Τα καλύτερα θαλασσινά Σ/Κ είναι στη Στερεά Ελλάδα

Σε νησάκια και λιμνοθάλασσες, σε φαντασμαγορικές παραλίες και γραφικά ψαροχώρια, η Στερεά Ελλάδα έχει πράγματα να πει για τα Σαββατοκύριακά μας.
Τα καλύτερα θαλασσινά Σ/Κ είναι στη Στερεά Ελλάδα
Για το Γαλαξίδι, τα πανέμορφα αρχοντικά του και τις λιλιπούτειες παραλιούλες του, σας τα έχουμε πει τόσες φορές τον τελευταίο καιρό, που διστάζουμε να επαναληφθούμε. Η Στερεά Ελλάδα, όμως, έχει τόσες κι άλλες τόσες ομορφιές πλάι στις θάλασσές της –τον Κορινθιακό, τον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό και τον Πατραϊκό Κόλπο. Ιδού τέσσερα θαλασσινά Σ/Κ εντός των συνόρων της.

Στη Ναύπακτο


Το ενετικό της λιμάνι και το εντελώς παραμυθένιο κάστρο της που ακουμπά στη θάλασσα είναι οι πρώτες υπέροχες εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τη Ναύπακτο. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές: Είναι και τα χρωματιστά σοκάκια της παλιάς της πόλης, το ηλιοβασίλεμα όπως φαίνεται από το ρολόι στα ψηλά της, η παραλιακή περαντζάδα στην Ψάνη και το Γρίμποβο, και τα ψαροχώρια της «ριβιέρας» της (αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα έχουμε εδώ) τα οποία ενδείκνυνται για βουτιές, θαλασσινές εξερευνήσεις και φαγοπότια πλάι στο κύμα –αν είναι να φάτε μόνο σε ένα από αυτά, σημειώστε την ταβέρνα του Παπαδόπουλου στα Μαλάματα, για τα καλύτερα ψητά όλης της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα - Ναύπακτος: Τα μυστικά του Κάστρου



Πώς θα πάτε: Η συντομότερη διαδρομή είναι από την Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες και 218 χιλιόμετρα. Χάρτης (με δύο διαφορετικές εναλλακτικές) εδώ.

Πού θα μείνετε: Ίσως η καλύτερη επιλογή low budget διαμονής, τα δωμάτια του Ξενοδοχείου Ακτή, πλάι στα τείχη του ενετικού κάστρου, δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 45€ το δίκλινο. Καλή και οικονομική επιλογή αποτελούν και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου Νίκη (από 30€ το δίκλινο).

Στο Αιτωλικό

Côte ionienne, Patras - Mystica (05)

Ένα τοσοδούλι νησάκι στην άκρη της ομώνυμης λιμνοθάλασσας, και δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια του 19ου αιώνα να το συνδέουν με τη στεριά στα ανατολικά και τα δυτικά του. Αυτό είναι το εν πολλοίς άγνωστο Αιτωλικό, που οι επαΐοντες αποκαλούν «Μικρή Βενετία της Ελλάδας». Οι κόκκινες κεραμιδοσκεπές των σπιτιών του κάνουν τέλεια αντίθεση με τα γαλάζια νερά της λιμνοθάλασσας που το αγκαλιάζει, και η οποία φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη πουλιών, μεταξύ των οποίων ερωδιούς και αγριόχηνες. Το ηλιοβασίλεμα πάνω από τη λιμνοθάλασσα φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό.

DSCN7775

Πώς θα πάτε: Σε τρεις-και-κάτι ώρες, και 253 χιλιόμετρα, από την Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου. Χάρτης εδώ

Πού θα μείνετε: Στο ένα και μοναδικό ξενοδοχείο που υπάρχει πάνω στο νησάκι, το Αλεξάνδρα, τα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του οποίου κοστίζουν 35€ το δίκλινο.

Στη χερσόνησο της Λιχάδας

Lichadonisia

Το πάλαι ποτέ μυστικό της βορειοδυτικής Εύβοιας, που διέρρευσε κυρίως εξαιτίας των Λιχαδονησιών, τα οποία έχετε καμαρώσει στα social media –αν όχι και live– ως «ελληνικές Σεϋχέλλες» δεν εξαντλεί την ομορφιά της μόνο στα νερά των καταπράσινων αυτών νησιών. Έχει τις δικές της «στεριανές» (εχμ, όχι ακριβώς, και η Εύβοια νησί είναι) παραλίες, στα «οπωσδήποτε» των οποίων αξίζει να σημειώσετε τη Χρυσή Ακτή, τη Βασιλίνα, τον Κάβο και τον Αϊ Βλάσση. Έχει, επίσης, το γλυκύτατο ψαροχώρι του Αγίου Γεωργίου, από το λιμανάκι του οποίου ξεκινούν τα βαρκάκια για τα Λιχαδονήσια, και την σκαρφαλωμένη στην κατάφυτη πλαγιά του ομώνυμου βουνού Λιχάδα.

Done for the day (explored on 26/08/2015)

Πώς θα πάτε: Σε τρεισήμισι περίπου ώρες, και 209 χιλιόμετρα από την Αθήνα ως τον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, που είναι καλή επιλογή για βάση του weekend σας. Χάρτης εδώ

Πού θα μείνετε: Στα περιποιημένα, χρωματιστά δωμάτια του Βίλλα Νάντια στον Άγιο Γεώργιο (40€ το δίκλινο στούντιο με θέα στη θάλασσα).

Στον Λιμνιώνα

Limnionas beach CIMG3328

Ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από την παραλία-σταρ της κεντρικής Εύβοιας, τη γνωστή και μη εξαιρετέα Χιλιαδού, βρίσκεται μια ακόμα μαγευτική παραλία πλάι στην οποία λίγα ταβερνάκια, ένα-δυο ξενοδοχεία και ένας λιλιπούτειος οικισμός υπόσχονται Σαββατοκύριακα απόλυτης γαλήνης. Τα γαλήνια νερά που έδωσαν στο χωριό το όνομά του είναι διάφανα και γαλαζοπράσινα, χωρίς καθόλου κύματα και ζεστά ακόμα και για τους πιο κρυοφοβικούς εξ ημών, που δεν έχουν τολμήσει ακόμα την πρώτη τους βουτιά.

Πώς θα πάτε: Σε δύο ώρες και είκοσι λεπτά, ή 124 χιλιόμετρα, από την Αθήνα. Χάρτης εδώ.  

Πού θα μείνετε: Στα πανέμορφα δωμάτια του Λιθόκτιστον, δύο λεπτά με τα πόδια από την παραλία, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 55€ το δίκλινο στούντιο με κουζινάκι. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v