Σούπερ ιδέες για μπάνιο και φαγητό κοντά στην Αθήνα

Υπέροχες ιδέες για να συνδυάσετε δροσιστικές βουτιές και νόστιμους μεζέδες σε τέσσερα παραθαλάσσια μέρη μια ανάσα από την Αθήνα.
Σούπερ ιδέες για μπάνιο και φαγητό κοντά στην Αθήνα

Αμμουδιά και ψαρομεζέδες ή ηλιοθεραπεία στα βράχια και γαριδομακαρονάδες; Βοτσαλωτές ακτές και οικογενειακά ταβερνάκια ή γυμνισμός και μετά κρεατομεζέδες στο χωριό; Απ’ όλα έχουν οι προτάσεις μας που συνδυάζουν υπέροχα βουτιές και φαγητό, ήτοι… χορταστικές μονοήμερες στη θάλασσα, μια ανάσα από την πόλη.

Το κοντινό combo: Λιμανάκια και Βάρκιζα



Η βουτιά: Στα «Πρώτα Λιμανάκια», στα βαθυγάλαζα νερά που κυκλώνουν τα επίπεδα βράχια και σχηματίζουν υπέροχους, βαθιούς και πέρα για πέρα δροσιστικούς κολπίσκους μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας. Προμηθευόμαστε καφέδες από το γνωστό ξύλινο beach bar, απλώνουμε πετσέτα στα πεπλατυσμένα βράχια και απολαμβάνουμε την απόλυτη «φοιτητική» ατμόσφαιρα της αυτοσχέδιας πλαζ, που απέχει ελάχιστα από το κέντρο της πόλης.
Το φαγητό: Μετά το μπάνιο, κατευθυνόμαστε στην παραλιακή περαντζάδα της Βάρκιζας, όπου τα «Ψαράκια και Θαλασσινά» (Λ. Ποσειδώνος 14, τηλ: 2109654138) σερβίρουν τους οικονομικότερους ψαρομεζέδες, σε σχάρα ή τηγάνι. Μη χάσετε τα πικάντικα μύδια, το λαυράκι στη σχάρα και το κριθαρότο γαρίδας με στακοβούτυρο. Μαζί με κρασί ή ουζάκι, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Το οικογενειακό combo: Κόκκινο Λιμανάκι και Ραφήνα



Οι βουτιές: Προστατευμένη από τους βοριάδες και αρκετά ρηχή, η θάλασσα εδώ εγγυάται ασφαλείς βουτιές για τα παιδιά και ωραίο σκηνικό για όλους: Στα κόκκινα βράχια που περιβάλλουν την αμμουδιά παρεμβάλλεται πράσινη βλάστηση, που καταλήγει σε ανοιχτογάλαζα νερά. Θα την βρείτε λίγο μετά τη Ραφήνα.
Το φαγητό: Αράζουμε… στην κυριολεξία στο λιμάνι της Ραφήνας, για να απολαύσουμε υπέροχους θαλασσινούς κρασομεζέδες με θέα τα καράβια που φεύγουν για τα νησιά. Τα Καβούρια του Ασημάκη (λιμάνι Ραφήνας, τηλ: 2294024551), που διαθέτουν και ωραιότατη ταράτσα η οποία κοιτά προς τον Ευβοϊκό, σερβίρουν ωραία ψαρόσουπα, καβουροσαλάτα, μπαρμπούνια, χταποδάκι, μέχρι μακαρονάδες θαλασσινών. Συνοδεία κρασιού, υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Το «mainstream» combo: ΚΑΠΕ και Καλύβια



Οι βουτιές: Θα γίνουν μαζί με την μισή Αθήνα, αν επιλέξετε την ολοζώντανη «κυρίως» αμμουδιά που έχει γίνει ίσως η δημοφιλέστερη της Αττικής, ή ελαφρώς πιο ερημικά, αν πάρετε το μονοπάτι προς τον διπλανό κολπίσκο, όπου συνηθίζεται και ο γυμνισμός. Την παραλία θα την βρείτε λίγο μετά τα Λεγραινά προς Σούνιο, ακολουθώντας τις πινακίδες προς ΚΑΠΕ.
Το φαγητό: Θα είναι οικονομικό και σε άκρως παραδοσιακό περιβάλλον. Για να ξεφύγουμε λίγο από τα θαλασσινά, σας προτείνουμε στον γυρισμό από την παραλία να κατευθυνθείτε προς τα Καλύβια, όπου ο Χριστόφορος (Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού, τηλ: 2299048266) φημίζεται για τα ντόπια κρεατικά του και γεμίζει τα τραπεζάκια στο πλατύ του δροσερό πεζοδρόμιο με χορταστικές μερίδες από παϊδάκια, μπριζόλες γάλακτος, μπιφτέκι με φέτα, λουκάνικο, αρνίσιο ή μοσχαρίσιο συκωτάκι αλλά και αμερικάνικο rib eye. Θα βρείτε επίσης κατσικάκι στη γάστρα, γουρουνόπουλο, κοκορέτσι ή κοντοσούβλι και ωραίο κρασί από το Μαρκόπουλο. Για ένα λουκούλλειο γεύμα, με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο. 

Το ανατολικό combo: Σχοινιάς και Πευκάκια


(φωτο: Ethnos.gr)

Οι βουτιές: Κατευθυνθείτε στο αρχικό τμήμα των ακτών του Σχοινιά, στα λεγόμενα «Πεύκα» - εκεί που το υπέροχο δάσος της περιοχής φτάνει ως τη θάλασσα), που κρίθηκε φέτος κατάλληλο για κολύμπι σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ. Η παραλία αυτή είναι ελεύθερη, με ψιλή άμμο και ρηχή – άρα κατάλληλη και για τα παιδιά, ενώ δεν θα σας λείψουν και τα beach bar πιο δίπλα, αν είστε φίλοι της ξαπλώστρας.
Το φαγητό: Μετά τις βουτιές στον Σχοινιά, κατευθυνόμαστε στον Γλάρο (Πευκάκια Σχοινιά, τηλ: 2294063384), την ψαροταβέρνα που σερβίρει μεζέδες σχεδόν πάνω στην αμμουδιά στα Πευκάκια. Αξιοπρεπείς ψαρομεζέδες, σπιτικές πατάτες, τα απαραίτητα καλαμαράκια και λοιπά τηγανητά ψαράκια, αλλά και μακαρονάδες θαλασσινών συνδυάζονται με ουζάκι ή και ωραία sangria, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v