Πανέμορφα μέρη για πικ νικ στην Αθήνα

Παίρνουμε ταπεράκια και καρό τραπεζομάντηλα και πάμε εκδρομή στα πιο πράσινα μέρη εντός και εκτός πόλης.
Πανέμορφα μέρη για πικ νικ στην Αθήνα

Η παρέα ή τα πιτσιρίκια στο αυτοκίνητο, και στο πορτ μπαγκάζ διπλωμένο τραπεζομάντηλο, καλαθάκια, ψυγεία και σνακ. Το σκηνικό για το πικ νικ μοιάζει ήδη… απλωμένο, το μόνο που λείπει; Ο προορισμός.

Πάρκα και άλση εντός και εκτός Αθήνας μας υποδέχονται σε ξύλινους πάγκους ή στο γρασίδι για να απλώσουμε καρό τραπεζομάντηλα, να αράξουμε στον ήλιο και να τσιμπολογήσουμε με ή χωρίς τα παιδιά.

Φιλοπάππου 

Στην καρδιά της Αθήνας, εκεί που οι λόφοι των Μουσών, των Νυμφών και της Πνύκας ενώνονται, το σκηνικό είναι ιδανικό για να «στρώσετε» ένα υπέροχο πικ-νικ με θέα στην Ακρόπολη και την Αθήνα στο… τραπεζομάντηλο.

Δάσος Τατοΐου

Πανέμορφο δάσος που μαζεύει την…μισή Αθήνα στα μονοπάτια που ξεκινούν από την τριπλοκλειδωμένη κίτρινη καγκελόπορτα και διασχίζουν τα 42.000 στρέμματα των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι. Τα καλαθάκια του πικ νικ παίρνουν φωτιά, όπως επίσης και τα πετάλια, μιας και το καταπράσινο Τατόι ενδείκνυται και για ποδηλατάδες.

Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Έξι στρέμματα γρασιδιού, άφθονες διαδρομές για ατελείωτους «πλακόστρωτους» περιπάτους και ψηλά δέντρα είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στο άλσος της Καισαριανής, όπου, αν δεν σας φτάσουν όσα τρόφιμα έχετε φέρει μαζί σας, μπορείτε να ανεφοδιαστείτε στο μικρό αναψυκτήριο του πάρκου. Διαθέτει και παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης

Αναλαμβάνει όχι μόνο την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, αλλά και την αναψυχή μας, χάρη στα χίλια και βάλε στρέμματα πρασίνου και έξι τεχνητές λίμνες που εγγυώνται πως δεν θα σας λείψει η επαφή με το υγρό στοιχείο. Ιδανικό και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Άλσος Συγγρού

Το κατάφυτο άλσος στο Μαρούσι μας περιμένει λίγα βήματα από την λεωφόρο Κηφισίας για να μας εκπλήξει με την ησυχία που επικρατεί, μερικά μέτρα μακριά από τον «πολιτισμό». Η έκτασή του αγγίζει τα 950 στρέμματα, καλυμμένα κατά το μεγαλύτερο μέρος από πεύκα, στην σκιά των οποίων μπορείτε να απολαύσετε το μίνι γεύμα σας.

Λίμνη Μπελέτσι

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, η λίμνη Μπελέτσι έχει απ’ όλα: μονοπάτια, παιδική χαρά και πάμπολλα σημεία κατάλληλα για άραγμα με τα παιδιά και κατανάλωση σπιτικών μεζέδων με θέα το όμορφο τοπίο.

Άλσος Παπάγου

Μια ανάσα απ’ το κέντρο της Αθήνας, μία καταπράσινη όαση γεμάτη πλακόστρωτα δρομάκια, χώρους αναψυχής, αλλά και μέρη κατάλληλα διαμορφωμένα για το αγαπημένο μας πικ-νικ. Και μετά, καφεδάκι στο καταπράσινο Piu Verde ή/και φαγητό από το πλούσιο μενού του.

Άλσος Καισαριανής

πανέμορφο και καταπράσινο, το πάρκο της Καισαριανής είναι γεμάτο πλακόστρωτα δρομάκια και προσεκτικά μελετημένες γωνιές: γκαζόν σε αρκετά σημεία, ξύλινες περιφράξεις, περίτεχνα παγκάκια και μια φροντισμένη παιδική χαρά για να μη βαρεθούν τα πιτσιρίκια σας.

Άλσος Βεΐκου

Σε διακόσια και κάτι στρέμματα πρασίνου, πέρα από άφθονο χώρο για να στρώσετε καρό τραπεζομάντηλο θα βρείτε και ένα σωρό ακόμα εγκαταστάσεις όπως γήπεδα στίβου για να τρέξουν τα πιτσιρίκια, καφέ για σνακ και δροσιά στον ίσκιο, σινεμά, γήπεδα μπάσκετ για να θυμηθείτε τα νιάτα σας και υπαίθριο γυμναστήριο.

Δάσος Μόλας

Θα το βρείτε στην βορειοανατολική πλευρά της Πάρνηθας και πραγματικά αξίζει την απόσταση για να φτάσετε εδώ. Θα σας επιβραβεύσει με άφθονο πράσινο, πηγές, και λιβάδια με χώρους αναψυχής για να αράξετε και να… τραπεζωθείτε. Περισσότερα εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v