4 υπέροχα weekends για τον Φεβρουάριο

Φύση, γραφικά χωριά, παλιές πόλεις και ρομαντζάδα σε λίμνες, σε τέσσερις κοντινούς προορισμούς για τα πιο ειδυλλιακά σαββατοκύριακα του μήνα.
4 υπέροχα weekends για τον Φεβρουάριο

του Γιώργου Κόκουβα

Μπορεί ο Φεβρουάριος να μας… έριξε ελαφρώς φέτος, και να μην μας επιφυλάσσει καμία αργία – αφορμή για τριήμερο, αλλά δεν πτοούμαστε: Βρίσκουμε κοντινούς προορισμούς και θεματικές αφορμές για να ξεκινήσουμε για ωραιότατα σαββατοκύριακα. Και έχουμε ένα weekend για κάθε γούστο:

…Το ρομαντικό: Βόλτες στο Ναύπλιο
Nafplio, Greece
Ακόμη και τον χειμώνα, τα ήσυχα δρομάκια της παλιάς πόλης είναι πανέμορφα, γεμάτα χρώματα και ωραίες γωνιές για χουχουλιαστά διαλείμματα με αχνιστή σοκολάτα και ρομαντζάδα. Η τελευταία συνεχίζεται με την μίνι βαρκάδα που θα σας φέρει στο μικρό νησάκι με το Μπούρτζι, το παλιό φρούριο, αλλά και με την ανάβαση στο Παλαμήδι για απίστευτη θέα στον Αργολικό κόλπο. Κάτι μας λέει ότι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου την επόμενη Κυριακή είναι η ιδανική αφορμή να ξαναθυμηθείτε την γοητεία του Ναυπλίου.
Πού να μείνετε: Το σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχουν ακόμη φθηνές επιλογές στην περιοχή, όπως το Ξενοδοχείο Βασίλης, με τα απλά δίκλινα στον λόφο με θέα την πόλη στα 35€ τη βραδιά, στο Κτήμα Αναστασία, λίγο έξω από την πόλη, με τα ευρύχωρα studio και τον υπέροχο, απέραντο κήπο στα 42,5€ τη βραδιά ή η Pension Dafni με τα κουκλίστικα δωμάτια στην παλιά πόλη στα 55€ τη βραδιά.
Διαβάστε περισσότεραΝαύπλιο: Η πιο όμορφη Ιστορία  

…Το ορεινό: Εξερευνήσεις στο Πήλιο
River in Pelion
Δάση, πηλιορείτικο φαγάκι, κουκλίστικα χωριά, χιονοδρομίες και το Αιγαίο για φόντο: Με αυτά τα συστατικά, ποτέ κανείς δεν πέρασε άσχημα στο βουνό των Κενταύρων, που απέχει ελάχιστες ώρες από την Αθήνα και προσφέρεται για οικονομικά weekends (εδώ θα βρείτε τους φθηνότερους ξενώνες της ορεινής Ελλάδας) μέσα στη φύση. Διαλέξτε ένα χωριό για βάση σας, αλλά φροντίστε να εξερευνήσετε μέσα από τις φιδογυριστές διαδρομές του βουνού, όσα περισσότερα χωριουδάκια μπορείτε. Η ρομαντική Τσαγκαράδα με το μαγευτικό δάσος, η Μακρινίτσα με τα συγκλονιστικά ταβερνάκια, η Βυζίτσα με τα παραδοσιακά αρχοντόσπιτα, η Ζαγορά με τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες της, ο Άγιος Λαυρέντιος με τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα Χάνια με το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο που (αν υπάρχει επαρκές χιόνι) στοιχίζει μόλις 11€ ημερησίως είναι μερικά μόνο από τα highlights.
Πού να μείνετε: Στα παραδοσικά, χωριάτικα δίκλινα στο Χάνι του Ζήση στα Χάνια, από 30€ τη βραδιά, στα πάντα οικονομικά, άνετα δωμάτια του Ξενώνα Ρούση στη Ζαγορά, από 40€ (ή 50€ για δωμάτιο με τζάκι) ή στα ατμοσφαιρικά δωμάτια της Φωλιάς στον Άγιο Λαυρέντιο, από 40€ τη βραδιά για δίκλινο με μεγάλη βεράντα και θέα. 
Διαβάστε περισσότεραΤα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

…Το εναλλακτικό: Βαρκάδες στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου
Μεσολογγι
Κι όμως, το Μεσολόγγι μπορεί να γίνει ενδιαφέρουσα στάση για φυσιολατρικό weekend. Κι αυτό χάρη στην πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου της πόλης, που αποφάσισε να αξιοποιήσει την μυστηριακή γοητεία της λιμνοθάλασσας και να οργανώσει εξερευνήσεις με κανό-καγιάκ για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να διαλέξετε την μίνι δίωρη εξόρμηση στις αμμονησίδες ή το «πλήρες πακέτο» με διανυκτέρευση στο νησάκι του φάρου του Άη-Σώστη για να παρατηρήσετε μακριά από τα φώτα της πόλης τον έναστρο στερεοελλαδίτικο ουρανό. Το κόστος για μια δίωρη βόλτα ξεκινά από 10€, για 4ωρη διαδρομή από 15€, ενώ εμείς προτείνουμε και την ακόμη πιο ψαγμένη βόλτα που καταλήγει στο νησάκι του Αιτωλικού μέσα από το Εθνικό Πάρκο της περιοχής, με στάση σε νησίδες με τις παλιές πελάδες, εκείνα τα ξύλινα σπιτάκια που στηρίζονται με πασσάλους πάνω από το νερό (20€ με ελαφρύ γεύμα). Αν θέλετε να γεμίσετε το σαββατοκύριακο με περισσότερη δράση, μπορείτε να οδηγήσετε μέχρι τις όχθες της Τριχωνίδας, της μεγαλύτερης φυσικής λίμνης της Ελλάδας, που κρύβει μικρούς οικισμούς, ψαροταβέρνες και πεζοπορικές διαδρομές στις όχθες της, μέχρι τους πρόποδες του Παναιτωλικού όρους.
Πού να μείνετε: Στα άνετα δωμάτια του Θέρμιου Απόλλωνα στο Θέρμο Τριχωνίδας (40€ το δίκλινο), στα λιτά, μοντέρνα δωμάτια του ξενοδοχείου Liberty στην καρδιά του Μεσολογγίου (43€) ή στα δωμάτια του Althaia στο Πετροχώρι, για χαλάρωση στην θερμοπηγή του κήπου (από 70€).  
Διαβάστε περισσότεραΈνα σαββατοκύριακο για κανό στο Μεσολόγγι

…Το mainstream: Χαλάρωση στην Αράχωβα
Arachova/Greece
Ναι, είναι άκρως εμπορευματοποιημένη, αλλά η Αράχωβα παραμένει πανέμορφη. Παραμένει ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, με σαλέ αλλά και γραφικά σοκάκια, με ακριβούς ξενώνες αλλά και ζεστά ταβερνάκια, με πολύ κόσμο αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή. Και φυσικά, διαθέτει ένα από τα καλύτερα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα στην… πλάτη της, για όσους από εσάς δεν θα λέγατε όχι σε ένα σλάλομ – ή έστω σε μια ζεστή σοκολάτα στο ξύλινο σαλέ-café. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε και τα υπόλοιπα, λιγότερο προβεβλημένα αλλά κουκλίστικα χωριά του Παρνασσού, όπως η Αγόριανη, ή να κατηφορίσετε μέχρι το κέντρο του κόσμου, τους Δελφούς με τον ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο.
Πού να μείνετε: Τα δωμάτια του «Χάνι Ζεμενού» λίγο έξω από το χωριό, στοιχίζουν μόλις 50€ το δίκλινο, τα μικρά αλλά κουκλίστικα δίκλινα με τζάκι στον Ξενώνα της Χρύσας από 70€, ενώ με το ίδιο ποσό μπορείτε να κλείσετε και ένα από τα μικρά, αλλά στην καρδιά της Αράχωβας δωμάτια του ξενώνα Υάδες με θέα στο βουνό. 
Διαβάστε περισσότεραLow budget Αράχωβα: Γίνεται;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v