Ιδέες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Τέσσερις ιδέες για να τιμήσετε την 28η Οκτωβρίου… εδώ γύρω, είτε για γεμάτες μονοήμερες, είτε για τριήμερα στη φύση γύρω από την Αττική.
Ιδέες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα
Πλησιάζει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, δεν έχετε κανονίσει τίποτα, και ξαφνικά σας ήρθε η όρεξη για εκδρομή; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να πάρετε γεύση από ελληνική φύση και απόδραση, ακόμη και κοντά στην Αττική. Παρακάτω, σας προτείνουμε τέσσερις κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς, που ενδείκνυνται ακόμη κι αν δεν έχετε το budget για διαμονή – η μειωμένη διαθεσιμότητα της τελευταίας στιγμής έχει ανεβάσει αισθητά τις τιμές. Στα παρακάτω μέρη που δεν απέχουν πάνω από μία-δύο ώρες από την Αθήνα, μπορείτε να πάτε ακόμη και για μονοήμερη – παρ’ όλα αυτά, θα βρείτε και μερικές επιλογές διαμονής σε περίπτωση που θέλετε να παρατείνετε την εξόρμησή σας.

Στην Αρχαία Νεμέα
Δεν απέχει παρά μία ώρα από την Αθήνα και μας μαγεύει με τον αρχαίο ναό του Δία, το αρχαίο της στάδιο, το αρχαιολογικό μουσείο, τα υπέροχα μονοπάτια της για πεζοπόρους ή ποδηλάτες (εδώ θα βρείτε μερικές από τις ωραιότερες διαδρομές που ξεκινούν από το Ψάρι) και φυσικά τους αμπελώνες της, στους οποίους κρύβονται επισκέψιμα οινοποιεία όπου δοκιμάζουμε το «καύχημα» της περιοχής, το κρασί της Νεμέας. Το Ναύπλιο, αν θέλετε να συνδυάσετε την εξόρμησή σας με μια ρομαντική βόλτα στην παλιά του πόλη, απέχει 35 χιλιόμετρα.

Πού θα φάτε: Στης κυρα-Αθηνάς στην πλατεία της Αρχαίας Νεμέας για σπιτικά μαγειρευτά ή στο Όμορφο Ταβερνάκι του Ναυπλίου, στην παλιά πόλη, για υπέροχες τοπικές γεύσεις.
Πού θα μείνετε: Στα άνετα δίκλινα του Anthemion Guesthouse ή του ξενοδοχείου Ιγνατία, αμφότερα λίγο έξω από το κέντρο του Ναυπλίου, με τιμές περί τα 70€ τη βραδιά.
Διαβάστε περισσότερα - Αρχαία Νεμέα: Εκδρομή στα λημέρια του Ηρακλή

Στον «άλλο» Παρνασσό
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Παρνασσός δεν είναι μόνο η Αράχωβα. Από την «άλλη μεριά» του βουνού, θα βρείτε χωριουδάκια εξίσου γραφικά, αλλά ανεξερεύνητα, με αναλλοίωτη την παραδοσιακή της, ανεπιτήδευτη γοητεία. Τέτοιοι οικισμοί είναι η Σουβάλα (ή Πολύδροσος), με την υπέροχη πλακόστρωτη πλατεία και τα ρουστίκ ταβερνάκια και το δάσος που καταλήγει στην Πάνω Σουβάλα με τα αρχοντικά και την όμορφη θέα. Το Χρισσό είναι ένα εξίσου όμορφο χωριουδάκι, δύο ώρες από την Αθήνα, που ενώνεται με τους Δελφούς με ένα εύκολο και όμορφο, πλην ανηφορικό μονοπάτι για πεζοπορία. Στα σοκάκια του χωριού θα περπατήσετε ανάμεσα σε αναστηλωμένα αρχοντόσπιτα και θα δοκιμάσετε νόστιμο ντόπιο κρέας. Αν είστε φίλοι του κρασιού, μην αμελήσετε να επισκεφθείτε το οινοποιείο Αργυρίου, που διαθέτει και δικό του ξενώνα.

Πού θα φάτε: Στα ταβερνάκια της πλατείας της Σουβάλας, στο Δαδί στην Αμφίκλεια ή στου Φούρλα στο Χρισσό για υπέροχη τοπική κουζίνα.
Πού θα μείνετε: Στον ειδυλλιακό ξενώνα του Οινοποιείου Αργυρίου (από 75€ το δίκλινο) ή στα παραδοσιακά, ρομαντικά δίκλινα του Ξενώνα Κυριακή στην Αμφίκλεια (από 75€). 
Διαβάστε περισσότεραΠαρνασσός: 6 χωριά βγάζουν τη γλώσσα στην Αράχωβα

Στην Δίρφη
Βρίσκεται στην καρδιά της Εύβοιας, μια ανάσα από την Αθήνα και τη Χαλκίδα: Το βουνό του νησιού διαθέτει υπέροχη θέα από τις κορυφές του, αλλά και ένα ήσυχο, γραφικό χωριό στις «ρίζες» του, στην Στενή. Πρόκειται για έναν οικισμό με τρεχούμενα νερά, μια κλασική… πατροπαράδοτη πλακόστρωτη πλατεία με πλατάνια και ταβερνάκια που σερβίρουν φοβερά κοψίδια. Επιβάλλεται η πεζοπορία στα δασικά μονοπάτια που ξεκινούν έξω από τον οικισμό και καταλήγουν στο Ορειβατικό Καταφύγιο, οκτώ χιλιόμετρα έξω από τον οικισμό. Από εκεί, οι πιο «γυμνασμένοι» θα συνεχίσουν στις ορειβατικές διαδρομές που «σκαρφαλώνουν» τη Δίρφη. Περισσότερες βόλτες θα κάνετε στον κοντινό οικισμό Στρόπωνες με τα παραδοσιακά καφενεδάκια.

Πού να φάτε: Σε οποιοδήποτε από τα ταβερνάκια του κεντρικού δρόμου της Στενής, που ψήνουν λαχταριστά παϊδάκια και κλασικές ελληνικές γεύσεις. Στα οπωσδήποτε, το Καφεγλυκοπωλείο της πλατείας, που φημίζεται για το μπισκοτογλυκό του.
Πού να μείνετε: Στις μοντέρνες σουίτες του Ξενώνα της Βασιλικής στη Στενή (περί τα 90€ το δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό) ή στα κλασικά, άνετα δίκλινα του Μουσικού Πανδοχείου, επίσης στη Στενή (περί τα 80€ με λουκούλλειο πρωινό). 

Στον Ελικώνα
Ανάμεσα στις όχθες του Κορινθιακού και στις πεδιάδες της Βοιωτίας, υψώνεται το ανεξερεύνητο βουνό του Ελικώνα, που απέχει περί τη μιάμιση ώρα από την Αθήνα και κρύβει και μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια για τις απαραίτητες ορεινές βόλτες. Όπως αυτές που θα κάνετε στο Κυριάκι με τα όμορφα σοκάκια, τη Μεγάλη Βρύση πάνω από την πλατεία και την θέα από τον Πρόδρομο. Για περισσότερη φύση, θα φτάσετε στην Αρβανίτσα, τον χώρο δασικής αναψυχής λίγο έξω από το χωριό. Εξίσου όμορφο χωριουδάκι είναι και η Αγία Άννα, με τα καφενεδάκια και τα ταβερνάκια της πλατείας της.

Πού θα φάτε: Στου Σταμάτη ή στον Αστέρα στο Κυριάκι και στο Μαραμπού στην Αγία Άννα για φοβερά κοψίδια και τοπικές γεύσεις.
Πού να μείνετε: Στον ξενώνα Φλυγόνιον στο Κυριάκι, που διαθέτει ζεστά, παραδοσιακά στούντιο με τζάκι, από 50€ το δίκλινο. Στα λιτά αλλά άνετα στούντιο της Αθηνάς στην Αγία Άννα, από 40€ το δίκλινο. 
Διαβάστε περισσότεραΕλικώνας: Απόδραση στο άγνωστο βουνό των 9 Μουσών 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v