Οι καλύτερες παραλίες για τις πρώτες βουτιές

Αυτές είναι οι παραλίες της Αττικής με τα πιο ζεστά και καθαρά νερά για να επιχειρήσουμε τις πρώτες μας βουτιές για φέτος, μια ανάσα από την Αθήνα.
Οι καλύτερες παραλίες για τις πρώτες βουτιές
Τα πρώτα τριαντάρια έκαναν την εμφάνισή τους, φέρνοντας από νωρίς το καλοκαίρι. Ή έστω την κατάλληλη πρόγευση καλοκαιριού, τόση ώστε να μας μπουν ιδέες για τις πρώτες μας βουτιές.

Αν φλερτάρετε κι εσείς με την ιδέα να κατεβάσετε από το πατάρι τα μαγιό, τις πετσέτες και τις ψάθες, σας έχουμε παρακάτω τις κατάλληλες παραλίες, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής – ή και μονοήμερης εκδρομής – από την Αθήνα, και διαθέτουν νερά αρκετά ρηχά ή αρκετά μακριά από το Αιγαίο, για να είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστά, ώστε να μην… παγώσετε στην πρώτη σας επαφή με το νερό το 2016.

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος



Είναι η κοντινότερη, καθαρή – και με τη βούλα - παραλία στην οποία μπορούμε να φτάσουμε σε λιγότερη από μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας και να αράξουμε είτε στο τμήμα της Εδέμ είτε σε αυτό της ακτής ΕΟΤ. Αμμουδιά, ρηχά νερά, ελεύθερο τμήμα, αλλά και beach bars που έχουν ανοίξει ήδη και μας περιμένουν – όπως το αγαπημένο Bolivar, που λειτουργεί από τις 16 Απριλίου και ήδη «μαγειρεύει» τα beach party που θα μας απασχολήσουν τους μήνες που έρχονται. 

Λιμανάκια, Βουλιαγμένη



Από τις πιο κοντινές λύσεις για βουτιά λιγότερο από μισή ώρα από το κέντρο της πόλης, τα Λιμανάκια «κρύβονται» στους διαδοχικούς ορμίσκους στις στροφές της Βουλιαγμένης και βοηθούν στο… μια κι έξω βάπτισμα του πυρός (ή μάλλον του ύδατος), αφού από εδώ πρέπει να βουτήξουμε από τα βράχια κατευθείαν μέσα στα καταγάλανα νερά. Τα νερά είναι βαθιά, αλλά οι όρμοι εντελώς προστατευμένοι και τα βράχια πεπλατυσμένα σε πολλά σημεία, ώστε να απλώσουμε πετσέτα, ενώ για bonus έχουμε και το ωραιότατο ηλιοβασίλεμα πίσω από τους βράχους. 

Θυμάρι



Είτε στον μικρό βοτσαλωτό ορμίσκο, είτε στην μεγαλύτερη αμμουδιά στα αριστερά του, το Θυμάρι, μια ανάσα από την Παλαιά Φώκαια, διαθέτει πεντακάθαρα νερά και δεν είναι εκτεθειμένη στα κρύα ρεύματα του Αιγαίου, όπως οι ανατολικότερες παραλίες της Αττικής. Χρειάζεται μόνο προσοχή στα βραχάκια μέσα στο νερό. Η βολική τοποθεσία, όμως, κοντά στις ωραιότερες ψαροταβέρνες της ακτογραμμής, μας αποζημιώνει: Ακόμη κι αν κρυώσουμε με την πρώτη βουτιά, το ουζάκι και τα τηγανητά ψαράκια στη συνέχεια θα μας ζεστάνουν για τα καλά.

Καβούρι



Ρηχά νερά, ψιλή άμμος, καλή θερμοκρασία. Το ιδανικό τρίπτυχο δηλαδή για να τολμήσουμε τις πρώτες βουτιές, αρκεί να προσέξουμε να αποφύγουμε τα βρόμικα τμήματα: Σύμφωνα με τις περσινές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, κατάλληλο για μπάνιο είναι το τμήμα Καβουρίου Maritine, λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν την ακτή μπροστά από το ξενοδοχείο Divani. Δείτε την ακριβή τοποθεσία εδώ

Κόκκινο λιμανάκι



Μπορεί να βρίσκεται στις συνήθως πιο κρύες βορειοανατολικές ακτές της Αττικής, αλλά κρύβεται σε έναν πλήρως προστατευμένο από τους βοριάδες όρμο και έχει σχετικά ρηχά νερά, που σημαίνει ότι ζεσταίνονται ευκολότερα από τις πρώτες ανοιξιάτικες λιακάδες. Είναι ιδανική για οικογένειες, ενώ ακριβώς πάνω από τον όρμο βρίσκεται και το café-εστιατόριο “Μπαλκόνι” με την φοβερή θέα, για να μας χορτάσει με ελληνικές νοστιμιές μετά τις πρώτες βουτιές. Έξτρα μπόνους, το ότι στις τελευταίες μετρήσεις, το Κόκκινο Λιμανάκι κρίθηκε εξαιρετικά καθαρό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v