρατήρησης.

Η συνάντηση θα κλείσει με ζεστό μυρωδάτο τσάι από αρωματικά φυτά του φυτωρίου της Φιλοδασικής. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Η βόλτα στο νέο Βοτανικό Πάρκο θα διαρκέσει δύο ώρες. Το ραντεβού δίνεται στις 11.00 πίσω από τη Μονή Καιραριανής και ενδείκκνυται για οικογένειες με παιδικά 4-12 ετών. Φροντίστε να φέρετε νερό, να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη).

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Για να πετύχεις, δούλευε σκληρά, μην τα παρατάς ποτέ και, πάνω απ’ όλα, να έχεις μια υπέροχη εμμονή."

Γουόλτ Ντίσνεϊ

  • 1830 — Υπογράφεται στο Λονδίνο, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Ρωσίας, πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
    1878 — Ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στην Θεσσαλία.
    1924 — Φεύγει από τη ζωή ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Λένιν.
    1976 — Λαμβάνει χώρα η πρώτη εμπορική πτήση με επιβάτες του υπερηχητικού αεροπλάνου Κονκόρντ.
    1984 — Πεθαίνει στην Χαλκίδα ο λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος Γιάννης Σκαρίμπας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY