Οι πιο ρομαντικοί φθινοπωρινοί προορισμοί

Στις όχθες της Κερκίνης και των Πρεσπών, στο κάστρο της Μονεμβασιάς, στα δάση του Πηλίου οργανώνουμε τα πιο ρομαντικά μας weekends αυστηρά για δύο.
Οι πιο ρομαντικοί φθινοπωρινοί προορισμοί
της Ηρώς Κουνάδη 

Αν υπάρχει μια εποχή ιδανική για ρομαντικές αποδράσεις… για δύο, αυτή είναι σίγουρα το φθινόπωρο. Οι χουχουλιαστοί ξενώνες με τα τζάκια στα δωμάτια του ταιριάζουν γάντι, όπως και οι βόλτες στα δάση με κιτρινισμένα φύλλα και οι διαδρομές στις όχθες μιας λίγο συννεφιασμένης λίμνης. Σας πείσαμε, ή να σας δείξουμε τους πιο ρομαντικούς φθινοπωρινούς προορισμούς σε φωτογραφίες;

Στις όχθες της Κερκίνης

Μία από τις ομορφότερες λίμνες της χώρας βρίσκεται το φθινόπωρο στα καλύτερά της. Ιδανική για βαρκάδες στα ακίνητα νερά της, παρέα με αγριοπελεκάνους και νεροβούβαλους, ποδηλατάδες και βόλτες με τα πόνι στις όχθες της, birdwatching τώρα που τα μεταναστευτικά πουλιά ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι για τον νότο.

Το παζλ συμπληρώνουν τα κουκλίστικα χωριά γύρω της (Μανδράκι, Κερκίνη, Άνω Πορόια…) και το όρος Μπελλές με τις ειδυλλιακές ορεινές διαδρομές του.

Διαβάστε περισσότερα - 10 λόγοι να ταξιδέψετε στη λίμνη Κερκίνη 

Εδώ να μείνεις: Στο παραδοσιακό Villa Belles στο Ακριτοχώρι, ένα μόλις χιλιόμετρο μακριά από τη λίμνη (40€ η δίκλινη σοφίτα με πρωινό). Στο Αρχοντικό Βιγλάτορας στα Άνω Πορόια (60€ το δίκλινο με πρωινό και θέα στη λίμνη). Στον παραδοσιακό ξενώνα Λιμναίο στα Χρυσοχώραφα, στην ανατολική όχθη της λίμνης (50€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι).

Στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Ναι, είναι πανέμορφη την άνοιξη, και γι’ αυτό συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα πασχαλινά ταξιδιωτικά αφιερώματα που σέβονται τον εαυτό τους, είναι όμως εξίσου υπέροχη και απαλλαγμένη από την ανοιξιάτικη κοσμοσυρροή το φθινόπωρο.

Οι βόλτες στα καλντερίμια της είναι πάντα μυσταγωγικές, και γίνονται πολύ πιο ατμοσφαιρικές χωρίς τον ήλιο να καίει. Η ελαφριά συννεφιά της ταιριάζει πολύ, και οι τιμές των σούπερ ρομαντικών ξενώνων της αρχίζουν αυτή την περίοδο δειλά δειλά να πέφτουν.

Διαβάστε περισσότερα - 10 τρόποι να απολαύσετε την Μονεμβασιά

Εδώ να μείνεις: Μην ακούτε τις φήμες, στο κάστρο δεν υπάρχουν μόνο πανάκριβα boutique hotels των 200€ ανά βραδιά, αλλά και χαριτωμένοι value for money ξενώνες όπως το Βυζαντινό (55€ το δίκλινο με πρωινό) ο παραδοσιακός Ξενώνας Γουλάς (60€ το δίκλινο) και τα ρομαντικά Κελλιά (από 63€ το δίκλινο).

Εκεί ψηλά… στις Πρέσπες

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκαεπτά χωριά-μπιζουδάκια φωλιάζουν ανάμεσα στις δύο λίμνες που ενώνουν τα σύνορά μας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Στις διαδρομές ανάμεσά τους, η φύση ξεδιπλώνει όλο της το μεγαλείο ενώ στα κρυστάλλινα νερά τους ο χρόνος σταματά.

Οι βαρκάδες ξεκινούν από το χωριό Ψαράδες της Μεγάλης Πρέσπας και φτάνουν ως το τριεθνές, το σημείο δηλαδή όπου ορίζονται τα υδάτινα σύνορα των τριών χωρών που μοιράζονται τη λίμνη. Τα δάση με τις οξιές απλώνονται στις όχθες τους. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή.

Διαβάστε περισσότερα - Πρέσπες: Φθινόπωρο σε… εναλλακτικά νερά

Εδώ να μείνεις: Στα παραδοσιακά δωμάτια του αναπαλαιωμένου, γοητευτικού ξενώνα Άγιος Γερμανός στο ομώνυμο χωριό (55€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, 58€ με πρωινό και τζάκι). Στα άνετα, μοντέρνα δωμάτια του ξενώνα Mimallones στον οικισμό του Λαιμού (45€ το δίκλινο με πρωινό). Στα λιτά και φιλόξενα δωμάτια του ξενώνα Συντροφιά στους Ψαράδες (30€ το δίκλινο).

Στα μαγεμένα δάση του Πηλίου

Ό,τι και να λέμε για τις παραλίες του –που είναι όντως φανταστικές– τα ορεινά χωριουδάκια και τα χρυσοκόκκινα δάση του φθινοπώρου είναι που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό κάθε φορά που το σκεφτόμαστε.

Χωριά όπως η Τσαγκαράδα ή οι Μηλιές μοιάζουν πράγματι βγαλμένα από παραμύθι με το που πάρει να φθινοπωριάζει, ενώ ανάμεσά τους απλώνονται διαδρομές που είτε τις οδηγήσετε είτε τις περπατήσετε θα σας θυμίσουν για ποιον ακριβώς λόγο υποστηρίζει τόσος κόσμος ότι το φθινόπωρο είναι η ομορφότερη και πιο ρομαντική εποχή.

Διαβάστε περισσότερα - Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου 

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα δωμάτια του Ξενώνα Ηλιόβολο στις Μηλιές (60€ το δίκλινο με πρωινό), στη σούπερ ρομαντική Οδό Κενταύρων στην Τσαγκαράδα (55€ το δίκλινο με πρωινό) ή στον οικονομικότερο ξενώνα Φιλοξενία (40€ το δίκλινο) επίσης στην Τσαγκαράδα. Επίσης, στα παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια του Vera’s (45€ το στούντιο δύο ατόμων με πρωινό) στη Ζαγορά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v