5 ιδέες για weekends της τελευταίας στιγμής

Με αυτοκίνητα, αεροπλάνα… ή βαπόρια, σε σκηνή ή δωμάτιο, σε νησί ή στεριά, οργανώνουμε 5 weekends-express για να πάρετε μικρές δόσεις διακοπών της τελευταίας στιγμής.
5 ιδέες για weekends της τελευταίας στιγμής
Αν ανήκετε σε αυτούς η τσέπη των οποίων φέτος διαμαρτυρήθηκε όταν την ψάξατε με προοπτική πολυήμερων διακοπών, και τελικά σας έπεισε να μείνετε… στα αυγά σας μέχρι νεωτέρας, δεν είστε οι μόνοι. Οι περισσότεροι αυτό το καλοκαίρι τηρήσαμε στάση αναμονής μέχρι να δούμε αν θα μας μείνει ευρώ και τελικά η άδεια ήλθε και απήλθε χωρίς την καθιερωμένη εβδομάδα στο νησί.

Αλλά το καλοκαίρι δεν τελειώνει εδώ. Ευτυχώς για εμάς, από τα τέλη Αυγούστου και για έναν μήνα, ο καιρός επιτρέπει ακόμα θαλασσινές εξορμήσεις και οι τιμές που πέφτουν κάνουν πιο δελεαστική την ιδέα για οικονομικά σαββατοκύριακα, ώστε να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώνουμε προτάσεις για weekends της τελευταίας στιγμής, αρκετά βολικά ώστε να μην χάσετε το μισό Σαββατοκύριακο καθ’ οδόν ή εν πλω, αρκετά οικονομικά για να μην σκορπίσετε ό,τι μαζέυατε όλο τον χρόνο, και αρκετά ειδυλλιακά για να αισθανθείτε ότι, ναι, πήρατε κι εσείς την απαραίτητη δόση ελληνικών διακοπών. Ετοιμάζουμε λοιπόν μια μίνι βαλίτσα με τα απαραίτητα και πηγαίνουμε…

Με αεροπλάνο στη Σαντορίνη

Πώς
: Με τις βολικές πτήσεις της Ryanair που εντοπίσαμε από Αθήνα, θα είστε στο νησί την Παρασκευή το βράδυ και θα επιστρέψετε την Κυριακή, με συνολική τιμή από 90€ (τη συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για το σαββατοκύριακο 4-6 Σεπτεμβρίου).
Οικονομική διαμονή: Αν δεν σας πειράζει να θυσιάσετε λίγες ανέσεις, θα βρείτε σούπερ οικονομικά δίκλινα στο hostel του νησιού, το Countryside Backpackers, 15 λεπτά περπατήματος από την παραλία της Περίσσας (από 12€ τη βραδιά). Στην ίδια περιοχή, μεταξύ Περίσσας και Περίβολου, τα δωμάτια του St George Pension την ίδια περίοδο στοιχίζουν από 24€ το δίκλινο. Στον οικισμό Καρτεράδος, κοντά στα Φηρά και την Καλντέρα, το ξενοδοχείο Olympia προσφέρει τρίκλινα από 50€. 
Τα highlights: Θα περπατήσετε στην Οία και θα απολαύσετε τον ήλιο να βουτά στη θάλασσα και να βάφει κόκκινη την Καλντέρα. Θα φάτε και θα ξενυχτήσετε στα Φηρά. Θα κολυμπήσετε στην Περίσσα και το Καμάρι με τη μαύρη άμμο, στην Κόκκινη Παραλία ή τη Βλυχάδα με τους εντυπωσιακούς αμμώδεις σχηματισμούς, θα δοκιμάσετε Vinsanto και ντόπια κρασιά στους αμπελώνες του νησιού και θα ανακαλύψετε τα αρχαιολογικά μυστικά της Θήρας προτού εγκαταλειφθεί λόγω ηφαιστείου στο Ακρωτήρι.
Περισσότερα για τη ΣαντορίνηΕδώ 

Με αυτοκίνητο στο Πήλιο

Πώς
: Οδικώς, «σπαταλώντας» τρεις και κάτι ωρίτσες καθ’ οδόν, αλλά χωρίς να πληρώσετε ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά ναύλα, και απολαμβάνοντας μερικές από τις ωραιότερες εκπλήξεις του Αιγαίου, όπως τις τιρκουάζ παραλίες στη σκιά γραφικών ορεινών χωριών – τα δωμάτια των οποίων είναι ιδιαίτερα φιλικά προς την τσέπη μας.
Οικονομική διαμονή: Βρήκαμε ιδιαίτερα low budget δωμάτια στον ξενώνα Paris & Eleni μια ανάσα από την παραλία της Αφήσσου (23€ το δίκλινο στις αρχές Σεπτεμβρίου), στον ξενώνα Ρούση στη Ζαγορά, αν προτιμάτε πιο ορεινό κλίμα και ατμόσφαιρα γραφικού πηλιορείτικου χωριού (από 29€ το δίκλινο), στη Villa Golden Sun λίγα μέτρα από την παραλία του Αγίου Ιωάννη (29€ για το δίκλινο) και στα Διαμερίσματα Όαση στο Χορευτό, με θέα στην πλευρά του Αιγαίου (από 30€ για το τρίκλινο). 
Τα highlights: Θα βουτήξετε στις οικογενειακές παραλίες του Παγασητικού ή στα εκθαμβωτικά νερά του Αιγαίου, με κορυφαία αυτά του Μυλοπόταμου, του Αγίου Ιωάννη, της Πλάκας και του Παπά Νερό. Θα εξερευνήσετε τα πηλιορείτικα χωριά, θα δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ και θα χορέψετε με τους ντόπιους στα πανηγύρια και τα φεστιβάλ που στήνονται από τον Σεπτέμβριο και εξής με αφορμή το κρασί, τα κάστανα και άλλα τοπικά προϊόντα που έχουν αυτή την περίοδο την… τιμητική τους.
Περισσότερα για το ΠήλιοΕδώ 

Με καραβάκι στην Αίγινα

Πώς
: Βολικότατα, σε μια ώρα και κάτι από τον Πειραιά, ιδανική λύση για να νιώσουμε αύρα νησιωτικών διακοπών μια ανάσα από το σπίτι μας. Τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 7.00 το πρωί και είναι συχνότατα ως τις 22.00 περίπου το βράδυ, ενώ στοιχίζουν από 18,40€ μετ’ επιστροφής για το ferry και από 28€ με το δελφίνι.
Οικονομική διαμονή: Οι πιο συμφέρουσες επιλογές βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα, όπως τα δωμάτια του Eri Studios 300 μέτρα από την παραλία (από 25€ για το δίκλινο το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου) ή τα μεγάλα δίκλινα του ξενοδοχείου Ερατώ (από 36€). Στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, τα δίκλινα του Venetia Studios ξεκινούν από 40€, ενώ για φθηνή διαμονή στην πόλη της Αίγινας θα προτιμήσετε το Avra Hotel, από 45€ για το δίκλινο. 
Τα highlights: Θα βουτήξετε στο Κλειδί ή στα κρυστάλλινα νερά της Μονής, του «εξωτικού» νησιού στο οποίο θα φτάσετε με τα βαρκάκια που ξεκινούν από την Πέρδικα. Θα επισκεφθείτε το Ναό της Αφαίας, θα τριγυρίσετε στα σοκάκια της πόλης και στην περαντζάδα του λιμανιού, και θα χορτάσετε ουζομεζέδες και θαλασσινά στα ταβερνάκια της παραλίας.
Περισσότερα για την ΑίγιναΕδώ 

Με τη σκηνή στην Πελοπόννησο

Πώς:
Θα φορτώσετε την σκηνή σας στο πορτ μπαγκάζ, και μετά από τρεις ωρίτσες οδήγησης θα βρίσκεστε στο περιποιημένο camping Ερωδιός της Γιάλοβας, μια ανάσα από τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου στη δυτική Πελοπόννησο.
Οικονομική διαμονή: Χωρίς ακτοπλοϊκά ναύλα και χωρίς να πληρώσετε ακριβά δωμάτια, η επιλογή του πελοποννησιακού camping αποτελεί την πιο low budget επιλογή σας. Στο camping Ερωδιός, η διαμονή στοιχίζει 7€ (ή 6€ από 1η Σεπτεμβρίου) ανά ενήλικα ημερησίως (συν 5€ για τη σκηνή και μικρή χρέωση για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος). Δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο εδώ
Τα highlights: Θα βουτήξετε στην εξωπραγματική Βοϊδοκοιλιά με το τέλειο ημικυκλικό σχήμα, θα εξερευνήσετε την γειτονική Μεθώνη με το όμορφο κάστρο της και το Παλάτι του Νέστορα κοντά στο χωριό Άνω Εγκλιανός. Θα φτάσετε ως την Αρχαία Μεσσήνη με τον προσεγμένο αρχαιολογικό χώρο και, για τους φυσιοδίφες, θα οδηγήσετε προς την «ενδοχώρα» και θα περπατήσετε ως το φοβερό φαράγγι της Νέδας με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του.
Περισσότερα για την δυτική ΠελοπόννησοΕδώ 

Με το πλοίο της γραμμής στην Τήνο

Πώς:
Θα φτάσετε στην καρδιά των Κυκλάδων, με τον παραδοσιακό… διακοποτρόπο, αλλά χωρίς να κουραστείτε. Με τα δελφίνια από τη Ραφήνα, θα φτάσετε στην Τήνο σε λιγότερο από δύο ώρες (και 48€ μετ’ επιστροφής) και θα ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού, μακριά από τα θρησκευτικά κλισέ τώρα που ο Δεκαπενταύγουστος έχει παρέλθει.
Οικονομική διαμονή: Θα βρείτε αυτή την περίοδο low budget δωμάτια στη δυτική Τήνο, όπως αυτά του Anemoessa Hotel στον όρμο Υστερνίων από 25€ για το δίκλινο, στο Vrahos Studios στα Κιόνια από 35€ για το δίκλινο, στον Άγιο Ιωάννη – τα δωμάτια του «Κυκλάδες» με θέα θάλασσα στοιχίζουν από 40€, αλλά και στην Χώρα της Τήνου, με επιλογές όπως τα bungalows του Πράσινου Ονείρου από 35€ ή τα δωμάτια του Tinos Peristerionas επίσης από 35€. 
Τα highlights: Θα βουτήξετε σε μία από τις σαράντα παραλίες του νησιού (αγαπημένες μας η Παχιά Άμμος, τα Κιόνια, η Λιβάδα και η Απηγανιά). Θα εξερευνήσετε τα ορεινά χωριουδάκια με τα λουλουδιασμένα καλντερίμια και τα τρεχούμενα νερά – θέαμα σπάνιο για Κυκλάδες – όπως η Κάρδιανη, ο Πύργος, ο Βώλακας και η Καλλονή. Και θα χορτάσετε μεζεδάκια στα ωραία ταβερνάκια πλάι στη θάλασσα ή σε μπαλκόνια με όμορφη θέα.
Περισσότερα για την Τήνο: Εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v