Σούπερ ρομαντικές εκδρομές για Βαλεντίνους

Στο Πήλιο, τον Ταΰγετο, τα Τζουμέρκα και την Ορεινή Κορινθία, γιορτάζουμε τον έρωτα… όλο τον χρόνο. Και χωρίς να το πληρώνουμε ακριβά.
Σούπερ ρομαντικές εκδρομές για Βαλεντίνους
της Ηρώς Κουνάδη

Δε λέμε, καλά τα δείπνα με τα κηροπήγια και τα σοκολατοαρκουδάκια, αλλά τίποτα, μα τίποτα, δεν μπορεί να συγκριθεί με μια εκδρομή αυστηρά για δύο, με μια-δυο βραδιές σε έναν ατμοσφαιρικό ξενώνα, με το τζάκι αναμμένο στα πόδια του κρεβατιού, και με το ρομάντζο που έχουν οι βόλτες σε μονοπάτια, φαράγγια και ακροποταμιές. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε τις πιο ρομαντικές εκδρομές που μπορείτε να κάνετε με το έτερον ήμισυ εντός Ελλάδας. Για να σας βάλουμε ιδέες.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου. Αν έχετε δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, θα τις βρείτε πιθανόν χαμηλότερες.

Για αγάπη… οικονομική: Στο Πήλιο



Χωριουδάκια βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιών, με πετρόχτιστα δρομάκια και καμινάδες που αχνίζουν. Φανταστικά δάση που τα διασχίζουν μονοπάτια ιδανικά για να περπατιούνται χέρι-χέρι. Συγκλονιστική κουζίνα, γιατί ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Και (απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα) σούπερ χαμηλές τιμές στα δωμάτια, γιατί ερωτευμένοι είστε, όχι πλούσιοι.

Επιλέξτε για βάση σας την ρομαντική Τσαγκαράδα, την πιο ζωντανή Ζαγορά, την κοσμοπολίτικη Πορταριά που είναι και το κοντινότερο απ’ όλα τα χωριά στον Βόλο για να μην οδηγείτε πολύ, τις ήσυχες Μηλιές, ή τον πανέμορφο Άγιο Λαυρέντιο. Λεπτομέρειες για καθένα ξεχωριστά, μαζί με προτάσεις για σούπερ φαγητό, έχουμε εδώ



Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Διογένη στην Τσαγκαράδα (48€ το δίκλινο με τζάκι και θέα στη θάλασσα) ή στα ευρύχωρα στούντιο Όλγα (40€ το δίκλινο με τζάκι και θέα στη θάλασσα) επίσης στην Τσαγκαράδα. Στα υπέροχα, παραδοσιακά διαμερίσματα του Vera’s Traditional House (54€ το δίκλινο στούντιο με τζάκι και πρωινό) στη Ζαγορά ή στα πανέμορφα, αρτιστίκ Olga Rooms στην Πορταριά (50€ το δίκλινο με τζάκι).

Για Βαλεντίνους που βαριούνται να οδηγούν: Στη Ζήρεια



Λιγότερο από δύο ωρίτσες μακριά από την πόρτα του σπιτιού σας, η Ορεινή Κορινθία μπορεί να απαιτεί το κάτι παραπάνω από άποψη εξόδων, σας το… ξεπληρώνει όμως με σούπερ άνετο πήγαινε-έλα, φανταστικά φυσικά τοπία, εξαιρετική κουζίνα, γραφικά χωριουδάκια, και μερικούς από τους καλύτερους ξενώνες της Ελλάδας.



Για βάση σας, το “hot spot” της περιοχής είναι τα Τρίκαλα, χωρισμένα σε Άνω, Κάτω και Μεσαία γειτονιά, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι ξενώνες και τα πιο λαοφιλή ταβερνάκια. Μας αρέσουν, όμως, εξίσου και τα πιο ήσυχα χωριά, όπως η μικρούλα Καστανιά, η Γκούρα με το παραδοσιακό καφενεδάκι της, και το ατμοσφαιρικό Κεφαλάρι. Όσο για τις περιηγήσεις σας, τα μονοπάτια που διασχίζουν τα ειδυλλιακά τοπία της, οι δύο λίμνες, η όμορφη Δόξα και η μυθική Στυμφαλία, και οι φαντασμαγορικές αυτοκινητοδιαδρομές που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους είναι μόνο η αρχή.

Διαβάστε περισσότερα - Ορεινή Κορινθία: Και στην κορφή… μαγεία

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα, πέτρινα δωμάτια του Αρχοντικού Κεφαλάρι στο ομώνυμο χωριό (90€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό) ή του Armonia Boutique Hotel (110€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό) επίσης στο Κεφαλάρι. Στα ευρύχωρα δωμάτια του Ξενώνα Αναράδα στην Καρυά, που προσφέρουν φαντασμαγορική θέα στα φυσικά τοπία γύρω τους (99€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό), ή στα επίσης μεγάλα διαμερίσματα του Εν Φενεώ στο Μεσινό (80€ το στούντιο-διαμέρισμα δύο ατόμων με τζάκι και πρωινό).

Για να βρεθείτε οι δυο σας μακριά απ’ όλους και απ’ όλα: Στα Τζουμέρκα



Αν δεν σας τρομάζουν τα χιλιόμετρα, ή αν έχετε στη διάθεσή σας περισσότερες μέρες από ένα απλό Σαββατοκύριακο, η Ήπειρος είναι σαφώς ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Τα δε Τζουμέρκα, κρυμμένα μέχρι πρότινος από τα ραντάρ της δημοσιότητας, είναι κατά μία έννοια τα Ζαγοροχώρια στη λιγότερο λουστραρισμένη εκδοχή τους: Φυσικά τοπία της κατηγορίας δεν-μπορεί-να-είναι-αληθινό-αυτό, χωριουδάκια βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιού, πέτρινα γεφύρια που στεφανώνουν κρυστάλλινα ποτάμια, κουζίνα τύφλα-να-‘χει-η-πολίτικη, και ξενώνες για κάθε γούστο και budget –από οικονομικότατα παραδοσιακά καταλύματα, μέχρι state of the art σαλέ με γυάλινες οροφές για να χαζεύετε κάθε βράδυ εκατομμύρια αστέρια στον ουρανό από το κρεβάτι σας.

Διαβάστε περισσότερα - Τζουμέρκα: Ήπειρος σε slow motion

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα σαλέ Kalivas, που είναι από μόνα τους αφορμή να επισκεφθεί κανείς τα Τζουμέρκα (80€ το σπιτάκι δύο ατόμων). Στα πέτρινα ιγκλού Θέασις, στο χωριό Κτιστάδες, που έχουν γυάλινη οροφή για να χαζεύετε τον νυχτερινό ουρανό (70€ το σπιτάκι δύο ατόμων με πρωινό). Ή στους πολύ οικονομικότερους ξενώνες Casa Lanoi και Casa Calda στο Συρράκο (περί τα 40€ το δίκλινο).

Για ερωτευμένους φυσιολάτρες: Στον Ταΰγετο



Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την αίσθηση της ανακάλυψης. Κι ο Ταΰγετος προσφέρει απλόχερα φαράγγια, μονοπάτια που ελίσσονται πλάι σε κρυστάλλινα ποτάμια τα ονόματα των οποίων δεν έχεις ξανακούσει, και φαντασμαγορικές διαδρομές που περνούν από σταματημένα στον χρόνο χωριά με μονοψήφιο αριθμών κατοίκων. Στις περισσότερες, μάλιστα, περιπτώσεις, όλα αυτά είναι διαθέσιμα «για τα μάτια σας μόνο»: Παραδόξως, ο Ταΰγετος και οι διαδρομές του δεν έχουν αξιοποιηθεί –όχι όσο ας πούμε τα Ζαγοροχώρια ή η Ορεινή Κορινθία– με αποτέλεσμα όλη αυτή η ομορφιά να μοιάζει ανέγγιχτη από άλλο ανθρώπινο βλέμμα. Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε ρομαντικότερο πράγμα από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα - Ταΰγετος: Μονοπάτια, διαμονή και φαγητό

Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα δωμάτια του οικολογικού ξενώνα Ταλετόν στο Ξηροκάμπι (από 57€ το δίκλινο με πρωινό), ή στις σούπερ ρομαντικές σουίτες του Ιλάειρα στην Τόριζα (περί τα 100€ η σουίτα δύο ατόμων, με τζάκι και πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v