4 Κυκλάδες που είναι υπέροχες την άνοιξη

Η Σύρος, η Κύθνος, η Άνδρος και η Τζια στρώνουν σε μονοπάτια και σοκάκια ανοιξιάτικο χαλί, κατεβάζουν τις τιμές και μας περιμένουν για την πρώτη… πρόβα καλοκαιριού.
4 Κυκλάδες που είναι υπέροχες την άνοιξη
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι εντάξει, όλες οι Κυκλάδες είναι υπέροχες την άνοιξη. Κάποιες, όμως, περισσότερο από άλλες: επειδή είναι πιο κοντά μας, επειδή έχουν δρομολόγια βολικά για Σαββατοκύριακο, τώρα που δεν έχουμε ακόμα μεγάλες άδειες, ή επειδή έχουν λίγο πράσινο παραπάνω από τις άλλες, σεταρισμένο με μονοπάτια ικανά να συναγωνιστούν σε ομορφιά τις παραλίες τους.

(*) Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο αμέσως μετά το Πάσχα, 22-23 Απριλίου.

Κύθνος



Θα αφήσουμε στην άκρη την παραλία-σταρ που λέγεται Κολώνα, επειδή είναι ακόμα πολύ νωρίς για βουτιές –αν και τα πρώτα πλατσουρίσματα σίγουρα θα μπούμε στον πειρασμό να τα κάνουμε εκεί. Και θα μιλήσουμε για την Χώρα της, με τα κουκλίστικα, πλακόστρωτα σοκάκια της που ελίσσονται ανάμεσα σε φρεσκοασβεστωμένα σπίτια και λουλουδιασμένα café που απλώνουν τραπεζάκια έξω, και για το… αντίπαλο δέος που λέγεται Δρυοπίδα, με τα κατακόκκινα κεραμίδια της να κάνουν τέλεια αντίθεση με το υπόλοιπο κυκλαδίτικο τοπίο.

Διαβάστε περισσότερα - Κύθνος: Κυκλαδίτικη βουτιά κοντά στην Αθήνα

Πώς θα πάτε: Σε μία ώρα και 40 λεπτά, από το Λαύριο, πληρώνοντας 16€ one way. Το τελευταίο δρομολόγιο είναι Παρασκευές στις 17.15, και Κυριακές από την Κύθνο στις 16.00.

Πού θα μείνετε: Στα Λουτρά, στα όμορφα δωμάτια του Ξενώνα Αφροδίτη (από 55€ έως 65€ το δίκλινο, αναλόγως τον τύπο δωματίου που θα επιλέξετε) ή στο καταπληκτικό Kythnos Bay Hotel (από 56€ το δίκλινο). Στον Μέριχα, μια από τις καλύτερες επιλογές είναι τα διαμερίσματα Tzamaros (45€ το δίκλινο).

Τζια



Λουλουδιασμένα μονοπάτια που ενώνουν μεταξύ τους πανέμορφα κυκλαδίτικα χωριά, μυστηριακές αρχαίες πόλεις και παραλίες με νερά που λαμπυρίζουν στο φως του ανοιξιάτικου ήλιου. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την Τζια –περισσότερο ακόμα και από την πανέμορφη Χώρα της, την Ιουλίδα, ή το κοσμοπολίτικο Βουρκάρι, που της φόρτωσε τόσο άδικα την ταμπέλα του ακριβού νησιού. Περπατήστε την κι εσείς, κάτω από το φως του φιλικού προς το δέρμα ανοιξιάτικου ήλιου, και δώστε της μια ευκαιρία να σας αποδείξει πως είναι πολλά περισσότερα από το «νησί των σκαφάτων».

Διαβάστε περισσότερα - Τζια: Και κοσμοπολίτικη και εναλλακτική

Πώς θα πάτε: Σε μια ωρίτσα από το λιμάνι του Λαυρίου, με 12€ one way. Το τελευταίο δρομολόγιο φεύγει την Παρασκευή στις 18.30, και επιστρέφει την Κυριακή στις 19.00.

Πού θα μείνετε: Στην Ιουλίδα, στα κουκλίστικα δωμάτια του ξενοδοχείου Σειρίη (60€ το δίκλινο). Στον Οτζιά, στα κυκλαδίτικα Anemousa Studios (50€ το δίκλινο) ή στο Holiday Rooms (50€ το δίκλινο).

Άνδρος



Σας τα έχουμε πει με το παραπάνω τώρα τελευταία, αλλά επανάληψη μήτηρ μαθήσεως: Η Άνδρος έχει μια από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων, τη μερίδα του λέοντος σε μουσεία όπως αυτό της Μοντέρνας Τέχνης που υπήρχε πολύ πριν το ταλαίπωρο ΕΜΣΤ, πάμπολλες ευκαιρίες για sightseeing, και ένα σούπερ οργανωμένο δίκτυο λουλουδιασμένων αυτή την εποχή μονοπατιών, καθώς είναι και η πιο… πράσινη Κυκλάδα, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.

Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Πώς θα πάτε: Με ferry boat από το λιμάνι της Ραφήνας, σε δύο ώρες και 19€ one way. Το τελευταίο δρομολόγιο αναχωρεί από τη Ραφήνα τις Παρασκευές στις 19.15, και το τελευταίο πλοίο από το νησί επιστρέφει Κυριακές στις 21.30.

Πού θα μείνετε: Στη Χώρα, στα περιποιημένα δωμάτια του Vassiliki Studios (46€ το δίκλινο στούντιο). Στους (τέλειους την άνοιξη) Μαίνητες, στο καταπληκτικό Μαινάδες (45€ το δίκλινο στούντιο). Στο σούπερ low budget Μπατσί, στον Ξενώνα Άδωνις (30€ το δίκλινο).

Σύρος



Δεν είναι… η Κυκλάδα που έχεις συνηθίσει. Έχει χρώμα, πολύ χρώμα, κυρίως στην Ερμούπολη, την πρωτεύουσα όλων των Κυκλάδων, που είναι ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, γεμάτο επιβλητικά αρχοντικά του 19ου αιώνα. Έχει, επίσης, την… άλλη μισή αρχοντιά κρυμμένη στην Ποσειδωνία –που πιθανότατα ξέρετε ως Ντελαγκράτσια. Έχει μουσεία αρκετά για να χορτάσουν και τον πιο απαιτητικό λάτρη του sightseeing (μεταξύ αυτών, το Βιομηχανικό Μουσείο και το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη). Και έχει και φαντασμαγορικές διαδρομές, ιδανικά λουσμένες στο φως του ηλιοβασιλέματος, και μια από τις καλύτερες κουζίνες των Κυκλάδων.



Διαβάστε περισσότερα - 10 λόγοι που αγαπάμε τη Σύρο

Πώς θα πάτε: Με την Blue Star, που έχει βολικότατο δρομολόγιο την Παρασκευή στις 19.00 από το λιμάνι του Πειραιά (31,50€, τέσσερις ώρες δρόμος). Θα γυρίσετε με Hellenic Seaways, που φεύγει από το νησί Κυριακή στις 19.15 (30€).

Πού θα μείνετε: Σίγουρα στην Ερμούπολη –που αυτή την εποχή έχει και εξαιρετικές τιμές. Το δίκλινο δωμάτιο, επί παραδείγματι, δεν θα σας κοστίσει παραπάνω από 30-32€ στα πανέμορφα Romanza Studios, Diana, Pefkakia Park και Κωνστάντζα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v