Ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους στη Μονή Καισαριανής

Σε οικογενειακή εξόρμηση στη φύση μας καλεί αυτό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, για να εξερευνήσουμε τη Μονή Καισαριανής.
Ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους στη Μονή Καισαριανής
Μια μέρα στη Μονή Καισαριανής μας καλεί να περάσουμε με όλη την οικογένεια η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, που μας δίνει ραντεβού στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, πίσω από τη Μονή αυτό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Στις 11 το πρωί και για δύο ώρες, μικροί και μεγάλοι θα εξερευνήσουν τους χώρους της Μονής και «παίζοντας» θα ανακαλύψουν στοιχεία για τη ζωή των μοναχών εκεί, πριν από περίπου 500 χρόνια.

«Η οικογενειακή εξερεύνηση στη Μονή Καισαριανής είναι μια ακόμα ευκαιρία για περιήγηση στο φθινοπωρινό τοπίο του Αισθητικού Δάσους Υμηττού. Οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τα ίχνη των μοναχών και θα μάθουν τις ιστορίες που συνδέουν τη Μονή Καισαριανής με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και με τους ανθρώπους που δημιούργησαν το Αισθητικό Δάσος Υμηττού», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης.

Φεύγοντας, θα μοιραστούν «μοναστηριακές» λιχουδιές και ζεστό τσάι από αρωματικά βότανα, από το Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στον Υμηττό. Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Η συμβολική συμμετοχή με τη μορφή δωρεάς των 10€ ανά οικογένεια ενισχύει την προσπάθεια της Ένωσης για την διατήρηση των δασών. Η εξόρμηση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών – δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας νερό και να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v