Οι καλύτερες εκδρομές για την αρχή της άνοιξης

Οι πρώτες Κυκλάδες του χρόνου είναι φθηνές, όπως και οι «στεριανές» εκδρομές για ουζάκι δίπλα στη θάλασσα, ή αθλοπαιδιές στο ποτάμι.
Οι καλύτερες εκδρομές για την αρχή της άνοιξης
της Ηρώς Κουνάδη

Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί στην εξοχή προϋπαντούμε τον Μάιο. Πιο λογικό δεν θα ήταν να προϋπαντούμε τον Απρίλιο, ή ακόμα περισσότερο τις πρώτες ανοιξιάτικες λιακάδες; Ποιος περιμένει, δηλαδή, τον Μάιο για να χαρεί που τελείωσε επιτέλους ο χειμώνας; Εμείς χαιρόμαστε με τα πρώτα 17άρια που «γράφει» το θερμόμετρο. Και το γιορτάζουμε, με τέσσερις σούπερ εκδρομές… δίπλα μας.

(*) Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου (1-2/4).

Στο Γαλαξίδι


Ο πιο νησιώτικος… στεριανός προορισμός, απέχει δυο ωρίτσες από την πόρτα του σπιτιού σας, και ταιριάζει τέλεια στις πρώτες ανοιξιάτικες εκδρομές σας: Ουζάκια με μεζέδες πλάι στη θάλασσα, απογευματινές βόλτες με φόντο τον ήλιο που δύει πλημμυρισμένες από το άρωμα των πεύκων, λιλιπούτειες παραλιούλες για τα πρώτα πλατσουρίσματα, και πανέμορφα σοκάκια για βόλτες ανάμεσα σε επιβλητικά καπετανόσπιτα.

Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Πού θα μείνετε: Στα όμορφα δωμάτια του Φιλοξένια (40€ το budget δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό, 52€ αν προτιμάτε ένα μεγαλύτερο με θέα στη θάλασσα), του Πόρτο Λουρμπά (47€ το δίκλινο με πρωινό), ή του Νηρηίδες (50€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα).

Στην Άνδρο


Δυο ωρίτσες μακριά από την Ραφήνα, με το εισιτήριο στα 19€ one way και βολικά δρομολόγια για Σαββατοκύριακο (τελευταία αναχώρηση από Ραφήνα την Παρασκευή στις 17.30, πρώτη αναχώρηση το Σάββατο στις 7.25 το πρωί, και τελευταία αναχώρηση από Άνδρο την Κυριακή στις 19.00) η Άνδρος… δεν είναι η Κυκλάδα που έχεις συνηθίσει. Έχει, μεν, λευκά σπιτάκια με γαλάζια παράθυρα και πλακόστρωτα σοκάκια στην κουκλίστικη Χώρα της, έχει όμως και τέλεια μονοπάτια για ανοιξιάτικες περιπλανήσεις σε πράσινες βουνοπλαγιές και πλάι σε τρεχούμενα νερά (αναλυτικές διαδρομές εδώ και εδώ).

Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Πού θα μείνετε: Στα όμορφα δωμάτια του Villa View στη Χώρα (45€ το δίκλινο), στα χρωματιστά στούντιο Μαινάδες στους Μαίνητες (35€ το δίκλινο) ή στα πανέμορφα διαμερίσματα του Camara Homes στη Χώρα (50€ το διαμέρισμα που φιλοξενεί έως 4 άτομα).

Στην Ύδρα


Το πρώτο νησάκι που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για ανοιξιάτικες εκδρομές, η Ύδρα μπορεί να έχει κομμάτι τσιμπημένα εισιτήρια (στα 28€ one way) έχει όμως βολικότατα δρομολόγια (στις 19.15 φεύγει το τελευταίο δελφίνι από Πειραιά τις Παρασκευές, στις 18.05 από το νησί τις Κυριακές), καλές τιμές στα δωμάτια αυτή την εποχή, και υπέροχες βόλτες για ρομαντικούς και μη.

Διαβάστε περισσότερα - Ύδρα: Άνοιξη, όπως Αργοσαρωνικός


Πού θα μείνετε: Στα υπέροχα νησιώτικα δωμάτια του Ξενοδοχείου Ηλέκτρα, γύρω από μια όμορφη αυλίτσα, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 40-45€ το δίκλινο. Επίσης, στα περιποιημένα δωμάτια του Sidra Hotel (στα 55€ το δίκλινο) και του Andrea Pension (στα 50€ το δίκλινο). 

Στα χωριά του Λάδωνα


Μια από τις πιο άγνωστες γωνιές της Πελοποννήσου, είναι ιδανική τόσο για δραστηριότητες στο ποτάμι και τη λίμνη του Λάδωνα (rafting, κανό, ποδηλατάδες στις όχθες και πάει λέγοντας) όσο και για εξερευνήσεις στα ήσυχα μεν κουκλίστικα δε χωριουδάκια γύρω τους. Αποτελεί, επίσης, ιδανική βάση για το απαραίτητο sightseeing σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, την Αρχαία Ολυμπία, που αυτή την εποχή βρίσκεται στα (ανθισμένα) καλύτερά της, και φυσιολατρικές βόλτες στο μαγικό, καταπράσινο δάσος της Φολόης.

Διαβάστε περισσότερα - Λάδωνας: Παραμύθι στο νερό

Πού θα μείνετε: Στα πέτρινα σπιτάκια που λέγονται Κατοικίες Λάδωνα, στη Σμίξη, ελάχιστα βήματα από την όχθη του ποταμού (στα 50€ το σπιτάκι δύο ατόμων), ή στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια Δήμητρα στη Δάφνη (40€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v