Τα σαββατοκύριακα στον Σαρωνικό είναι υπέροχα!

Πέντε νησιά της διπλανής πόρτας μας προσκαλούν για τα πρώτα νησιώτικα σαββατοκύριακα της χρονιάς και έχουν και δωμάτια σε πολύ καλές τιμές.
Τα σαββατοκύριακα στον Σαρωνικό είναι υπέροχα!
Στην Αίγινα για ουζάκια, στις Σπέτσες για ρομαντζάδα ή στο Αγκίστρι για τις πρώτες βουτιές; Πέντε νησιά… εδώ δίπλα γίνονται το ιδανικό σκηνικό για τα πρώτα νησιώτικα weekends μας. Και το καλύτερο; Έχουν (ακόμη) δωμάτια σε πολύ καλές τιμές για όλα τα budget και όλα τα γούστα. Αυτόν τον Μάιο, λοιπόν, ετοιμάζουμε βαλίτσες και ταξιδεύουμε…

…Στις Σπέτσες για ρομαντζάδα

Κοσμοπολίτισσες κι αρχοντικές όσο κανένα άλλο νησί του Σαρωνικού, οι Σπέτσες είναι ό,τι πρέπει για ζευγάρια: Οι βόλτες στα ιστορικά σοκάκια, η ρομαντζάδα στο λιμάνι, οι ανθισμένες αυλές των γραφικών σπιτιών, τα καπετανόσπιτα, η βλάστηση της ενδοχώρας και τα όμορφα εστιατόρια στην ακροθαλασσιά δημιουργούν σε κάθε γωνιά άλλο ένα γλυκύτατο σκηνικό για ρομαντικές στιγμές. Τις πρώτες βουτιές, θα τις επιχειρήσετε στον κοντινό στην πόλη Άγιο Μάμα ή στον πευκόφυτο ορμίσκο της Ζωγεριάς. Ωραίες ελληνικές γεύσεις και θαλασσινά θα δοκιμάσετε στην ταβέρνα του Στέλιου και στον Ταρσανά στο παλιό λιμάνι.
Πώς θα πάτε: Οδηγώντας ως την Κόστα της Πελοποννήσου και από εκεί με το θαλάσσιο ταξί (20€ τα 8 άτομα – περί τα 2,50 δηλαδή το άτομο) ή με flyinig dolphin από τον Πειραιά, από 38,50€ one way (δυόμιση ώρες διαδρομή).
Πού να μείνετε: Από τις πιο value for money επιλογές αυτή την εποχή, το Captain Studios προσφέρει άνετα δίκλινα μια ανάσα από την παραλία Καΐκι και μισό χιλιόμετρο από το λιμάνι στα 50€, το Toula’s Apartments προσφέρει μεγάλα τρίκλινα διαμερίσματα με όλα τα κομφόρ στην άκρη της πόλης από 80€ και το Hotel Tonia, μια ανάσα από το λιμάνι, διαθέτει λιτά κι απέριττα δίκλινα από μόλις 48€.  

…Στην Ύδρα για τέχνη

Δεν είναι μόνο η όμορφη πόλη του λιμανιού με τα ολόλευκα καλντερίμια, τα γαϊδουράκια, τα αρχοντικά και τα σοκάκια που ανηφορίζουν από εκεί μέχρι την Κοντυλένια ή τον Προφήτη Ηλία για συγκλονιστική θέα. Η Ύδρα χορταίνει για τα καλά και όσους αγαπούν το sightseeing και τις τέχνες. Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας διαθέτει σπάνιες εκδόσεις, πίνακες ζωγραφικής και εκθέματα του 18ου και 19ου αιώνα. Το αρχοντικό του Λάζαρου Κουντουριώτη φιλοξενεί έργα ζωγραφικής και λαογραφίας από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Επιπλέον, φέτος, όλο τον Μάιο λειτουργεί έκθεση-αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο στο Ιστορικό Αρχείο, τον Ιούνιο ξεκινά η έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο παλιό σφαγείο του νησιού, ενώ στα τέλη του Ιουνίου κάθε χρόνο, γιορτάζονται και τα Μιαούλεια, που συνοδεύονται από θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. Για φαγητό, δοκιμάστε φρέσκο ψάρι στην Ψαροπούλα στο λιμάνι ή ωραίους μεζέδες και σπιτικά μαγειρευτά στο Παραδοσιακό.
Πώς θα πάτε: Με flying dolphin από το λιμάνι του Πειραιά, σε μιάμιση-δύο ώρες και 28€ one way.
Πού να μείνετε: Στα σταθερά low budget δίκλινα του Electra Pension, μια ανάσα από το λιμάνι, στα 40-45€ ή, αν είστε διατεθειμένοι να δώσετε κάτι (όχι πολύ) παραπάνω, στα όμορφα, καλαίσθητα δίκλινα του Guesthouse Manolia, 200 μέτρα από το λιμάνι. 

…Στην Αίγινα για ουζάκι στη λιακάδα

Ο λόφος της Παλιαχώρας ανθίζει, τα σοκάκια της πόλης είναι πάντα υπέροχα για περπάτημα, ο ναός της Αφαίας θα σας δώσει την αφορμή για αρχαιολογικό sightseeing χωρίς τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, αλλά το καλύτερο σας περιμένει στις ακτές. Στην παραλιακή περαντζάδα πέρα απ’ το λιμάνι ή στο ψαροχώρι της Πέρδικας, τα ταβερνάκια είναι το ιδανικό σκηνικό για την απόλυτη ιεροτελεστία της άνοιξης: Ουζάκι, τηγανητό ψαράκι, μυρωδιά γλυκάνισου και φόντο η θάλασσα. Αγαπημένες μας γωνιές, ο Σκοτάδης στο λιμάνι, ο Γελαδάκης στην ψαραγορά και ο Αντώνης στην Πέρδικα – υπολογίστε περί τα 15-20€ σε όλα τα παραπάνω για το απαραίτητο ουζο-τσιμπολόγημα.
Πώς θα πάτε: Με τα συχνότατα δρομολόγια από τον Πειραιά, σε μια ώρα και κάτι με τα φέρι (από 8€ one way) ή σε κάτι λιγότερο από μία ώρα με το δελφίνι (από 14€ one way).
Πού να μείνετε: Στα δίκλινα του Plaza Hotel, σε ιδανική τοποθεσία στην καρδιά της πόλης για να πηγαίνετε παντού με τα πόδια, στα 50-55€. Στα λιτά αλλά περιποιημένα δίκλινα της Βενετίας στο ψαροχώρι της Πέρδικας, από 45€ τη βραδιά. 

…Στο Αγκίστρι για τις πρώτες βουτιές

Η Χαλικιάδα και η Δραγονέρα είναι πάντα προκλητικά όμορφες, δύο παραλίες που μας παρασύρουν για βουτιές… εντελώς χύμα στο κύμα. Η διάθεση είναι χαλαρή, οι πρώτοι free campers ήδη ετοιμάζουν σακίδια, ενώ τα café και τα ταβερνάκια στον οικισμό του λιμανιού και του Μύλου εγγυώνται ότι δεν θα σας λείψει το νησιώτικο στοιχείο και οι ουζοποικιλίες πλάι στο λιμάνι. Μην χάσετε τα μαγειρευτά της Αλκυονίδας, τις βόλτες στην πευκόφυτη Απόνησο και το ηλιοβασίλεμα από τα Λιμενάρια.
Πώς θα πάτε: Από τον Πειραιά με το φέρι σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες (10,90€ one way) ή με το δελφίνι σε κάτι λιγότερο από μία ώρα (14,50€ one way).
Πού να μείνετε: Στα περιποιημένα δωματιάκια του «εξοπλισμένου» με πισίνα Milos Hotel στο Μεγαλοχώρι, από 50€ το δίκλινο. Στο παραθαλάσσιο Ακταίον, στην περιοχή της Σκάλας, με τα όμορφα νησιώτικα δίκλινα από 38€. Στα άνετα δίκλινα του Διόνυσου, στην πράσινη περιοχή της Σκληρής με θέα στον κήπο και τον Σαρωνικό, από 37€. 

…Στον Πόρο για βαρκάδες και βόλτες στη φύση

Ο Πόρος είναι γεμάτος ανακαλύψεις και αφορμές για βόλτες: Από την αρχοντική περαντζάδα του λιμανιού μέχρι τα σοκάκια με τα νεοκλασικά. Από τον λόφο με το παλιό ρολόι στην κορυφή για όμορφα ηλιοβασιλέματα ως την Καλαυρία και το καταπράσινο Ασκέλι. Από το Μπούρτζι μέχρι το ευωδιαστό λεμονόδασος του Γαλατά, όπου θα φτάσετε με μια μικρή βαρκάδα που θα σας φέρει από το νησί στην Πελοπόννησο. Αφού χορτάσετε βόλτες, θα χορτάσετε και ψαρομεζέδες στο Απάγγιο στην Πούντα, στο Μεζέ Μεζέ ή στο Γεια μας και στο Primasera στην πόλη του Πόρου. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.
Πώς θα πάτε: Με τα FlyingCats και Flying Dolphins της Hellenic Seaways που μας φέρνουν στον Πόρο σε 1 ώρα και 15 λεπτά έναντι 24,50€, ή με φέρι που κάνουν περί τις 2.30 ώρες να φτάσουν και στοιχίζουν 11,50€ one way. Εναλλακτικά, μπορείτε να οδηγήσετε ως τον Γαλατά μέσω Επιδαύρου και να πάρετε από εκεί φέρι για τον Πόρο.
Πού να μείνετε: Στα ευρύχωρα, μοντέρνα διαμερίσματα του Helen Hotel στο καταπράσινο Ασκέλι, από 44€. Στα executive δίκλινα του Dimitra Boutique Hotel στην πόλη του Πόρου, δίπλα στο λιμάνι, από 39€ με πρωινό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v