Τα πιο ρομαντικά Σ/Κ του φθινοπώρου

Για τις τελευταίες βουτιές ή τις πρώτες βόλτες σε χρυσοκόκκινα μονοπάτια. Τέσσερα οικονομικά weekends στο Πήλιο, την Άνδρο, το Γαλαξίδι και τον Παρνασσό.
Τα πιο ρομαντικά Σ/Κ του φθινοπώρου
της Ηρώς Κουνάδη

Εντάξει, μπορεί να μην είναι ακόμα ακριβώς φθινόπωρο, αυτό όμως καθόλου δεν μας εμποδίζει να ονειρευόμαστε βόλτες σε χρυσοκόκκινα μονοπάτια, επάνω σε φύλλα που τρίζουν, ή παραθαλάσσιες περαντζάδες με φόντο το ηλιοβασίλεμα και τις τελευταίες βουτιές του καλοκαιριού. Όποια και αν είναι η… κλίση σας, βουνό ή θάλασσα, έχουμε τέσσερις προτάσεις για low budget εκδρομές βουτηγμένες στο ρομάντζο του φθινοπώρου.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (24-25/09)

Στο Πήλιο


Θέλετε θάλασσες; Έχει μερικές από τις καλύτερες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Θέλετε μονοπάτια σε δάση ντυμένα φθινοπωρινά; Έχει τόσα που δεν προλαβαίνετε να τα γυρίσετε όλα σε ένα Σαββατοκύριακο. Θέλετε φαγητό; Μια από τις καλύτερες κουζίνες στην από δω πλευρά της Μεσογείου. Θέλετε μπαράκια και νυχτερινή ζωή, ή ονειρική ησυχία σε χωριά σταματημένα στον χρόνο; Έχει κι απ’ τα δύο. Να αναφερθούμε και στους κουκλίστικους ξενώνες του και τις ωραιότατες τιμές τους, ή έχετε ήδη φύγει;

Διαβάστε περισσότερα - Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Πού θα μείνετε: Αναλόγως αν θέλετε η «βάση» σας να είναι στο βουνό ή στην θάλασσα. Στην πρώτη περίπτωση, στο Αρχοντικό Ρούτσου στη Μακρινίτσα (32€ το δίκλινο), στο Stavroula Rooms στη Μακρυράχη (30€ το δίκλινο) ή στον Ξενώνα Ρούση στη Ζαγορά (32€ το δίκλινο). Στη δεύτερη περίπτωση, στο Sunray στον Άγιο Ιωάννη (29€ το δίκλινο) στην Απανεμιά στην Άφησσο (30€ το δίκλινο) στο Χαγιάτι (29€ το δίκλινο) ή στα Βότσαλα στο Χορευτό (30€ το δίκλινο).

Στο Γαλαξίδι


Έχει κάτι εγγενώς ρομαντικό το Γαλαξίδι, που κάνει το φθινόπωρο να του ταιριάζει γάντι. Το… ημερήσιο πρόγραμμα εδώ έχει βουτιές σε μικρούς, καταγάλανους ορμίσκους, βόλτες σε πλακόστρωτα σοκάκια, στη σκιά χρωματιστών καπετανόσπιτων, θαλασσινά πλάι στο κύμα και περιπλανήσεις σε μονοπάτια που ευωδιάζουν από το άρωμα των πεύκων.

Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Πού θα μείνετε: Στα όμορφα δωμάτια του Φιλοξένια (40€ το δίκλινο) και του Ξενοδοχείου Κούκωνας (επίσης 40€ το δίκλινο) ή στα ευρύχωρα στούντιο του Violetta (43€ το δίκλινο)

Στην Άνδρο


Οι απογευματινές βόλτες στην αρχοντική της Χώρα. Οι πεζοπορίες στα μονοπάτια της καταπράσινης ενδοχώρας, που βρίσκονται αυτή την εποχή στα καλύτερά τους –τόσο που ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν και το Andros Trail Race στις αρχές Οκτωβρίου. Οι βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του Ζόρκου και της Άχλας. Και, βέβαια, η μηδαμινή απόσταση που μας χωρίζει από την αρχοντιά της: 2 ώρες και 19€ από το λιμάνι της Ραφήνας. Όλα αυτά, και άλλα τόσα, κάνουν την Άνδρο ένα από τα αγαπημένα μας φθινοπωρινά weekends.

Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Πού θα μείνετε: Με τις τιμές στη Χώρα να αγγίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα της σαιζόν, θα ήταν ιεροσυλία να μείνετε οπουδήποτε αλλού στο νησί. Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: Στα όμορφα δωμάτια του Paradise Art Hotel (29€ το δίκλινο) στα μεγάλα διαμερίσματα Camara Homes (55€ το διαμέρισμα που φιλοξενεί μέχρι και τέσσερα άτομα) ή στα κουκλίστικα Anemomiloi Studios (50€ το στούντιο που φιλοξενεί μέχρι και τρία άτομα).

Στον Παρνασσό


Πριν πέσουν τα χιόνια κι ανέβουν οι τιμές, τα μονοπάτια του Παρνασσού είναι υπέροχα, ιδανικά για τις φθινοπωρινές μας εξορμήσεις. Οι δε χουχουλιαστοί ξενώνες του έχουν ακόμα τις τιμές τους σε καλοκαιρινά επίπεδα –στα 40-50€ το δίκλινο. Προσθέστε σε αυτά την εξαίσια τοπική κουζίνα, τις βόλτες σε μικρά και μεγαλύτερα, κοσμοπολίτικα και ήσυχα χωριά (από την Αράχωβα ως το Χρισσό και από την Αμφίκλεια μέχρι την Αγόριανη) και τις φαντασμαγορικές διαδρομές που τα ενώνουν μεταξύ τους, και… έχετε ήδη φύγει.

Διαβάστε περισσότερα - 4 υπέροχα χωριά για φθινοπωρινά Σ/Κ στον Παρνασσό

Πού θα μείνετε: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Ξενώνα Ασημίνα (45€ το δίκλινο) ή του Ξενώνα Αλεξάνδρα (40€ το δίκλινο) και οι δύο στην Αγόριανη. Αν προτιμάτε για βάση σας την Αράχωβα, εξαιρετικές τιμές έχει αυτή την περίοδο το πανέμορφο Υάδες Guesthouse (40€ το δίκλινο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v