4 ωραίες αφορμές για σεπτεμβριάτικα Σαββατοκύριακα

Φεστιβάλ γαστρονομίας στη Σίφνο, Reworks στη Θεσσαλονίκη, μουσικές στους δρόμους της Αίγινας και βιβλιο-γιορτή στη Σαντορίνη. Τέσσερα οικονομικά weekends με αιτία.
4 ωραίες αφορμές για σεπτεμβριάτικα Σαββατοκύριακα
της Ηρώς Κουνάδη 

Μουσικές… μπροστά από την εποχή τους στη Θεσσαλονίκη, ή τοπικές συνταγές να γλείφεις τα δάχτυλά σου στη Σίφνο; Ραντεβού με τους αγαπημένους σου συγγραφείς στη Σαντορίνη, ή συναυλίες, υπαίθρια πάρτι και δωρεάν ξεναγήσεις στην Αίγινα; Ο Σεπτέμβριος μας δίνει καταπληκτικές αφορμές για Σαββατοκύριακα που δεν θα τα πληρώσουμε ακριβά.

Φιστίκια και μουσικές στην Αίγινα

Η αφορμή:
Το καθιερωμένο πια Fistiki Fest πραγματοποιείται φέτος από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, και περιλαμβάνει όπως πάντα συναυλίες, ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θέατρο σκιών, προβολές ταινιών, αφήγηση παραμυθιών, δημιουργικές δραστηριότητες για τα πιτσιρίκια, σεμινάρια και ομιλίες και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Οι τιμές: 19€ θα χρειαστείτε για το πήγαινε-έλα στο νησί με το ferry boat –το ταξίδι διαρκεί κάτι παραπάνω από μια ωρίτσα. Στις οικονομικότερες επιλογές διαμονής στην πόλη της Αίγινας περιλαμβάνονται το Avra Hotel (45€ το δίκλινο) και το Ξενοδοχείο Σίσσυ (35€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα). Αν δεν σας ενοχλούν τα 10 χιλιόμετρα που την χωρίζουν από την πόλη της Αίγινας, η Αγία Μαρίνα έχει οικονομικότερες επιλογές διαμονής, που ξεκινούν από 27€ το δίκλινο. Καλή επιλογή είναι και η Πέρδικα, όπου στο συμπαθέστατο Alvi Studios βρήκαμε δίκλινα με 30€.

Ο προορισμός: Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο

Reworks στη Θεσσαλονίκη

Η αφορμή:
Το μεγάλο, ολόφρεσκο μουσικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, που ψηφίζεται σταθερά ανάμεσα στα δέκα καλύτερα σεπτεμβριάτικα φεστιβάλ του κόσμου τα τελευταία χρόνια, κλείνει φέτος τα δέκα του χρόνια, και το γιορτάζει από τις 18 ως τις 20 Σεπτεμβρίου. Στο (πάντα ενδιαφέρον) line up του φέτος περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Tale of Us, για πολλούς το πιο επίκαιρο και πολυζητημένο δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Dubfire το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish, οι Pan-Pot από το Βερολίνο, η θρύλος της γερμανικής techno Ellen Allien, o Ιρλανδός Mano Le Tough και οι Καναδοί Αrt Department, Carlo Lio και Maher Daniel. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 20€, το διήμερο 35€ και το τριήμερο 55€. Αναλυτικά το line-up θα το δείτε εδώ.

Οι τιμές: Η RyanAir μας πετά στη Θεσσαλονίκη μόνο με 30€ μετ' επιστροφής (κι έχει αναχωρήσεις όλη μέρα την Παρασκευή και επιστροφές την Κυριακή). Για τη διαμονή σας, σούπερ κεντρική και low budget επιλογή είναι το Ξενοδοχείο Πέλλα (46€ το δίκλινο με πρωινό) ενώ το Little Big House στην Άνω Πόλη είναι ένα ολοζώντανο hostel που προσφέρει και μεγάλα δίκλινα δωμάτια (στα 49€).

Ο προορισμός: Τα 10 ωραιότερα μέρη στη Θεσσαλονίκη 

Κυκλαδίτικη Γαστρονομία στη Σίφνο

Η αφορμή:
Το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» γιορτάζει φέτος τα εννέα του χρόνια με ένα… νόστιμο τριήμερο στις 3, 3 και 5 Σεπτεμβρίου. Με κέντρο τον Αρτεμώνα, αλλά και δράσεις σε όλο το νησί, οι διοργανωτές, παρέα με ομάδες από κάθε περιοχή της Ελλάδας, αλλά και επίτιμους προσκεκλημένους από το εξωτερικό, μαγειρεύουν, κερνάνε και γιορτάζουν τη γαστρονομική παράδοση και την αγάπη όλων μας γι’ αυτήν. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

Οι τιμές: 72€ θα χρειαστείτε για το πήγαινε-έλα στο νησί με τα πλοία της Zante Ferries (το ταξίδι διαρκεί 5 ώρες και 45 λεπτά) ή 80€ για τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής του Flying Cat της Hellenic Seaways, που φτάνει σε 2 ώρες και 35 λεπτά. Για τη διαμονή σας, οικονομικά δωμάτια εντοπίσαμε στον ξενώνα Θεμωνιά στην Απολλωνία (27€ το δίκλινο), στο Στενό στις Καμάρες (30€ το δίκλινο) και στο Smaragda Rooms & Studios στον Πλατύ Γιαλό (27€ το δίκλινο).

Ο προορισμός: 10 τρόποι να αγαπήσετε την Σίφνο

Βιβλία στην Καλντέρα

Η αφορμή:
Το #2015Caldera Festival, που διοργανώνει το υπέροχο Atlantis Books (το οποίο έχει ανακηρυχθεί πολλές φορές ένα από τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου) από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Καλεσμένοι του είναι οι «δικοί μας» Αύγουστος Κορτώ, Σώτη Τριανταφύλλου και Αμάντα Μιχαλοπούλου, αλλά και σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως ο David Sedaris, o Billy Collins, o Ross Daly και η Julian Gargiulo. Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν. Περισσότερα εδώ.

Οι τιμές: Η RyanAir μας πετά μέχρι την Σαντορίνη, με 90€ μόνο, πήγαινε-έλα –και μάλιστα σε βολικότατες ώρες, έτσι ώστε να είμαστε στο νησί την Παρασκευή το βράδυ και να επιστρέψουμε την Κυριακή. Όσο για την διαμονή σας; Τα οικονομικότερα δίκλινα δωμάτια τα εντοπίσαμε στο Countryside Backpackers, 15 λεπτά με τα πόδια από την παραλία της Περίσσας (από 12€ τη βραδιά), ενώ ανάμεσα στην Περίσσα και τον Περίβολο το St George Pension προσφέρει ωραιότατα δίκλινα δωμάτια από 24€. Αν δε συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από τα Φηρά, δύο από τις καλύτερες επιλογές σας είναι τα Lefteris Traditional Rooms (33€ το δίκλινο) και το Hotel Leta (50€ το δίκλινο).

Ο προορισμός: Οι 10 κορυφαίες εμπειρίες στην Σαντορίνη


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v