Τα νησάκια της Άνοιξης μας περιμένουν!

Τέσσερα πανέμορφα κοντινά νησιά για να εγκαινιάσετε τα θαλασσινά σαββατοκύριακα αυτή την άνοιξη.
Τα νησάκια της Άνοιξης μας περιμένουν!
Να πίνουμε ουζάκια πλάι στο κύμα στο λιμανάκι του Πόρου. Να βολτάρουμε ανάμεσα στα λουλουδιασμένα καπετανόσπιτα της Άνδρου. Να ρομαντζάρουμε από τον Προφήτη Ηλία χαζεύοντας το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Ύδρας και να περπατάμε αρχαία μονοπάτια στην Τζια. Έτσι θέλουμε να μας βρουν τα πρώτα νησιωτικά σαββατοκύριακα της Άνοιξης, και για να μην είμαστε μόνοι μας, σας βάζουμε ιδέες:

Ύδρα



Ουζάκια δίπλα στη θάλασσα, κατάλευκα καλντερίμια, αρχοντικές περαντζάδες και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα: Δεν είναι να απορεί κανείς που το γραφικότερο των νησιών του Σαρωνικού είναι και η πρώτη μας σκέψη για τα νησιώτικα σαββατοκύριακα της άνοιξης.
Τι θα κάνετε: Θα σεργιανίσετε στα ασβεστωμένα δρομάκια πίσω από το λιμάνι. Θα αράξετε για καφέ στην περαντζάδα της προκυμαίας, ανάμεσα σε εντυπωσιακά αρχοντικά. Θα επισκεφθείτε το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο και το Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο, σε δύο από το γοητευτικότερα κτίρια του νησιού. Θα σκαρφαλώσετε απαραιτήτως στο λόφο του Προφήτη Ηλία για εκπληκτική θέα – ή και μέχρι το Μοναστήρι της Ζούρδας, στην άκρη της Ύδρας, αν έχετε αντοχές.
Πού να φάτε: Στη Μαρίνα και το Ενάλιον για φρέσκο ψαράκι στην παραλία του Βλυχού. Στο Γειτονικό για παραδοσιακά μαγειρευτά στην πόλη. Στην Ξερή Ελιά σε μια όμορφη πλατεία για νόστιμα κρεατικά. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο.
Πού να μείνετε: Στα λιτά, όμορφα δωμάτια του Sidra (από 52€ το δίκλινο), στα νησιωτικά δωματιάκια του Ξενοδοχείου Ηλέκτρα (από 45€ το δίκλινο) ή στα απλά, περιποιημένα δωμάτια του Achilleas Pension (περί τα 50€ το δίκλινο). 
Διαβάστε περισσότεραΎδρα: Άνοιξη, όπως Αργοσαρωνικός

Πόρος



Αν οι ρομαντικές βαρκάδες και η αρχοντική περαντζάδα του Πόρου δεν είναι αρκετή για να σας πείσει για μία μίνι-εξόρμηση στον Σαρωνικό, τότε το ευωδιαστό λεμονοδάσος του Γαλατά, στα πόδια του, σίγουρα… θα σας σύρει από τη μύτη ως το λιμάνι του.
Τι θα κάνετε: Θα βολτάρετε στα σοκάκια της πόλης ανάμεσα σε όμορφα αρχοντικά, που καταλήγουν στον λόφο του Ρολογιού για υπέροχη θέα και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. Θα εξερευνήσετε το δάσος της Καλαυρείας στο Ασκάλι, με τις ιδανικές για πεζοπορία πλαγιές. Θα ανακαλύψετε το Μπούρτζι, το νησάκι με το κάστρο του 1827 και, για περισσότερη φύση, θα περάσετε απέναντι, στον Γαλατά, για βόλτα ανάμεσα στις χιλιάδες ανθισμένες λεμονιές, ένα θέαμα μοναδικό και άκρως ανοιξιάτικο. Πίσω στην πόλη του Πόρου, θα επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Κορυζή και θα πιάσετε τραπεζάκι για ουζομεζέδες στα πνιγμένα στις μπουκαμβίλιες ταβερνάκια.
Πού θα φάτε: Στο Απάγγιο και στο Μεζέ Μεζέ για θαλασσινούς μεζέδες πλάι στο κύμα. Στο Primasera για φρέσκο ψάρι στην πόλη του Πόρου. Και στο Γεια μας, για θαλασσινά και ωραία θέα στο ηλιοβασίλεμα κοντά στο λιμάνι. Υπολογίστε περί τα 20€ σε καθεμία από τις παραπάνω επιλογές.
Πού θα μείνετε: Στα λιτά, φιλόξενα δωμάτια του Aegli Hotel στο Ασκέλι, με σούπερ θέα στο δάσος (από 31,50€ το δίκλινο), στα μεγάλα, μοντέρνα δωμάτια του Ξενοδοχείου Δήμητρα, δύο βήματα από το λιμάνι του νησιού, με μπαλκόνι που βλέπει θάλασσα και μπάνιο με υδρομασάζ (από 50€ το δίκλινο) ή στα οικονομικά, μεγάλα διαμερίσματα της Έλενας στο Ασκέλι, με μπανιέρα, αίθριο και εξοπλισμένη κουζίνα/τραπεζαρία (από 39€ το δίκλινο ή 49€ το τετράκλινο). 
Διαβάστε περισσότερα10 λόγοι να αγαπήσετε τον Πόρο

Άνδρος



Ποιος είπε ότι άνοιξη στο νησί σημαίνει μόνο Αργοσαρωνικό; Έχουν και οι Κυκλάδες τα δικά τους ανοιξιάτικα «μυστικά», και η αρχοντική Άνδρος είναι ίσως το πιο απολαυστικό, λιγότερο από δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Και όχι, δεν είναι τόσο ακριβή, όσο έχετε ακούσει.
Τι θα κάνετε: Θα βολτάρετε στην Χώρα, το ομορφότερο χωριό του νησιού, με τα στενοσόκακα που στολίζονται με ανθισμένες αυλές και νεοκλασικά αρχοντικά ή παραδοσιακά καπετανόσπιτα. Θα καθίσετε για καφεδάκι στη στιλάτη παραλιακή περαντζάδα. Θα επισκεφθείτε μουσεία όπως το Αρχαιολογικό, το Σύγχρονης Τέχνης, το Ναυτικό και το Παραδοσιακών Τεχνών. Θα αράξετε για φαγητό στο πιο low budget Μπατσί με τον μικρό κολπίσκο. Και θα ανακαλύψετε την καταπράσινη ενδοχώρα του νησιού, με τις πηγές και τους βιότοπους, και θα κάνετε στάση σε χωριουδάκια με τρεχούμενα νερά όπως οι Μένητες και τα Αποίκια, που ξεχωρίζουν την Άνδρο από τα υπόλοιπα άνυδρα κυκλαδονήσια.
Πού θα φάτε: Στη Λάκα στο Κορθί για γενναιόδωρες μερίδες κρεατικών. Στου Κόση στον Ζορκό, μια ταβέρνα-φάρμα με εκλεκτά κρεατικά. Στου Μαδούρη στη Χώρα, για μαγειρευτά και θαλασσινά πάνω στο κύμα του Νημποριού. Και στο Μπαλκόνι του Αιγαίου στο Άνω Απρόβατο, για τοπικές σπεσιαλιτέ όπως η ξακουστή φρουτάλια. Υπολογίστε περί τα 15-20€ σε καθεμία από τις παραπάνω επιλογές.
Πού θα μείνετε: Στα γλυκύτατα δωμάτια του Ξενοδοχείου Μελτέμι στο Μπατσί που έχουν θέα στο Αιγαίο (από 42€ το δίκλινο), στα ευρύχωρα διαμερίσματα του Moscha Studios επίσης στο Μπατσί, που διαθέτουν και εξοπλισμένο κουζινάκι (από 45€ το δίκλινο) ή στα κουκλίστικα δωμάτια του ξενώνα Ειρήνη και Iro Suites κοντά στην Χώρα της Άνδρου (από 54€ το δίκλινο).
Διαβάστε περισσότεραΆνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Τζια



Η πιο κοντινή Κυκλάδα, έχει επίσης αποκτήσει την φήμη του ακριβού νησιού, εξαιτίας των «σκαφάτων» που έκαναν την Κέα… δεύτερο σπίτι τους, αλλά η αρχοντιά της δεν κρύβεται μόνο… στις ακριβές της γειτονιές.
Τι θα κάνετε: Θα βολτάρετε στην Ιουλίδα, την πρωτεύουσα του νησιού, σκαρφαλωμένη πάνω στον λόφο έτσι ώστε να ατενίζει το υπόλοιπο νησί και τη θάλασσα. Θα κατηφορίσουμε για κοσμοπολίτικο ποτάκι στο Βουρκάρι και για ωραίες γεύσεις στην Κορησσία. Και θα εκμεταλλευτούμε την απουσία του καυτού καλοκαιρινού ήλιου για να περπατήσουμε κάποια από τις περιπατητικές διαδρομές του αρχαίου οδικού δικτύου του νησιού, αυτές που συνέδεαν τις αρχαίες πόλεις της Κέας, Ιουλίδα, Κορησσό, Ποιήεσσα και Καρθαία. Η πιο βατή διαδρομή είναι μόλις 1,7 χιλιόμετρα, και η πιο απαιτητική διασχίζει την ενδοχώρα της Τζιας επί 12 περίπου χιλιόμετρα.
Πού θα φάτε: Ωραία ψαρικά στη Στροφή του Μίμη στο Βουρκάκι, σπέσιαλ μαγειρευτά στην Ταβέρνα της Άννας στον Οτζιά και μερακλίδικα κρεατικά στου Φίλιππα στο Γυαλισκάρι – υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο σε κάθε επιλογή.
Πού θα μείνετε: Στα περιποιημένα δωμάτια του κυκλαδίτικου Serie στην Ιουλίδα (από 60€ το δίκλινο με πρωινό), στα άνετα στούντιο του Holiday Rooms στον Οτζιά, με την λουλουδιασμένη αυλή (από 45€ το δίκλινο), και στα κυκλαδίτικα δωμάτια του Anemousa στον Οτζιά (από 50€ το τρίκλινο). Μπορείτε επίσης, με λίγα χρήματα παραπάνω (100€ το τρίκλινο) να κλείσετε ολόκληρη κατοικία, την Villa Carmen που αγναντεύει τη θάλασσα από την Κορησσία και διαθέτει κουζίνα και βεράντα με μπάρμπεκιου. 
Διαβάστε περισσότεραΤζια: Και κοσμοπολίτικη και εναλλακτική
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v