Πού να πάω το σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου

Κι αν δεν είναι τριήμερο, τι πειράζει; Ιδού έξι σούπερ ιδέες για να εξερευνήσετε την ελληνική ομορφιά το σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου.
Πού να πάω το σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου
Δε λέμε ποτέ «Όχι» στην ομορφιά της ελληνικής φύσης. Και μπορεί η αργία της 28ης φέτος να μη μας χάρισε τριήμερο, αλλά εμείς συγκεντρώσαμε ιδέες για μοναδικά σαββατοκύριακα στις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, με ξενώνες που έχουν ακόμα διαθεσιμότητα χωρίς να «χτυπάνε» στις τιμές.

Στο Πήλιο

Θα οδηγήσετε από γραφικό χωριό σε (ακόμη γραφικότερο) χωριό, θα σουλατσάρετε στη Μακρινίτσα και την Πορταριά, θα πιείτε τσίπουρο στα καφενεία στις Μηλιές και τον Άγιο Λαυρέντιο, θα απολαύσετε τον αρχοντικό αέρα της Βυζίτσας και θα χορτάσετε φθινοπωρινές εικόνες της φύσης στο δάσος της Τσαγκαράδας.
Θα μείνετε: Στο Αρχοντικό της Ουρανίας στη Μακρινίτσα, που διαθέτει παραδοσιακά δίκλινα με θέα το βουνό, τζάκι και πρωινό από 60€ τη βραδιά. 
Διαβάστε περισσότερα – Το Πήλιο στα καλύτερά του 

Στην Ευρυτανία

Θα γλεντήσετε στην γιορτή του τσίπουρου στο χωριουδάκι της Δομνίστας ως το πρωί. Θα περπατήσετε μαγευτικές διαδρομές, μέσα από φαράγγια όπως το εντυπωσιακό Πανταβρέχει και πάνω σε μονοπάτια που οδηγούν από σπήλαια σε ναούς λαξευμένους στα βράχια, όπως η Μονή του Προυσσού. Αν έχετε παιδιά, θα οδηγήσετε μέχρι το Saloon Park έξω από το Καρπενήσι για ατελείωτο παιχνίδι, ενώ για φαγητό θα αράξετε στα ταβερνάκια του Μικρού και Μεγάλου Χωριού και στον Γαύρο για ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας, στις όχθες του Καρπενησιώτη ποταμού.
Θα μείνετε: Στον ξενώνα Ρίζωμα στο Μικρό Χωριό, που διαθέτει λιτά αλλά με όμορφη θέα από τα μπαλκονάκια του δίκλινα, στα 60€ τη βραδιά με εξαιρετικό πρωινό. 
Διαβάστε περισσότερα – Υπέροχοι τρόποι να ανακαλύψετε την ορεινή Ευρυτανία 

Στον Παρνασσό

Θα θυμηθείτε πόσο όμορφη – παρότι κοσμοπλημμυρισμένη – είναι η Αράχωβα και θα αράξετε για τα πρώτα χουχουλιαστά «χειμωνιάτικα» ελληνικά τσιμπούσια στα ζεστά της ταβερνάκια. Θα ανακαλύψετε τα πιο ήσυχα χωριά της άλλης πλευράς του Παρνασσού, όπως η Αγόριανη, η Αμφίκλεια, η Τιθορέα και η Ελάτεια. Θα ανακαλύψετε το πολύ ενδιαφέρον θεματικό «Βαγονέτο» στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας και αν έχετε όρεξη για λίγο sightseeing παραπάνω, θα κατηφορίσετε προς τους ατμοσφαιρικούς Δελφούς.
Θα μείνετε: Στο Arahova Inn, που - κι όμως – έχει ακόμα διαθέσιμα δίκλινα, και μάλιστα σε λογικές για την Αράχωβα τιμές, από 80€ τη βραδιά με πρωινό.
Διαβάστε περισσότερα – Παρνασσός: Τα ωραιότερα χωριά και οι πιο όμορφες διαδρομές 

Στο Ναύπλιο

Θα χορτάσετε βόλτες στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, μίας από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Θα δοκιμάσετε ελληνική κουζίνα στα ταβερνάκια της και ψαρομεζέδες στα ουζερί της Νέας Κίου. Θα ανηφορίσετε προς το Παλαμήδι για συγκλονιστική θέα και αν ο καιρός το επιτρέπει, θα κάνετε τη βαρκάδα ως το Μπούρτζι.
Θα μείνετε: Στις σουίτες του Ξενώνα Ανδρομέδα, μέσα στην πόλη, που διαθέτουν όλες τις ανέσεις συν εξαιρετικό πρωινό και στοιχίζουν από 80,10€ τη βραδιά για δύο άτομα. 
Διαβάστε περισσότερα – Το Ναύπλιο στα καλύτερά του 

Στην Ορεινή Κορινθία

Θα περπατήσετε στα φθινοπωρινά μονοπάτια που συνδέουν τα χωριά, τα δάση και τα σπήλαια της Ζήρειας μεταξύ τους. Θα θαυμάσετε τη θέα από την όμορφη λίμνη Δόξα, θα γνωρίσετε το Μουσείο Περιβάλλοντος στη μυθική Στυμφαλία, και θα οδηγήσετε από χωριό σε χωριό, από τα Τρίκαλα ως την Καστανιά με τα ελατοδάση και την Γκούρα με τα τρεχούμενα νερά.
Θα μείνετε: Στα κουκλίστικα, παραδοσιακά αλλά με όλες τις ανέσεις δίκλινα στούντιο του Paliokastro Guesthouse στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, που διαθέτουν και μπανιέρα με υδρομασάζ και τζάκι και στοιχίζουν από 80€ τη βραδιά.
Διαβάστε περισσότερα – Ορεινή Κορινθία: Και στην κορφή… μαγεία 

Στα Μετέωρα

Θα «σκαρφαλώσετε» τα θεόρατα βράχια, ένα θαύμα της φύσης που φιλοξενεί τα αιωνόβια μοναστήρια, έξι εκ των οποίων είναι επισκέψιμα. Θα επιδοθείτε σε ακόμη περισσότερη πεζοπορία στα θεσσαλικά μονοπάτια και θα δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην ποδηλασία ή την αναρρίχηση, με την βοήθεια των φυσιολατρικών συλλόγων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Θα περπατήσετε στα σοκάκια στο Καστράκι και θα ξεκουραστείτε ανακτώντας δυνάμεις στις ταβέρνες της Καλαμπάκας ή των Τρικάλων.
Θα μείνετε: Στον ξενώνα Έλενα στην Καλαμπάκα, που διαθέτει κλασικά διακοσμημένα δίκλινα με θέα στα Μετώρα, από 68€ τη βραδιά.
Διαβάστε περισσότερα – Μετέωρα: Περπατώντας στην κορυφή του κόσμου 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v