Σούπερ Σαββατοκύριακα με 100€ ή και λιγότερα

Στην Καλαμάτα, την Εύβοια, την Αρχαία Ολυμπία και το Λεωνίδιο, 100€ φτάνουν (και ενίοτε περισσεύουν) για ένα σούπερ γεμάτο Σ/Κ. Αλήθεια.
Σούπερ Σαββατοκύριακα με 100€ ή και λιγότερα
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί το ταμείο να μην «σηκώνει» διακοπές, ή μπορεί οι διακοπές να είναι τόσο μακριά/ τόσο λίγες που να χρειάζεσαι ένα «εξτραδάκι» για να καταλάβεις καλοκαίρι. Γιατί καλές οι μονοήμερες και οι βουτιές στις παραλίες της Αττικής, αλλά σαν το Σ/Κ-μίνι διακοπές δεν έχει. Κι αν δε φτάνουν τα μισθά, εμείς είμαστε εδώ, κι έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες ιδέες μας για ένα Σ/Κ με 100€ ή και λιγότερα.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (29-30/7). Αν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε το διήμερό σας καθημερινές, θα τις βρείτε αρκετά χαμηλότερες.

Στην Καλαμάτα…


…Για βουτιές σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου (η Βοϊδοκοιλιά, η Βελίκα και ο Φονέας απέχουν όλες λιγότερο από μια ώρα) αλλά και στα παγωμένα νερά των καταρρακτών στο Πολυλίμνιο, και απογευματινές βόλτες στο κάστρο και την παλιά πόλη της Καλαμάτας, και στην υπέροχη Καρδαμύλη.



Η διαμονή: Στο κεντρικότατο Αλεξάνδρειο, στην παραλιακή Ναυαρίνου, το δίκλινο κοστίζει 50€ (25€ δηλαδή το άτομο). Κάτι λιγότερο, 23,50€ το άτομο θα πληρώσετε για ένα δίκλινο στο Villa Teo, στη Μικρή Μαντίνεια, λίγο έξω από την πόλη.
Το φαγητό: Κρεατο-νοστιμιές να γλείφεις τα δάχτυλά σου, όλες σερβιρισμένες στη λαδόκολλα, στη Λούφα (Ηφαίστου 15), καταπληκτικά μεζεδάκια και ασυναγώνιστη γουρουνοπούλα στον Πλάτανο (Αρτέμιδος 84) και στο Κάρδαμο (Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού 21). Λογαριασμός, στα 15-17€ το άτομο σε καθένα από αυτά.
Βενζίνες και διόδια: Αν υπολογίσουμε ένα μέσο αυτοκίνητο, που καίει γύρω στα 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, και τη βενζίνη στο 1,5€ το λίτρο, η διαδρομή θα σας κοστίσει 65€ σε βενζίνη πήγαινε-έλα (ήτοι 33€ περίπου το άτομο αν είστε δύο, λιγότερα αν είστε περισσότεροι). Τα διόδια ως την Καλαμάτα είναι 13,65€ (δηλαδή, 6,80€ το άτομο one way, αν είστε δύο στο αυτοκίνητο).
Συνολικό κόστος: Maximum 102€ το άτομο (με μία διανυκτέρευση και δύο γεύματα).

Διαβάστε περισσότερα - Καλαμάτα: Χορεύοντας με την ομορφιά

Στη Βόρεια Εύβοια


…Για βουτιές στις φαντασμαγορικές παραλίες της, απογευματινές βόλτες σε κουκλίστικα χωριουδάκια σαν τη Λίμνη και τις Ροβιές, μεγάλες απολαυστικές διαδρομές με το αυτοκίνητο ως τη χερσόνησο της Λιχάδας και φυσιολατρικές εξερευνήσεις σε καταπράσινα φαράγγια σαν αυτό του Δρυμώνα με τους καταρράκτες του.

Η διαμονή: 40€ κοστίζει το λιτό αλλά ευρύχωρο και φροντισμένο bungalow των δύο ατόμων στο Oasis Village στην Αγία Άννα.
Το φαγητό: Στις Ροβιές, στον ξενώνα Ελαιώνας θα δοκιμάσετε σούπερ τοπική κουζίνα, ενώ στη Λίμνη η ταβέρνα Αύρα ενδείκνυται για κρεατικά (και φρέσκο ψάρι, αν το budget σας αντέχει την εξτραβαγκάντζα) πάνω στη θάλασσα. Ο Θύμιος στη Δάφνη λίγο έξω από την Λίμνη φημίζεται για το μπιφτέκι και το κοντοσούβλι του. Για καθένα από αυτά –με την εξαίρεση του φρέσκου ψαριού– αρκούν 15€ το άτομο.
Βενζίνες και διόδια: Γύρω στα 40€ θα χρειαστείτε για βενζίνη Αθήνα-Αγία Άννα και πίσω –ας υπολογίσουμε 50€, μαζί με τις διαδρομές σε φαράγγια και χωριά. Προσθέστε 6,50€ για διόδια πήγαινε-έλα, και έχουμε συνολικό κόστος μετακίνησης 28,25€ το άτομο, αν είστε δύο άτομα στο αυτοκίνητο.
Συνολικό κόστος: 78,25€ το άτομο (με μία διανυκτέρευση και δύο γεύματα).

Διαβάστε περισσότερα - Εύβοια: Ανοιξιάτικες αποδράσεις… εδώ δίπλα

Στην Αρχαία Ολυμπία


…Γιατί έχει έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, και επίσης πολύ κοντά της φανταστικές αμμουδιές που βρέχονται από το Ιόνιο, ένα υπέροχο δάσος, την Φολόη, ιδανική για πεζοπορίες, και ένα καταπληκτικό ποτάμι, τον Λάδωνα (φωτό, κάτω) υπέροχο για βόλτες στις όχθες του και χάζι στη λίμνη του. Περισσότερα για τις διαδρομές τριγύρω, εδώ.



Η διαμονή: 36€ κάνουν τα δίκλινα στα ωραιότατα ξενοδοχεία Ηρακλής, Ποσειδών και Melia, στην καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας –δηλαδή 18€ το άτομο.
Το φαγητό: Με 15€ το άτομο θα φάτε ωραιότατα μαγειρευτά στο Σπιτικό της Φωτεινής, στη Λιναριά, πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, και αριστοτεχνικά ψημένα παϊδάκια στον Βάκχο στην Αρχαία Πίσσα.
Βενζίνες και διόδια: 78€ θα στοιχίσει η βενζίνη πήγαινε-έλα, συν 20€ τα διόδια πήγαινε-έλα, δηλαδή 49€ το άτομο όλα μαζί αν είστε δύο στο αυτοκίνητο.
Συνολικό κόστος: 97€ το άτομο (με μία διανυκτέρευση και δύο γεύματα).

Διαβάστε περισσότερα – Αρχαία Ολυμπία: Βουτιά στην Ιστορία

Στο Λεωνίδιο…


…Και την ανατολική ακτή της Πελοποννήσου, που βρέχεται από τα κρυστάλλινα νερά του Μυρτώου, για «μυστικές» βουτιές στην υπέροχη παραλία που λέγεται Φωκιανό (φωτό, κάτω) αλλά και ορεινές εξερευνήσεις στις καταπράσινες διαδρομές και τα κουκλίστικα χωριά του Πάρνωνα. Επίσης, για απογευματινές βόλτες στα γραφικά παραθαλάσσια Πούλιθρα και στο υπέροχο –και επίσης παραθαλάσσιο Κυπαρίσσι



Η διαμονή: Τεσσεράμισι χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο, στα Δερνικαίικα, τα rooms to let Manoleas δεν ξεπερνούν τα 35€ για το δίκλινο δωμάτιο. Στη Σαμπατική, πέντε χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο, το Αρμενάκι έχει σούπερ ευρύχωρα διαμερίσματα των τεσσάρων ατόμων στα 48€ (ήτοι γύρω στα 10€ το άτομο).
Το φαγητό: Εξαιρετικά σπιτικά μαγειρευτά (στα «οπωσδήποτε» ο μουσακάς και το κοκκινιστό μοσχαράκι) στην κουκλίστικη αυλίτσα του Μυρτώου, στα Πούλιθρα. Ολόφρεσκα ψαράκια και θαλασσινά στο ταβερνάκι επάνω στην παραλία του Φωκιανού. Τιμές, στα 15-20€ το άτομο.
Βενζίνες και διόδια: Γύρω στα 60€ για τη βενζίνη πήγαινε-έλα, συν 12,70€ τα διόδια πήγαινε-έλα. Συνολικά, 36,35€ το άτομο –αν είστε δύο άτομα στο αυτοκίνητο.
Συνολικό κόστος: Έως 94,35€ το άτομο για μία διανυκτέρευση και δύο γεύματα –λιγότερα χωρίς φρέσκα ψαράκια, και εάν επιλέξετε το δεύτερο (οικονομικότερο) δωμάτιο.

Διαβάστε περισσότερα - Φωκιανό: Βουτιές με άρωμα Μυρτώ(ου)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v