Top 6 παραλίες για τον Σεπτέμβρη

Λιγότερος κόσμος, καλή θερμοκρασία και καθαρά νερά. Τι άλλο θέλουμε για να βουτήξουμε στις αγαπημένες μας παραλίες στην Αττική τον Σεπτέμβρη;
Top 6 παραλίες για τον Σεπτέμβρη

Κίνηση στους δρόμους, τα πρώτα ψιλο-χοντρό βρόχια, αισθητή μείωση της θερμοκρασίας όμως ημερολογιακά το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει – χα! – οπότε ρίχνουμε χαστούκι άκυρο σε όσους μας λεν' ειρωνικά «καλό χειμώνα» και (ξανά) βουτάμε στις αγαπημένες μας αττικές παραλίες.

Κοντινές και μη.

ΚΑΠΕ

Αν έχετε μια ελπίδα να την βρείτε σχετικά απαλλαγμένη από κόσμο κάποια στιγμή, αυτή είναι τώρα. Εκμεταλλευτείτε τη λοιπόν και βουτήξτε στα κρυστάλλινα νερά της πιο νησιωτικής παραλίας της Αττικής. Αν δεν την έχετε εντοπίσει μέχρι στιγμής – είναι δυνατόν;- θα την βρείτε στρίβοντας δεξιά μετά την πέτρινη πινακίδα που υποδεικνύει το 63ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Σουνίου, στη μεγάλη ευθεία μετά την παραλία του Χάρακα. Και μετά, προφανώς, θα πάτε για κοψίδια στον Χριστόφορο στα Καλύβια, στον δρόμο της επιστροφής.

Σέσι

Πατείς με πατώ σε το καλοκαίρι, άνεση και χαλαρές βουτιές τώρα. Απέχει περί τα 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα ενώ για να τη βρείτε θα πρέπει να διασχίσετε οκτώ χιλιόμετρα (βατού) χωματόδρομου, μετά το Γραμματικό. Κρυστάλλινα νερά, φουντωτά αρμυρίκια που φτάνουν ως την θάλασσα, ψιλό βοτσαλάκι και άμμος σε ορισμένα σημεία συνθέτουν το ιδανικό τοπίο για βουτιές στο Σέσι του Γραμματικού.

Λιμανάκια

Άλλη μια αγαπημένη αθηναϊκή «παραλία» (στην ουσία είναι βραχάκια από τα οποία πηδάτε για βουτιές) στην οποία τον Αύγουστο δεν χωράς να αφήσεις όχι πετσέτα, αλλά ούτε και τις σαγιονάρες σου, τώρα όμως μπορείς να απολαύσεις το υπέροχο μπλε των νερών της σχεδόν ανενόχλητος. Θα την βρείτε λίγο μετά την Λίμνη της Βουλιαγμένης, στη στροφή του δρόμου που όλο το καλοκαίρι κατακλύζεται από διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα ελληναράδων.

Θυμάρι

Θα την βρείτε λίγο μετά τα ταβερνάκια στην Παλαιά Φώκαια, ελάχιστα μέτρα από την πινακίδα που αναγράφει «Θυμάρι». Τα νερά είναι πεντακάθαρα, έξω έχει άμμο ενώ μέσα κάποια βραχάκια. Το Θυμάρι είναι ένας μικρός κολπίσκος στρωμένος με ψιλό βοτσαλάκι και μια μεγάλη αμμουδιά που χωρίζονται μεταξύ τους από το πλάτωμα όπου αφήνουμε τα αυτοκίνητα.

Κόκκινο Λιμανάκι

Μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες του Βορρά, με κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά, άμμο και ψιλό βοτσαλάκι κι ένα τέλειο ημικυκλικό σχήμα που εγγυάται ωραιότατες φωτογραφίες από ψηλά. Θα τη βρείτε λίγο μετά τη Ραφήνα, αφού στρίψετε δεξιά από τη Μαραθώνος και ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν «Κόκκινο Λιμανάκι». Μετά τις βουτιές, πιάστε τραπέζι στο «Μπαλκόνι» για ελληνική κουζίνα με σούπερ θέα.

Άλιμος

Η ακτή ΕΟΤ του Αλίμου είναι η πιο κοντινή στο κέντρο παραλία που κρίθηκε καθαρή και κατάλληλη για μπάνιο από τις φετινές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, ενώ τώρα που ο κόσμος έχει αραιώσει και αφήσει μερικά τετραγωνικά άδεια για να απλώσουμε πετσέτα, το… γιορτάζουμε βουτώντας στα δροσερά νερά της. Παράλληλα, λιαζόμαστε στην μεγάλη αμμουδιά των Λουτρών, είτε απλώνοντας ψάθα στο ελεύθερο τμήμα της, είτε στην ξαπλώστρα των beach bars της.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v