4 νησάκια που είναι σούπερ την άνοιξη

Η Αίγινα, η Άνδρος, η Ύδρα και οι Σπέτσες έχουν καλές τιμές και τέλειες ανοιξιάτικες βόλτες. Και βρίσκονται το πολύ δυο ώρες μακριά μας.
4 νησάκια που είναι σούπερ την άνοιξη
της Ηρώς Κουνάδη

Τα πρώτα ουζάκια πλάι στο κύμα. Τα πρώτα διστακτικά πλατσουρίσματα στην ακροθαλασσιά. Οι πρώτες βουτιές –για τους γενναίους εξ ημών. Και όλα αυτά, συνδυασμένα με βόλτες σε λουλουδιασμένα μονοπάτια και πλακόστρωτα σοκάκια. Τα πρώτα ανοιξιάτικα Σ/Κ μας επιβάλλουν νησάκι. Και τα τέσσερα νησάκια που ακολουθούν είναι φτηνά, είναι δίπλα μας, και είναι σούπερ ανοιξιάτικα.

(*) Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Απριλίου (8-9/4).

Άνδρος


Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε σκηνικό ιδανικότερο για… πρόβα καλοκαιριού από τα λευκά σπιτάκια και τα πλακόστρωτα καλντερίμια των Κυκλάδων. Η Άνδρος συγκεκριμένα τώρα, είναι και κάτι παραπάνω από την κουκλίστικη Χώρα της και τις φανταστικές παραλίες για τα πρώτα μας δειλά πλατσουρίσματα: Είναι μια Κυκλάδα με πράσινο, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό, με μονοπάτια λουλουδιασμένα για ανοιξιάτικες πεζοπορίες πλάι σε τρεχούμενα νερά. Χάρτες και διαδρομές θα βρείτε εδώ.  

Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο



Πώς θα πάτε: Με ferry boat από το λιμάνι της Ραφήνας, σε δύο ώρες και 19€ one way. Τρία δρομολόγια πραγματοποιούνται κάθε μέρα, δύο (πολύ) πρωινά και ένα απογευματινό.

Πού θα μείνετε: Στη Χώρα, στα περιποιημένα δωμάτια του Vassiliki Studios (46€ το δίκλινο στούντιο). Στους (τέλειους την άνοιξη) Μαίνητες, στις φανταστικές μεζονέτες του Μαινάδες (60€ η μεζονέτα 4 ατόμων). Στο σούπερ low budget Μπατσί, στον Ξενώνα Άδωνις (25€ το δίκλινο).  

Ύδρα


Αν υπήρχε βραβείο για το απόλυτο ανοιξιάτικο νησί, η Ύδρα θα το κέρδιζε κάθε χρόνο. Για τις βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια του μοναδικού οικισμού της, τις ανθισμένες αυλίτσες των πανέμορφων αρχοντικών της, και τις φανταστικές διαδρομές της που περπατιούνται άνετα τώρα, χωρίς τον ανελέητο ήλιο του καλοκαιριού. Και φυσικά, για τα πρώτα ουζάκια πλάι στο κύμα, που είναι στο μυαλό των περισσότερων από εμάς η απόλυτη ανοιξιάτικη τελετουργία.

Διαβάστε περισσότερα - Ύδρα: Άνοιξη, όπως Αργοσαρωνικός


Πώς θα πάτε: Με flying dolphin από το λιμάνι του Πειραιά, σε μιάμιση-δύο ώρες και 28€ one way. Υπάρχουν τρία δρομολόγια την ημέρα, ένα πρωινό, ένα μεσημεριανό και ένα απογευματινό.

Πού θα μείνετε: Στα υπέροχα νησιώτικα δωμάτια του Ξενοδοχείου Ηλέκτρα (στα 45€ το δίκλινο) ή, αν το budget σας σηκώνει μια μικρή εξτραβαγκάντζα, στα παραδοσιακά δωμάτια του Υδρούσα, που στεγάζεται σε ένα διατηρητέο αρχοντικό (95€ το δίκλινο με πρωινό).

Αίγινα


Πιο… δίπλα μας και πιο low budget απ’ όλα τα νησάκια «της άνοιξης», η Αίγινα έχει σούπερ ανοιξιάτικες διαδρομές (ο λουλουδιασμένος λόφος της Παλιαχώρας με τα πέτρινα εκκλησάκια και τα ξέφωτα για πικνίκ είναι τώρα στα καλύτερά του) και ένα σωρό ευκαιρίες για ουζάκι/ καφεδάκι/ άραγμα πλάι στο κύμα. Τα σοκάκια της πόλης είναι ιδανικά για τις απογευματινές μας βόλτες, ενώ η παραθαλάσσια διαδρομή από το λιμάνι ως το γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας είναι τέλεια για ποδηλατάδες (τα ποδήλατά σας ταξιδεύουν μαζί σας δωρεάν στα ferry boat).

Διαβάστε περισσότερα - Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο


Πώς θα πάτε: Σε μια ωρίτσα και 15 λεπτά με ferry boat από τον Πειραιά (στα 8-9€ one way) ή σε 40 λεπτά με flying dolphin (14€ one way). Έχει τα περισσότερα δρομολόγια την ημέρα από κάθε άλλο νησί στη λίστα μας –ξεκινούν στις 7.00 το πρωί, σταματούν γύρω στις 19.00 το βράδυ.

Πού θα μείνετε: Στην πόλη της Αίγινας, στα ευρύχωρα, φωτεινά δωμάτια του Hotel Aegina (48€ το δίκλινο) ή στα πανέμορφα, «αρχοντικά» δωμάτια του Plaza Hotel (45€ το δίκλινο με μπαλκόνι πάνω από την θάλασσα). Στην Πέρδικα, στα γλυκύτατα και σούπερ οικονομικά Alvi Studios (38€ το δίκλινο).

Σπέτσες


Απλησίαστες από άποψη τιμών πολλές εποχές του χρόνου, οι Σπέτσες την άνοιξη υιοθετούν ένα πιο «γήινο» προφίλ, χαρίζοντάς μας απλόχερα βόλτες ανάμεσα στα υποβλητικά αρχοντικά τους, ξενύχτια στα υπερ-κουλ μπαράκια τους, διστακτικά πλατσουρίσματα στα καταγάλανα νερά τους, και ονειρεμένα φαγοπότια σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα.

Περισσότερα για τις Σπέτσες, ιδέες για βόλτες και προτάσεις για φαγητό εδώ

Πώς θα πάτε: Η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι να οδηγήσετε μέχρι την Κόστα στην Πελοπόννησο (μετά το Κρανίδι και το Πόρτο Χέλι) και από εκεί να περάσετε στις Σπέτσες με θαλάσσιο ταξί –η διαδρομή διαρκεί 5 λεπτά, και το κόστος της είναι 20€ για μέχρι και 8 άτομα, ήτοι 2,50€ το άτομο αν είστε παρέα. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να πάρετε flying dolphin από το λιμάνι του Πειραιά, που φτάνει στις Σπέτσες σε δυόμισι ώρες, κοστίζει όμως πολλά (38,50€ το άτομο, one way).

Πού θα μείνετε: Στα όμορφα, χρωματιστά δωμάτια του Villa Marina (40€ το δίκλινο), στα στούντιο του Captain Studios (45€ το δίκλινο), ή στα μεγάλα, φωτεινά διαμερίσματα του Toula’s House (50€ το διαμέρισμα που φιλοξενεί έως και 3 άτομα).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v