5 σούπερ σαββατοκύριακα στα νησιά του Σαρωνικού

Τα σαββατοκύριακα στον Σαρωνικό είναι το καλύτερο αντίδοτο για την επιστροφή από τις διακοπές. Πέντε νησάκια του αναλαμβάνουν να μας γιατρέψουν.
5 σούπερ σαββατοκύριακα στα νησιά του Σαρωνικού
Γύρισες από διακοπές και σε έπιασε το στερητικό σύνδρομο που φωνάζει μέσα σου «θέλω κι άλλο νησί»; Πέντε νησιά της διπλανής πόρτας δίνουν τη λύση. Ίσως είναι ώρα να οργανώσεις ένα σαββατοκύριακο…

Στην Αίγινα

Θα βουτήξεις…
Στα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της Μονής, του μικρού νησιού στο οποίο φτάνεις με καΐκι από το ψαροχώρι της Πέρδικας, και στο Κλειδί, την μικρή αμμουδερή παραλιούλα στον δρόμο για την Πέρδικα.
Θα βολτάρεις…
Στα σοκάκια της πόλης και στις ψαροταβέρνες του λιμανιού και της Πέρδικας για ουζομεζέδες πλάι στο κύμα. Στο Ναό της Αφαίας, από τους καλύτερα διατηρημένους της αρχαιότητας, στην καρδιά ενός πευκοδάσους. Στον μεσαιωνικό οικισμό της Παλαιοχώρας με τον διάσπαρτο από εκκλησάκια λόφο της.
Θα μείνεις…
Σε λιτά, αξιοπρεπή δωμάτια κοντά στο λιμάνι της Αίγινας, όπως στα Pantazis Studios (από 40€), στο Aqua Mare (από 45€) ή στο Vagia στον οικισμό της Βαγίας (από 55€).
Διαβάστε περισσότερα – Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο

Σπέτσες

Θα βουτήξεις…
Στον Άγιο Μάμα και την Αγία Μαρίνα για οργανωμένες βουτιές κοντά στο λιμάνι και στον Βρέλλο, τους Αγίους Αναργύρους και τον όρμο της Ζωγεριάς για περισσότερη ησυχία.
Θα βολτάρεις…
Στην περαντζάδα από τη Ντάπια ως το παλιό λιμάνι, με τα καπετανόσπιτα και τα ιστορικά κτίρια να παρατάσσονται με τον πιο αρχοντικό τρόπο. Στο σπίτι της Μπουμπουλίνας και το Μουσείο των Σπετσών για το απαραίτητο sightseeing. Στον μεσαιωνικό οικισμό του Καστελλίου αλλά και στην ευωδιαστή ενδοχώρα με τα φουντωτά πεύκα και τα μονοπάτια που οδηγούν στο δάσος. Στο παλιό λιμάνι, την Ντάπια και την Κουνουπίτσα θα απολαύσεις τους καλύτερους ψαρομεζέδες, ενώ στη «γειτονιά» των Αγίων Αναργύρων θα ανακαλύψεις τη Σπηλιά του Μπεκίρη.
Θα μείνεις…
Στα λιτά αλλά οικονομικά δωμάτια της Παναγιώτας κοντά στο παλιό λιμάνι (από 49€ το δίκλινο), στα προσεγμένα δωματιάκια της Villa Argo δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Μάμα (από 60€) ή στα όμορφα δωμάτια της Βίλας Μεταξά κοντά στο παλιό λιμάνι (από 72€ το τρίκλινο). 
Διαβάστε περισσότερα – 10 λόγοι να κλείσετε το καλοκαίρι στις Σπέτσες 

Ύδρα

Θα βουτήξεις…

Στο αμμουδερό Μανδράκι ή στις βραχώδεις Πλάκες Βλυχού, όπου θα φτάσεις με θαλάσσιο ταξί ή καραβάκι – αλλά δεν θα ενθουσιαστείς (η Ύδρα δεν φημίζεται για τις φαντασμαγορικές παραλίες της).
Θα βολτάρεις…
Στην περαντζάδα του λιμανιού και τα λουλουδιασμένα σοκάκια γύρω του, με τα εκατοντάδες αρχοντόσπιτα, μερικά εκ των οποίων λειτουργούν ως μουσεία και χώροι τέχνης. Στον λόφο του Προφήτη Ηλία για υπέροχη θέα του λιμανιού από ψηλά – και ως το Μοναστήρι της Ζούρδας, για όσους αντέχουν άλλο ένα τρίωρο πεζοπορίας. Στην Κοντυλένια, προς το Καμίνι, για φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα.
Θα μείνεις…
…κάπου ακριβά, δεδομένων των τιμών και της χαμηλής διαθεσιμότητας της Ύδρας. Δωμάτια βρήκαμε στο παραδοσιακά χτισμένο Yellow Skaros στα βράχια (από 112,50€ για δύο άτομα, μπορεί να φιλοξενήσει ως 4). Στο Captain’s Home με σούπερ θέα προς το λιμάνι (από 125€ για δυο άτομα). Στα διαμερίσματα Ada με βεράντα και εξοπλισμένη κουζίνα (από 170€ το δίκλινο).
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στην Ύδρα 

Αγκίστρι

Θα βουτήξεις…
Στην Χαλικιάδα, σε απόσταση βολής από το λιμάνι της Σκάλας – η απότομη κατάβαση αποζημιώνει με την ζεν ατμόσφαιρα της παραλίας – και στην Δραγονέρα, με τους δύο καταγάλανους κολπίσκους της. Και στις δύο παραλίες, συνηθίζεται το free camping, ενώ η Χαλικιάδα ενδείκνυται και για γυμνισμό.
Θα βολτάρεις…
Στα δρομάκια του λιμανιού με τα δεκάδες ταβερνάκια και στην παραλιακή περαντζάδα που φτάνει ως το άλλο λιμάνι και το χωριουδάκι του Μύλου (ή Μεγαλοχώρι). Στην Απόνησο, για όμορφα ηλιοβασιλέματα, και στο Μετόχι, το μικρό χωριουδάκι στα «ψηλά» μεταξύ Σκάλας και Μύλου για πανοραμική θέα. Όμορφη θέα, μαζί με ωραία μαγειρευτά, θα απολαύσεις και στην Αλκυόνη, κοντά στην Σκληρή.
Θα μείνεις…
Στα απλά, μοντέρνα δωμάτια Αποστόλου στη Σκάλα (από 45€). Στα λιτά, γλυκύτατα στούντιο Galaxias επίσης στη Σκάλα (από 47,50€). Και στα ωραιότατα δωμάτια Dedes κοντά στο λιμάνι της Σκάλας (από 50€). 
Διαβάστε περισσότερα – 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Αγκίστρι

Στον Πόρο

Θα βουτήξεις…
Στο Κανάλι για άραγμα στην αμμουδιά, στο Ασκέλι για οργανωμένες βουτιές σε καταπράσινο φόντο, στο ήσυχο Μοναστήρι ή την βοτσαλωτή Βαγιωνιά στα βόρεια, στο Νεώριο με την όμορφη αμμουδιά, στον Ρώσικο Ναύσταθμο για βουτιές με φόντο το ομώνυμο μνημείο και στο περίφημο Λιμανάκι της Αγάπης με τα σμαραγδένια νερά και την ρομαντική ατμόσφαιρα.
Θα βολτάρεις…
Στα σοκάκια της πόλης, από τον Σταυρό ως τη δυτική προβλήτα του νέου λιμανιού και από την πλατεία Κορυζή ως τα στενοσόκακα της αμφιθεατρικά χτισμένης πόλης. Στο λόφο του Ρολογιού για φοβερά ηλιοβασιλέματα, στο δάσος της Καλαυρίας με τα πεύκα και το νησιώτικο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και στο Μπούρτζι, το μικρό νησάκι με το μίνι κάστρο του 19ου αιώνα στα ανατολικά του λιμανιού. Με το καραβάκι, επιβάλλεται το πέρασμα απέναντι, στον Γαλατά με το ειδυλλιακό του Λεμονοδάσος.
Θα μείνεις…
Στα λιτά στούντιο στο Σπίτι της Ειρήνης (από 40€)  και στα περιποιημένα δωμάτια του Villa Dolphins στο Ασκέλι. Στα όμορφα δωμάτια του ξενοδοχείου Διόνυσος στην πόλη του Πόρου (από 60€). 
Διαβάστε περισσότερα – 10 λόγοι να αγαπήσετε τον Πόρο 

*Σημείωση: Οι τιμές αφορούν δίκλινο δωμάτιο για μία διανυκτέρευση, υπολογισμένες ενδεικτικά για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v