Παραλίες της Αττικής: Βουτιές… στην Ανατολή

Ένας μίνι-οδηγός για το πού μπορείτε να βουτήξετε στις ανατολικές ακτές της Αττικής, από το Σχινιά ως το Πόρτο Ράφτη.
Παραλίες της Αττικής: Βουτιές… στην Ανατολή
Τις μέρες που δεν τις πιάνει βοριάς, είναι απολαυστικές: Οι ακτές της Ανατολικής Ακτής, από το Γραμματικό και τον Σχινιά μέχρι τη Ραφήνα και από εκεί ως το Πόρτο Ράφτη και την Κακιά Θάλασσα, έχουν κάτι για όλους: Αμμουδιές, βοτσαλωτούς ορμίσκους, προστατευμένους κόλπους για οικογενειακές αποδράσεις και όμορφες παραλίες για ερημικές βουτιές. Είναι δε ιδιαίτερα βολικές για τους κατοίκους των βόρειων και ανατολικών προαστίων της Αθήνας, που βλέπουν τη διαδρομή ως το Σούνιο και τον Σαρωνικό σαν… μακρινά ταξίδια. Παρακάτω λοιπόν συγκεντρώνουμε τις καλύτερες και πιο καθαρές, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, επιλογές για μπάνιο στα ανατολικά.

Σέσι

Έχει αρμυρίκια για σκιά. Βρέχεται από τα καθαρά νερά του νότιου Ευβοϊκού στον ήσυχο βορρά. Διαθέτει ψιλό βοτσαλάκι ή άμμο, ανάλογα το σημείο που θα στήσετε ομπρέλα, και βρίσκεται περί τα 20 χιλιόμετρα από τον Μαραθώνα, λίγο μετά το Γραμματικό. Το Σέσι ενδείκνυται για όσους αποζητούν ήρεμες βουτιές χωρίς πολλή οργάνωση, αλλά με τα απαραίτητα ψαροταβερνάκια κοντά στο κύμα για να ανακτήσουν δυνάμεις μετά το μπάνιο.

Πεύκα Σχινιά

Είναι το καθαρότερο σημείο της παραλίας του Σχινιά και του Μαραθώνα, διαθέτει οργανωμένα αλλά και ελεύθερα σημεία, όμορφη αμμουδιά, δυο-τρία καλά ταβερνάκια για… μετά, καθώς και το ομορφότερο φόντο: Το πευκόδασος του Εθνικού Πάρκου, ένα από τα λίγα καταπράσινα κομμάτια γης πλάι στην αμμουδιά που έχουν απομείνει στην Αττική.

Μάτι

Στην κεντρική παραλία θα βρουν τη χαρά τους όσοι αναζητούν οργάνωση, beach bars, μουσικές και… ρακετοπόλεμους. Οι πιο «φιλειρηνικοί» όμως, θα κατευθυνθούν προς τους ήσυχους ορμίσκους ανάμεσα στο Μάτι και τον Άγιο Ανδρέα, που είναι στρωμένοι με βοτσαλάκι και πλαισιωμένοι από πευκάκια και μικρές σπηλιές.

Κόκκινο Λιμανάκι

Προστατευμένος από τα λοφάκια που τον περιβάλλουν, και εντυπωσιακός χάρη στο κόκκινο χρώμα τους, ο κολπίσκος του Κόκκινου Λιμανιού, κοντά στη Ραφήνα, είναι ιδανικός για οικογένειες, μιας και έχει όχι μόνο ρηχά νερά, αλλά και ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια εστιατόρια ακριβώς από πάνω του, το Μπαλκόνι, που διαθέτει και ειδικό μενού για τους μικρούς παραθεριστές.

Πόρτο Ράφτη

Μπορεί να είναι άκρως «αλωμένη» από κόσμο και ξαπλώστρες, αλλά η Ερωτοσπηλιά του Πόρτο Ράφτη, με τα διάφανα νερά και τις εξωτικές σπηλιές της μας αρέσει πολύ για την σκιά της και την νεανική ατμόσφαιρά της. Εναλλακτικές βουτιές, θα κάνετε στον Άγιο Σπυρίδωνα ή την Αγία Μαρίνα.

Κακιά Θάλασσα

Μία από τις καθαρότερες παραλίες της Αττικής – πάντα όταν δεν φυσά βοριάς, στον οποίο είναι μάλλον ευάλωτη – η Κακιά Θάλασσα διαθέτει ψιλό βοτσαλάκι έξω, αλλά απολαυστική άμμο μέσα στο νερό. Είναι ελαφρώς οργανωμένη, kid friendly, αλλά έχει και τα ελεύθερα σημεία της για να στρώσετε ψάθα αν το επιθυμείτε. Από το κέντρο της Αθήνας απέχει περί τα 52 χιλιόμετρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v