Οι καλύτερες παραλίες με φυσική σκιά στην Αττική

Αρμυρίκια και πεύκα χαρίζουν ίσκιο και δροσιά, ενώ εμείς βουτάμε σε αγαπημένες παραλίες της Αττικής.
Οι καλύτερες παραλίες με φυσική σκιά στην Αττική

Είναι καθαρή; Πρώτο ερώτημα. Θα έχει ίσκιο; Δεύτερο και… καταλυτικό. Τα δύο ερωτήματα προς απάντηση πριν από οποιαδήποτε εξόρμηση στην αττική ακτογραμμή είναι καίρια. Απαντάμε λοιπόν και στα δύο εμφατικά «ναι» και προτείνουμε αγαπημένες ακτές με μπόλικο φυσικό ίσκιο και καθαρά νερά.

Περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις – «μυστικές» και μη.

Πόρτο Γερμενό

Από τις πέντε παραλίες που βρίσκουμε εδώ, η μεσαία διαθέτει την περισσότερη σκιά. Είναι βοτσαλωτή και σκιερή χάρη στα αρμυρίκια της, δεν ενδείκνυται όμως για οικογένειες με πιτσιρίκια, καθότι βαθαίνει πολύ απότομα.

Άγιος Κοσμάς

Βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από την λεωφόρο Ποσειδώνος, είναι αμμουδερή και χωρίζεται σε δύο κολπάκια στα οποία απολαμβάνετε βουτιές με φόντο τους φοίνικες και το αεροδρόμιο. Ελάτε νωρίς εδώ για να προλάβετε την σκιά που προσφέρουν τα αρμυρίκια στην αρχή της.

Άγιος Δημήτριος Κορωπίου

Θα την βρείτε στο 36ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου, είναι αμμουδερή και οργανωμένη και προσφέρει άφθονη σκιά είτε κάτω από τις «φοινικένιες» ομπρέλες της είτε στα δεκάδες πεύκα που την στολίζουν στο πίσω μέρος της.

Κόκκινο Λιμανάκι

Την αγαπάμε, για τα κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά και το ψιλό βοτσαλάκι της που αναμιγνύεται με άμμο σε ορισμένα σημεία, αλλά και για τον δροσερό ίσκιο από τα επιβλητικά κόκκινα βράχια και τα φουντωτά δέντρα που την πλαισιώνουν. Θα τη βρείτε λίγο μετά τη Ραφήνα, ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν «Κόκκινο Λιμανάκι».

Σέσι

Αλμυρίκια σε επαρκείς ποσότητες για να προσφέρουν ίσκιο, διάσπαρτες (δωρεάν) ομπρέλες, καθαρά νερά, ψιλό βοτσαλάκι και άμμος σε ορισμένα σημεία συνθέτουν την βορειότερη των «βόρειων» παραλιών. Απέχει περί τα 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα και τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να την επισκεφθείτε νωρίς για να προλάβετε ίσκιο.

Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι

Μην σας προδιαθέτει αρνητικά το όνομα, πρόκειται για μια καθαρή παραλία, 60 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας στην Κερατέα. Είναι αμμουδερή, με λίγο βότσαλο, καθαρή και προσφέρει αρκετή σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω.

Πούντα – Ζέζα

Βρίσκεται στο Λαύριο, στον δρόμο για Σούνιο και είναι ένας μικρός όρμος, απάνεμος με καθαρά νερά. Είναι αμμουδερή και οργανωμένη σε ένα μέρος της. Η σκιά που προσφέρουν απλόχερα τα πεύκα και τα αρμυρίκια δεν… κρατά για πολύ τα Σαββατοκύριακα, επομένως φροντίστε να την επισκεφθείτε νωρίς.

Βραυρώνα

Στον δρόμο για Μαρκόπουλο στρίβετε αριστερά για Βραυρώνα, όπου σας περιμένουν τρεις παραλίες, περιποιημένες και καθαρές. Η πρώτη – και μεγαλύτερη – είναι αμμουδερή, έχει ρηχά νερά για τα πιτσιρίκια, μερικά πέτρινα παγκάκια, γήπεδο μπάσκετ και αρκετά δέντρα για σκιά.

Άγιος Νικόλαος

Θα την βρείτε στην Ανάβυσσο κοντά στο ομώνυμο εκκλησάκι από το οποίο… βαφτίστηκε. Είναι αμμουδερή με ελάχιστο βοτσαλάκι εκεί που σκάει το κύμα και οργανωμένη σε ένα μέρος της από τα δύο beach bar που λειτουργούν εδώ. Στο δεξί της μέρος, μπόλικα δέντρα δημιουργούν τον απαραίτητο ίσκιο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v