Τα καλύτερα αυγουστιάτικα weekends για δύο

Πάμε Πήλιο, Σίφνο, Ναύπακτο και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι; Φυσικά και πάμε.
Τα καλύτερα αυγουστιάτικα weekends για δύο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αυτός, αυτή και τα μυστήρια ηλιοβασιλέματα, ρομαντικές περαντζάδες, βόλτες σε κουκλίστικα σοκάκια και βουτιές σε παραλίες εξωπραγματικές. Το καλοκαίρι δεν έχει ακόμα τελειώσει και εμείς ήδη ετοιμάζουμε βαλίτσες για τα πιο «ζευγαριάρικα» Σαββατοκύριακα.

Τσαγκαράδα


Αν από όλο το Πήλιο έπρεπε να επιλέξουμε το πιο ρομαντικό χωριό, αυτό θα ήταν σίγουρα η Τσαγκαράδα, χάρη στους δεκάδες ξενώνες που μοιάζουν να φτιάχτηκαν… αποκλειστικά για μήνα του μέλιτος. Εδώ θα βολτάρετε χέρι-χέρι στα πετρόχτιστα καλντερίμια των τεσσάρων διαφορετικών οικισμών του χωριού και θα εξερευνήσετε το παραμυθένιο δάσος που το περιβάλλει, γεμάτο ειδυλλιακά μονοπάτια. Αν βρείτε χρόνο, θα εξερευνήσετε επίσης τα γύρω χωριά, όπως το Μούρεσι, η Μακρινίτσα, η Βυζίτσα, οι Μηλιές ή Άγιος Λαυρέντιος – δείτε εδώ τα πέντε κατά την γνώμη μας ωραιότερα.

Οι βουτιές: Στις υπέροχες παραλίες του Πηλίου, όπως η Μελανή, το Παπά Νερό, οι Άγιοι Σαράντα και η απόκρημνη Φακίστρα. Περισσότερα… μπλουμ, εδώ

Πού θα φάτε: Στο Αγνάντι και την Απόλαυση για ωραιότατα κρεατικά (περί τα 15€) ή στον Δειπνοσοφιστή και στο El Resto Bar στο Μούρεσι για έξτρα ρομαντική θέα στο απέραντο γαλάζιο και πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας (περί τα 25-30€).

Πού θα μείνετε: Από τις πιο οικονομικές επιλογές στην Τσαγκαράδα, το Hotel Tsagarada διαθέτει άνετα και περιποιημένα δωμάτια ενώ απέχει περί τα 2 χιλιόμετρα από την πλατεία (55€ για ένα δίκλινο με πρωινό). Εναλλακτικά, το Eudora προσφέρει παραδοσιακά δωμάτια με θέα θάλασσα (63€ με πρωινό).

Σίφνος


Η Απολλωνία είναι το επίκεντρο του ξεφαντώματος στο πολύπλευρο αυτό νησί, όμως την παρακάμπτουμε για να «τιμήσουμε» την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, το Κάστρο, στο οποίο βρίσκουμε το ρομάντζο και την ησυχία που θα λαχταρούσε κάθε ζευγάρι. Χαρακτηριστικό δείγμα ενετικού κάστρου, με τα καλντερίμια του να ελίσσονται μέσα από τα τείχη, προσφέρει απλόχερα ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου και εκπληκτική θέα στη θάλασσα – ανεξαρτήτως ώρας. Ισόποσες δόσεις ρομαντζάδας προσφέρει και ο Αρτέμωνας, ένα πανέμορφο χωριό, τα σοκάκια του οποίου οδηγούν τα βήματά μας ανάμεσα σε νεοκλασικά αρχοντικά με λουλουδιασμένες αυλές και πέτρινους φράχτες. Εδώ βρίσκεται και ο μεγαλύτερος ανεμόμυλος του νησιού, που απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Οι βουτιές: Από τα βραχάκια της πολυφωτογραφημένης Χρυσοπηγής θα βουτήξετε σε διάφανα αιγαιοπελαγίτικα νερά, και στην αμμουδιά του Αποκοφτού θα απλώσετε πετσέτα. Οι λάτρεις του βότσαλου ορκίζονται στις απόμερες Σαούρες ενώ η Χερρόνησος, στο βορρά, είναι ένας μικρός κολπίσκος με κρυστάλλινα νερά. Τέλος, ο Γλυφός είναι μια από τις ωραιότερες αμμουδιές του νησιού, με κρυστάλλινα νερά και σκιά από τα αλμυρίκια.

Πού θα φάτε: Στη Χερρόνησο, στο ομώνυμο χωριό, για ολόφρεσκα ψαράκια και θαλασσινά, στον Λεμπέση στη Χρυσοπηγή για εξαίσια τοπική κουζίνα, στο Τσικάλι στο Βαθύ για αξέχαστη ρεβυθάδα και άλλες σιφνέικες νοστιμιές σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο.

Πού θα μείνετε: Στα λιτά, αλλά όμορφα δωμάτια του Windmill Villas στον Αρτεμώνα, τα οποία περιβάλλουν έναν παλιό ανεμόμυλο προσφέροντας έξτρα δόσεις ρομαντζάδας (60€ για ένα δίκλινο), και στο πολυτελές Windmill Bella Vista σε ευρύχωρα στούντιο (από 150€ για ένα στούντιο με πρωινό).

Δείτε τα καλύτερα της Σίφνου, εδώ.

Σαντορίνη

Ρομαντικά weekends χωρίς Σαντορίνη, δεν νοούνται και όσο και αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να ξεφύγουμε από τον κανόνα. Στο νησί που μοιάζει… φτιαγμένο για ζευγάρια, θα περπατήσετε στην Οία και θα απολαύσετε τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα και να βάφει κόκκινη την Καλντέρα. Θα φάτε και θα ξενυχτήσετε με το έτερον ήμισυ στα Φηρά. Θα δοκιμάσετε Vinsanto και ντόπια κρασιά στους αμπελώνες του νησιού και θα ανακαλύψετε τα αρχαιολογικά μυστικά της Θήρας προτού εγκαταλειφθεί λόγω ηφαιστείου στο Ακρωτήρι. Και αν νοιώσετε αρκετά… σινεφίλ, θα απολαύσετε κάποια προβολή στο Σινέ Καμάρι, ένα από τα δέκα ωραιότερα θερινά σινεμά στον πλανήτη κατά τα λεγόμενα του Guardian. 

Οι βουτιές: Εξωπραγματικές όπως και οι παραλίες της. Στην Βλυχάδα η αμμουδιά έχει για φόντο σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς, που μοιάζουν βγαλμένοι από σεληνιακό τοπίο, στο οποίο μπορείτε να σκαρφαλώσετε. Στην δύσβατη Κόκκινη Παραλία, θα κολυμπήσετε σε νερά που αγγίζουν μια αλυκή αμμουδιά, με πορφυρή, σχεδόν σαν χώμα, άμμο βγαλμένη από άλλο κόσμο. Και στο Καμάρι, την Περίσσα ή τις υπόλοιπες ανατολικές ακτές του νησιού θα κάνετε απλωτές με φόντο τα μεγάλα βότσαλα και την μαύρη άμμο του νησιού.

Πού θα φάτε: Καλό και όχι πανάκριβο φαγητό θα δοκιμάσετε στην ταβέρνα του Νικόλα στα Φηρά (περί τα 15€ κατ’ άτομο), στην Καλλίστη στον Πύργο για θαλασσινές νοστιμιές (περί τα 18€), στο Ακταίον στο Φηροστεφάνι για τοπικούς μεζέδες (περί τα 20€) και στα ταβερνάκια στο Αμμούδι, το μικρό λιμανάκι κάτω από την Οία, για πιο γραφικό και ήσυχο νησιώτικο σκηνικό.

Πού θα μείνετε: Low budget διαμονή στα Φηρά παρέχει το Villa Ilios σε απόσταση 500 μέτρων από το κέντρο (60€ για ένα δίκλινο), καθώς επίσης και το Apollo Rooms στην Περίσσα (50€ για ένα δίκλινο). Αν το budget σας είναι χαλαρό, τότε το Oasis Hotel στα Φηρά προσφέρει έξτρα άνεση στα ευρύχωρα στούντιό του (από 155€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Περισσότερα για τη Σαντορίνη εδώ. 

Ναύπακτος


Η απόλυτη ηρεμία, οι ανθρώπινοι ρυθμοί, η γοητεία του Κάστρου και της παλιάς πόλης, το άρωμα της θάλασσας και η ενετική αύρα συνθέτουν το παζλ ενός από τους πιο παραγνωρισμένους ρομαντικούς προορισμούς για weekends, μια ανάσα από την Αθήνα. Εδώ θα σεργιανίσετε στο γραφικό ενετικό λιμάνι με τους παλιούς πύργους, θα ανηφορίσετε μέσα από τις γειτονιές με τα ναυτικά σπιτάκια και τα γραφικά δρομάκια του Στενοπάζαρου στην παλιά πόλη, μέχρι το Κάστρο της Ναυπάκτου και το απογευματάκι θα ανεβαίνει μέχρι το Ρολόι της πόλης, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο, για να δείτε τον ήλιο να βουτά στον Κορινθιακό.

Οι βουτιές: Δύο είναι οι παραλίες της πόλης που σφύζουν από ζωή, αυτήν την περίοδο: Το Γρίμποβο και η Ψάνη, σε απόσταση μερικών λεπτών περιπάτου από την καρδιά της πόλης. Ιδιαίτερα η τελευταία, διαθέτει και μια όμορφη περαντζάδα για θαλασσινές βόλτες αλλά και αρκετά μαγαζιά και ψαροταβέρνες που μυρίζουν φρεσκοτηγανισμένο ψαράκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να βουτήξετε και στις όμορφες παραλίες της γειτονικής Φωκίδας: Χιλιαδού, Μοναστηράκι, Σκάλωμα, Μαραθιάς και Σεργούλα.

Πού θα φάτε: Στο «Κουζίνα» στον πεζόδρομο του ενετικού λιμανιού για δημιουργική ελληνική κουζίνα. Στο Ευ Οίνος στο γραφικό δρομάκι του Στενοπάζαρου για καλά κρεατικά. Στο Bocca di Rosa στην παραλία της Ψάνης για ζυμαρικά και ωραία πίτσα με θέα τη θάλασσα. Υπολογίστε περί τα 15-20€ σε καθεμία από τις παραπάνω επιλογές.

Πού θα μείνετε: «Αστεράτη» διαμονή με όλες τις ανέσεις στο Nafs Hotel στην παραλία της Ψανής (από 144€ για ένα δίκλινο με πρωινό), και low budget δωμάτια στο Marabu Hotel στην Χιλιαδού (42€ για ένα δίκλινο).

Περισσότερα για την Ναύπακτο εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v