Τα πιο ρομαντικά ταξίδια για… 2 μέρες μόνο

Υπέροχοι προορισμοί για ρομαντικές εκδρομές, αυστηρά και μόνο για δύο, που δεν είναι: α. ακριβοί, β. μακρινοί ή γ. το Ναύπλιο.
Τα πιο ρομαντικά ταξίδια για… 2 μέρες μόνο
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι ναι, το Ναύπλιο ήταν το πρώτο που σας ήρθε στο μυαλό, το ξέρουμε. Και εμάς. Πόσα ρομαντικά weekends να ζήσεις εκεί, όμως; Αν επιμένετε, θα σας παραπέμψουμε εδώ και εδώ. Αν πάλι έχετε δεύτερες σκέψεις, συνεχίστε να διαβάζετε.

Χανιά

«Χανιά για Σαββατοκύριακο;» σας ακούμε να μουρμουράτε. Ναι, απαντάμε εμείς και η Ryanair, που μας πετάει σε ένα από τα ομορφότερα λιμάνια του κόσμου, σε μια ωρίτσα, και με κάτι λιγότερο από 50€ (49,19€ για την ακρίβεια) πήγαινε-έλα.

Chania/Crete

Τι θα κάνετε εδώ; Θα ρομαντζάρετε στο υπέροχο ενετικό λιμάνι. Θα βολτάρετε σε πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε χρωματιστά αρχοντικά. Θα δοκιμάσετε την κρητική κουζίνα στα καλύτερά της σε δέκα καταπληκτικά ταβερνάκια και εστιατόρια, που έχουμε συγκεντρώσει εδώ.
Διαβάστε περισσότερα - Χανιά: Στο ομορφότερο λιμάνι του κόσμου

Chania old town

Εδώ να μείνεις: Στα ατμοσφαιρικά, παραδοσιακά διακοσμημένα διαμερίσματα του Casa Latina (30€ το δίκλινο) ή στο απόλυτα βενετσιάνικο Doge Hotel (από 25€ το δίκλινο).

Μάνη

Πέτρινα πυργόσπιτα, λιθόκτιστα καλντερίμια, ασύγκριτη κουζίνα και πεζοπορία σε ειδυλλιακά μονοπάτια. Αν νομίζετε πως η Μάνη είναι καλοκαιρινός προορισμός, δεν έχετε βολτάρει χειμώνα στα χωριά της.



Τι θα κάνετε εδώ; Ένα σούπερ ρομαντικό road trip στο απόκοσμο τοπίο της Μάνης, από τον Γερολιμένα ως την υπέροχη Αρεόπολη. Θα σταματήσετε οπωσδήποτε για μια βαρκάδα στα εξωπραγματικά Σπήλαια του Διρού, θα περπατήσετε τα λιθόχτιστα σοκάκια της Αρεόπολης και θα φροντίσετε να βρίσκεστε στη Βάθεια εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, για να δείτε τους υπέροχους πύργους της να λούζονται στο χρυσαφένιο φως.

Areopoli, Greece.

Διαβάστε περισσότερα - Μέσα Μάνη: Ξεχειμωνιάζοντας στους πύργους

Εδώ να μείνεις: Στο πιο-ρομαντικό-δεν-γίνεται Κυρίμαι, στον Γερολιμένα, οι πέτρινες σουίτες του οποίου διατίθενται ειδικά για το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου στην τιμή των 160€ για δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό και ένα μπουκάλι κρασί με σοκολατάκια να σας περιμένει πλάι στο αναμμένο τζάκι. Εναλλακτικά, στα φωτεινά, χρωματιστά δωμάτια του Άρεως Πόλις, στην Αρεόπολη (55€ το δίκλινο).

Πήλιο

Μια από τις πιο αγαπημένες εκδρομές Αθηναίων και μη weekenders, το πάντα υπέροχο Πήλιο έχει κάτι για όλους: Και γραφικά χωριά με εντυπωσιακά αρχοντικά, και φύση να μην χορταίνεις να την περπατάς, και φανταστική κουζίνα, και πανοραμική θέα σε πράσινες βουνοπλαγιές και τιρκουάζ θάλασσες απ’ όπου και αν κοιτάξεις.

Zagora, Greece.

Τι θα κάνετε εδώ; Θα δυσκολευτείτε αρχικά να διαλέξετε για βάση σας ένα χωριό, ανάμεσα στην κοσμοπολίτικη Πορταριά, τον πανέμορφο Άγιο Λαυρέντιο, την ήσυχη πλην αρχοντική Βυζίτσα, τη ρομαντική Τσαγκαράδα και την πιο ζωντανή Ζαγορά. Θα περπατήσετε σε ειδυλλιακά μονοπάτια, κάτω από αιωνόβια δάση, θα παίξετε με το χιόνι στο χιονοδρομικό στα Χάνια και θα πιάσετε τραπέζι για λαχταριστή, παραδοσιακή κουζίνα πλάι στο αναμμένο τζάκι στα ωραιότερα ταβερνάκια των πηλιορείτικων χωριών.

Διαβάστε περισσότερα – Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Εδώ να μείνεις: Στα παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια του ξενώνα Ηλιόβολο στις Μηλιές (65€ το δίκλινο με πρωινό), στο ρομαντικό Ραστώνη στη Βυζίτσα (55€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα) ή στα παραδοσιακά πηλιορείτικα στούντιο του Vera’s House (58€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι) στη Ζαγορά.

Ταΰγετος

Ίσως το ομορφότερο βουνό της Ελλάδας, ο εν πολλοίς ανεξερεύνητος Ταΰγετος έχει μικρά, ήσυχα χωριουδάκια με καμινάδες που αχνίζουν, υπέροχα μονοπάτια που ελίσσονται πλάι σε ποτάμια με κρυστάλλινα νερά, και μια βυζαντινή καστροπολιτεία βγαλμένη από σκηνικό ταινίας. Συγκεντρώνει, επίσης, μερικούς από τους ωραιότερους –και πιο ρομαντικούς– ξενώνες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

KASTORI-LAKONIAS (87)

Τι θα κάνετε εδώ; Θα περπατήσετε σε ειδυλλιακά μονοπάτια, θα ανακαλύψετε χωριουδάκια κρυμμένα πίσω από πυκνά δάση και θα δοκιμάσετε εξαίσια τοπική κουζίνα. Θα βολτάρετε στη σταματημένη στον χρόνο καστροπολιτεία του Μυστρά, θα περιπλανηθείτε σε φαράγγια που κόβουν την ανάσα, και θα ρομαντζάρετε το βράδυ σε ατμοσφαιρικά δωμάτια ξενώνων, με το τζάκι να σιγοκαίει.

Διαβάστε περισσότερα – Ταΰγετος: Μονοπάτια, διαμονή και φαγητό

KASTORI-LAKONIAS (1)

Εδώ να μείνεις: Στις απόλυτα παραμυθένιες σουίτες του Ιλάειρα Mountain Resort (από 81€ η σουίτα δύο ατόμων, με τζάκι και πρωινό), στα ατμοσφαιρικά ξύλινα σπιτάκια του Αλαγονία (από 55€ το δίκλινο με πρωινό) ή στον όμορφο ξενώνα Mythoxenia στο Γεωργίτσι (60€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v